Автор Тема: Вработување  (Прочитано 578013 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
Одг: Вработување
« Одговори #2280 на: 09 Октомври 2014, 23:45:23 pm »
pa ne se bas kanti, se na stranski tablici e corsa kia astra mece vw vo kisela voda od veles kumanovo stip probistip kratovo ohrid posebno

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2281 на: 10 Октомври 2014, 00:27:37 am »
VLATCE-PUNTO те пијани литро вино? Или литро ракија? И едно и друго има за ИСПОД 100 денари. Автокоманда во Стив или Сениќ, Карпош во Гоце, Центар во Кузман, К. Вода во Пелагонија...
Кај и да си лоциран, се наоѓа место да се начукаш ко стока за 90 денара.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #2282 на: 10 Октомври 2014, 00:29:58 am »
VLATCE-PUNTO те пијани литро вино? Или литро ракија? И едно и друго има за ИСПОД 100 денари. Автокоманда во Стив или Сениќ, Карпош во Гоце, Центар во Кузман, К. Вода во Пелагонија...
Кај и да си лоциран, се наоѓа место да се начукаш ко стока за 90 денара.

Batka zborime za izlaganje vo kafic ili diskoteka ne za kupuvanje alkohol od prodavnica..
Vo koja diskoteka kje otides ti i kje se nacukas za 100 denari edino ako nejades 4 dena i onaka gladen da drmnes  ladno pivo da te presece  ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #2283 на: 10 Октомври 2014, 00:32:43 am »
Нигде нема таква дискотека.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2284 на: 10 Октомври 2014, 00:47:57 am »
Edno da vi kazam i da go zapamtite site vie sto ne ziveete vo Skopje..
Treba dase raduvate za slobodata,mirot,opusteniot zivot sto go dobivate tamo..
Pak kje go spomnam Veles ali sega vo pozitivna smisla  - koga idam nataka  mirna mi e glavata nese optovaruam so nisto,izlaganjeto mi e evtino,navecer mirno spijam,nikoj nemi sviri koga pominuvam ulica,druzenje izmegju komsii relaksirano e nekako,preku den sedam na terasa osven nekoj skuter nisto drugo nemi ja narusuva harmonijata...Ovdeka sekoj 2 minuti policija zaviva,brza pomos pisti,nekoja stoka slajfue ili se radue koga turira limiterot damu isklucue,skapo e izgor,se razminues so komsija mu vikas dobro utro ili nema da te recne ili kje ti promumla nesto kolku dase kaze deka  te videl.
Aloo ovde osven tie vasi veteni rabotni mesta nema nisto ubavo razberete BEJRUT  stana gradov..Jas se raduam koga kje izlezam nadvor od nego vie noze iskrsivte da vlezete vo nego..Nemojte da mislite deka i mene ruzi mi cvetaat sto ziveam ovdeka pa deka se kurcam..Zenami nevrabotena jas so plata ispod drzaven prosek toa ti e isto kako vo bilo koj grad dvajca da rabotat i da zimaat po 8-9000 denari ama bitno kje projadat gomna ama vie skopjanite..Epa sine poveli doseli se vo SK i so 250 eura ete dvajca terajte mesec pa da ve vidam koj e toj veten grad sto go spominjate

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2285 на: 10 Октомври 2014, 00:51:53 am »
Оди живеј во Велес колку што си живеел во Скопје, ко ќе ти скурчат и комшии, ко ќе ти скурчи и мир, и тој еден скутер што поминал како ќе го пцуеш...

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2286 на: 10 Октомври 2014, 01:06:59 am »
Никој не спомнал ветен град...глупости..
ЗНачи поголем град, главен град повеќе можности бе човек
Свирела полиција имало гужва? има, ама ти изглеа незнаеш што значи гужва...ова ништо не е
На никого о државава не му цветаат ружи пријателе...до државава е не е до градот.
И во скопје се живее и со ниски и со повисочки плати (високи мисловна именка)
И ете може ти едвај сакаш да искочиш од него (и јас понекогаш, пошто се преполнува) а да искршија нозе да влезат во него, тоа е целиот муабет нели што го правиме :)

Немам некоја предрасуда и слично, се додека луѓето од страна што доаѓаат се понашаат како што треба е во ред. Неможе у банка да работи некоја од село симната и ми цепа на дијалект у скопје. Е неможе бе бате, ако има добри куропушачки способности не значи дека треба да цепа дијалект.

И за гужвите за слично..Обично оние од страна што доаѓаат идат да живеат во центар, се тепаат де да отидат и да бидат у центар. као тоа да е нешто незнам јака штикла.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2287 на: 10 Октомври 2014, 01:14:38 am »
не е јака штикла туку е немање трошоци за идење до сите потребни места.. од центар према било каде, пешадинац се стига за 10-15 минути... во суштина сите го избегнуваме центар... јас веке сериозно размислувам дасе преселам вон градот. имам и локации и плацеви за да изградам куќа која ке биде далеку од метежот. работата ми е таква да не ми е од круцијална важност да живеам во градот воопшто. за мене и на моето семејство за здравјето се работи.. во скопје нема воздух за дишење.. скопје се преполни.. скопје е нај загадено... скопје смрди... сељаци на секој чекор... скопје не е метропола, скопје е збироштина од цела македонија... јас сум роден во скопје, скопје не го поднесувам.. исто како влатче, кога идам накај викендица летам, кога се враќам во скопје, нагони за повраќање добивам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2288 на: 10 Октомври 2014, 01:17:39 am »
Убаво ќе ти е тебе вон градот. Ама децата секој ден со автобус најмалце пола саат да патуваат. Не знам баш. :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2289 на: 10 Октомври 2014, 01:22:31 am »
кој рече дека ке патуваат воопшто. да не објаснувам... сега да решам да градам, додека завршам постарата веке ке треба во средно да иде, така да автобус не и гине... а плус и лепша половина е возач со своја кола...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2290 на: 10 Октомври 2014, 01:30:43 am »
Замисли онак најмалце 8 години да мораш со автобус да одиш секој ден по пола саат најмалце. Не е воопшто лесно. Правен е муабетов со моите, за селење од центар. Во ниеден случај не се исплаќа. Мир? Ќе одмарам кога ќе умрам, во меѓувреме нека ми е блиску се.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2291 на: 10 Октомври 2014, 01:53:51 am »
Haahhh moabetot so tvojte me potseti na moabetot so mojte.
Stan od 65m2 vo kapistec vnatre zbir na dve generacii odvreme na vreme tenzija no sepak dobro se zivee..
Zapocna stariot so moabet sinko ajde nekoja pogolema kukja da napravime dase raskomotime sekoj baska da bide.Mu vikam nema problem kje prodademe stanot komotna kukja edino samo marino,mralino,belimbegovo,stajkovci tamo moze dase raskomotime sprema parite.
Me pogledna onaka popreku i mi vika abe sinko ja sum roden u centar na skopje,majkati u centar na skopje sve ni bilo do gz i ti sakas u selo da ne nosis e nemoze be taka kje si se tutkame tuka arno nie ovdeka..
A inace avtobusot ne e niso strasno nie kao srednoskolci skapavme u avtobusi od kapistec do zelezara u pance pa nikoj neumrel u natre sve proslo baska kakvi gluposti se desavale vnatre toa bilo smeurija

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2292 на: 10 Октомври 2014, 01:56:53 am »
Друг вид на глупости се дешаваат по автобусите сега. Тоа е проблемот.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2293 на: 10 Октомври 2014, 02:00:09 am »
Pa togas bozem nemase tepacki ako mislis na toa pomegju pance,koce,asuc,emuc...
Isti gjaol i togas i sega baska togas kje vlezese vo 50ka ili 2ka LJUBE LIGAVIOT i op kje se rascisti avtobusot i kje mozes na raat dasi sednes i dase istegnes u avtobus :D ;D ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2294 на: 10 Октомври 2014, 02:15:37 am »
Друг вид на глупости се дешаваат по автобусите сега. Тоа е проблемот.
а?
ма немој... јас сум учел во коце металец... кажи ми за кои друг вид на глупости биле тогаш и сега? и тогаш се тепале меѓу себе, имало шипки, боксирачи, палици, ножеви... тогаш биле школо против школо и сега е така.. тогаш било мерење курови за популарност, сега е на етничка основа... значи мотивот е сменет, но реализацијата е иста... единствено полиција имаше повеке ингеренции а богами и почит помеѓу младите, па кога ке направеа акција некоја се се смиреше некоја недела и ете ти пак одпочеток се... ништо не е сменето...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk