Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3080587 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Се што сака може да ме пројде, ме заболе :)

Баш би сакал да сум усрамен и изрезилен кога на автопат јас со 120 во Масерати Кватропорте да речеме, ќе бидам поминат од Голф кој ќе иде 200 или Југо 140 :)

Зашто ако имам брза кола подразбира дека треба да ја возам брзо цело време?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8533
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ејјјј, и ти ли таков чобан си ;D

Пушти музика, по можност некоја шабанарија и со 20 км, свите да те видат :D :D

Се шалам, нормално. :D :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Моментот кога возиш  140 и некој кретен со автобус со 60 патници, во случајов цистерна, сака да каже кој те ебе шо не знаеш да возиш. Епа неќеш моќи. Од 5 та у у 3 та и шо сака нека праи....

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
А зашто мислиш дека тој со автобус или камион вози 150 и сака да те претица за да ти покаже дека тој е шофер, а ти не ?? Ти си возиш 140, возиш 5 мин, погледнувш на ретровизор, нема никој, и по некое време оп се појавува таков, те поминува, значи тој претходно уште пред да те стигнел, летал со камионот, сеа те стигнал, возиш поспоро и сака да те помине.
А ти демек ако му забрзаш и му се одлепиш ке му покажеш дека си шофер ?? Убаво си реков уште на почетокот, неам коментар на ваквиве мислења, смешни ми испагаат, вакви мисли има дете кое го гледа дека таткому вози брзо и ги поминува сите и се радува. Искрено и ја како помал така се радував кога идев со таткоми кога он идеше на терен со службени коли.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
И јас така се радував кога купив побрза кола. Ама после некое време кога сфатив дека можам повеќето да ги поминам без огромни напори, престана да ми биде интересно да бидам најбрз секаде :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7276
И јас така се радував кога купив побрза кола. Ама после некое време кога сфатив дека можам повеќето да ги поминам без огромни напори, престана да ми биде интересно да бидам најбрз секаде :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
сеуште не ми е јасно како цистернава дигнала 160,како уопште може со таа машина и со тоа распределување на снага да се дигне таа брзина.

томи а да го пријавиш во гинисова книга на рекорди,ако ништо друго :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Минатава недела тотално изгорен автобус на патот Велес-Штип (негде пред Лозово-ваљда беше).

Пред сарамзалино, запален патнички автобус... како да го удрило нешто, и како да беше превртен... коа го видов стоеше на тркала... ама цел искршен, искривен као да го избацила поплава

:)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
Камионите одат до кај 3500врт/мин.,најмногу,некои и до 3000врт/мин.,е сега објаснете ми при толку кратки брзини(пренос) како може да вози  170км/х.Абе нема шанса,автобусите се побрзи од камионите и имаат поголема дозволена максимална брзина и побрз пренос а јас досега не сум сретнал некој автобус кој возел над 140км/х.Значи велам максимално шо може да крени камион е 140км/х ете нека биди и 150км/х ама 170км/х е премногу,невозможно.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Камионите одат до кај 3500врт/мин.,најмногу,некои и до 3000врт/мин.,е сега објаснете ми при толку кратки брзини(пренос) како може да вози  170км/х.Абе нема шанса,автобусите се побрзи од камионите и имаат поголема дозволена максимална брзина и побрз пренос а јас досега не сум сретнал некој автобус кој возел над 140км/х.Значи велам максимално шо може да крени камион е 140км/х ете нека биди и 150км/х ама 170км/х е премногу,невозможно.

освен ако нема преправки правено... ккао што видов, камионов не ебаш новичок.. можно е да му се мењанти и мотор и мењач...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Значи стварно не можам да му го сфатам паметот на шоферот на камионот, дебилизам од досега непозната категорија. Го боли него ако се улупа у некој, кога тој некој заедно со колата ќе бидат згужвани под шлеперот ко чаршав. Е од вакви ми страв, ќе си возиш ко што треба и ради некој идиот без 2 грама мозок ќе изгинеш ни крив ни дужен.
Иначе на новиве цистерни на Макпетрол/Оилко, од страната пишува, маса на празно возило-5000кг, маса на натоварено возило 35000кг.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Значи стварно не можам да му го сфатам паметот на шоферот на камионот, дебилизам од досега непозната категорија. Го боли него ако се улупа у некој, кога тој некој заедно со колата ќе бидат згужвани под шлеперот ко чаршав. Е од вакви ми страв, ќе си возиш ко што треба и ради некој идиот без 2 грама мозок ќе изгинеш ни крив ни дужен.
Иначе на новиве цистерни на Макпетрол/Оилко, од страната пишува, маса на празно возило-5000кг, маса на натоварено возило 35000кг.

35т?

мислам дека 26т или 28т е максимум

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Една цистерна по стандард мислам дека е 20т

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205
Лошо е пијанството,важно што го понатепаа малку нема да го боли а и нема да се сеќава кога ќе се отрезне.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Фаланга и Смичка, миЉарда посто сум сигурен дека кај маса на товарено возило стоеше 35000кг, односно 35 тона. Често има паркирана цистерна на бензинскава кај мене, и кога сум идел пеш до бензниска(маркетот) сум ја приметил носивоста неколку пати. Првиот пат коа прочитав онака уз одење се подвратив назад, да видам дали убаво сум прочитал пошто многу ми се видоа 35 тона, ама стварно така си пишуе.