Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 503239 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #720 на: 08 Мај 2014, 19:11:17 pm »
Плимонт колку имаа гаранција?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #721 на: 08 Мај 2014, 19:22:18 pm »
Мислам дека беше 2 год., треба да проверам во сервисната книшка. АМА, тоа со гаранциите е фикција, Плимонт нуди реална и целосна гаранција, за разлика од другите што декларираат 5 год. гаранција, АМА на што и под кои услови? Таква гаранција верувам дека и Плимонт може да ви даде во секое време, АМА и не е поентата во лажење на народот, нели? Многу добро знаеме какви се договорите со компаниите за телекомуникации и сл. ...

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3237
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #722 на: 08 Мај 2014, 21:25:20 pm »
spored mene plimont  se najdobri mislam garancijata im e 3 god no kako sto kaza djidji realna garancija  jas sum PREZADOVOLEN

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
« Одговори #723 на: 08 Мај 2014, 21:53:18 pm »
Плимонт се до толку еснафлии што и вон гаранција и дури и да не си го ставил плинот кај нив ке ти излезат во пресрет и тоа во интерес да ти го средат проблемот без да циљаат на финансиски интереси.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45242
  • Il Moderatore
« Одговори #724 на: 08 Мај 2014, 21:57:37 pm »
Апсолутно, точно и проверено.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

There’s nothing better than driving a car you fixed

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5823
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #725 на: 08 Мај 2014, 22:49:45 pm »
3 godini garancija vo Plimont' a plus nema potreba od redoven servis.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8416
  • Плинаш!!!
« Одговори #726 на: 09 Мај 2014, 00:59:08 am »
И од мене еден голем плус за плимонт. Го делам истото мислење со клаберите погоре.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #727 на: 06 Јуни 2014, 22:07:42 pm »
Како не му е срам на овој со Мустангот на плин да вози?
Па знае ли тој дека треба да си ги испружи нозете колку што му е долга.... чевлата?

Копиле.

Ова, ова го велев и јас ! Ебате газдата со Мустанг на Плин или Кајен на плин. ! Ако немаш пари да го возиш не го ни купувај. Колку тие долго чергичетео толку испружи си ги нозете !

ама зашто? стварно не те разбирам зашто... не дека немаат пари, туку така сакаат... можда се со еколошки побуди бе, не ви текна тоа? они плинскиот уред ке го извадат за 2 месеци и ке возат како да возат некое дизелче, колите бидејки се би турбаши, нема да им иде ништо поспоро одошто на бензин, нема да има ништо помалку снага одошто на бензин, ке влече лудачки добро исто како на бензин, ке вади перверзен звук исто како на бензин, ама ке троши исто како да вози некое дизелче кое едвај иде (во пари гледано) т.е. упла одошто на бензин и ке си кулира. и да, он е газда, купил мрсно возило за мрсни пари, ужива во луксузот комплетно и троши за гориво исто како некое буџет возило во кое баш и нема такво луксузно уживање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16807
  • Keep it 100
« Одговори #728 на: 06 Јуни 2014, 22:11:12 pm »
Мислам дека Томи беше саркастичен во коментарот.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #729 на: 06 Јуни 2014, 22:11:21 pm »
Како не му е срам на овој со Мустангот на плин да вози?
Па знае ли тој дека треба да си ги испружи нозете колку што му е долга.... чевлата?

Копиле.

Ова, ова го велев и јас ! Ебате газдата со Мустанг на Плин или Кајен на плин. ! Ако немаш пари да го возиш не го ни купувај. Колку тие долго чергичетео толку испружи си ги нозете !

ама зашто? стварно не те разбирам зашто... не дека немаат пари, туку така сакаат... можда се со еколошки побуди бе, не ви текна тоа? они плинскиот уред ке го извадат за 2 месеци и ке возат како да возат некое дизелче, колите бидејки се би турбаши, нема да им иде ништо поспоро одошто на бензин, нема да има ништо помалку снага одошто на бензин, ке влече лудачки добро исто како на бензин, ке вади перверзен звук исто како на бензин, ама ке троши исто како да вози некое дизелче кое едвај иде (во пари гледано) т.е. упла одошто на бензин и ке си кулира. и да, он е газда, купил мрсно возило за мрсни пари, ужива во луксузот комплетно и троши за гориво исто како некое буџет возило во кое баш и нема такво луксузно уживање...

На плин не може да го вози спортски и на отворено со голема брзина, отиде јабана моторот за кратко време.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #730 на: 06 Јуни 2014, 22:14:13 pm »
На плин не може да го вози спортски и на отворено со голема брзина, отиде јабана моторот за кратко време.

од каде овој заклучок жити бога...

де објасни... после толку години возење со педала до доле на отворен пат, и ниедна сјебана машина поради тоа, објасни ми како може да се сјебе и каква тоа среќа јас сум имал што ниедна од 50-тината од мене извозени коли на плин не се сјебале возејки ги така агресивно
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #731 на: 06 Јуни 2014, 22:42:08 pm »

де објасни... после толку години возење со педала до доле на отворен пат, и ниедна сјебана машина поради тоа, објасни ми како може да се сјебе и каква тоа среќа јас сум имал што ниедна од 50-тината од мене извозени коли на плин не се сјебале возејки ги така агресивно

Нема доволно ладење на вентилите.
Да не кажувам од која фирма ми кажаа дека имало возило кое се возело цело време на отворено со високи брзини, за кратко време отишол јабана моторот.

Друга работа во трките се бараат еколошки мотори со помалку загадувања, помала потрошувачка, се чудам зошто не ги конвертираат на плин тогаш. 

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #733 на: 07 Јуни 2014, 09:08:00 am »

Нема доволно ладење на вентилите.
Да не кажувам од која фирма ми кажаа дека имало возило кое се возело цело време на отворено со високи брзини, за кратко време отишол јабана моторот.

Друга работа во трките се бараат еколошки мотори со помалку загадувања, помала потрошувачка, се чудам зошто не ги конвертираат на плин тогаш.  

темава е разглабана миљон пати. има возила кои на вентили се по осетливи. за нив се тура капалка за да ги подразладува вентилите и нивните лежишта. ги прават од помеки материјали или ако сакаат да прават инвестиција, се вади главата, се вградуваат други вентили (од спортски мотори) се вградуваат и чаури во лежиштата и така добиваат вентили од спортска комбинација, која не е осетлива на плин, и неможе да прегрее, т.е. оние 50-тина 100 степени повеке во цилиндар не му сметаат...

во овие две ситуации (поршето и мустангот) има ли потреба од вградување на спортски вентили? не... а зашто не? затоа што веке има такви...

фала многу, пријатно... размислувај следниот пат што ке пишеш... муабетот од типот “мене во една фирма нејкам да кажам која, ми рекоа дека им се десило вака и вака“...  не пали кај некој што се разбира во проблематиката. како што реков 50-тина мои коли на плин извозени од моја страна, а јас ако не возам идиотски, со стискање незнам кој друг вози... ајде да не идам наназад премногу, ке почнам од нај тазе... претходното волво извозе 250.000 километри за 2 години НА ПЛИН од кои 70% беа извозени на отворен пат, со педала до доле. пред него рено 19 со 1.7 мотор, извозе 160.000 километри за 2 години исто така, повекето на отворен пат... пред него друго рено 19, пред него форд....

значи проблемот настанува кај моторите и возилата од понова генерација, кои се наменети да бидат буџет возила (евтини за купување, евтини за возење) е тие се осетливи на вентили... е па братче, евтино и квалитетно, не идат заедно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7272
« Одговори #734 на: 20 Јули 2014, 22:59:53 pm »
Дечки има некој искуство со местење плински уред во Ау(в)томакедонија? Стручност, плински уреди итн....