Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3168220 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
Е баш, ако не пијат друг зулум ќе прат. Мисла дека многу работи треба да се сменат, таа навика сама посебе ќе исчезне, односно треба да се сменат причините за пиењето. А ракија мојт да с епрајт и понатака и да се користит како гориво... не зна, шпанците беа ли кој беа така ја користеа...

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3554
Што е со шофериве во МК, треба да воведат психички тестови еднаш годишно…

https://mkd.mk/kamion-vozel-vo-sprotiven-pravec-zagina-brachen-par-na-patot-bitola-prilep/

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6020
  • Шо да пишам тука?🤔
Утрово требаше да возам таму...
Луѓето што требаше да ги носам заминаа со друга кола и го виделе тоа во живо, страшна глетка...

Неофицијално тројцата од патничкото возило се починати.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5688
Прочитај уште еднаш, клик бејт срање е, не возел никој во спротивен правец.
Сообраќајката настанала во директен судир меѓу патничко возило „тојота“ со прилепски регистарски таблички кое се движело кон Битола и камион кој се движел во обратен правец, кон Прилеп.
Фала за инфо, сеа ќе тргав за на аеродром ќе се поебев, ќе одам по стариот.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6842
  • Бенве сие бенве
Јас како што гледам камионов избегал максимално на страна, и си е во неговата лента. Но ПП таблици и кола над 1998ма год е опасна работа. Кој не возел таму да види какви камикази има, може се да напише.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
Само знак со 80 ограничување да се постави, на патот НЕМА услови за побрзо возење, кој сака нека кажува, возен ми е до работа често тој пат. Секој ден брза помош "пишти" натака.

п.с Има информации дека жената и детето не биле во колата и се живи.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2344
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Од тоа што може да се примети иако е почетна фаза на есен покрај патот е катастрофа како џунгла како и 90% од патиштата во мкд, никој не обрнува внимание и на дрвјата,тревата запуштени на милост и немилост не знам што пат е тој но очилгедно во очајна состојба се патиштата во мкд и со катастрофални последици.Тоа што сум приметил кога ке рехабилитираат пат стават нов асфалат тогаш зачистат по искасапат дрвја покрај патот понекогаш и тоа доведува до катастрофални последици како и од возачите.Но факт е да возиш споро кој знаеш од другата страна со стара кола кој е,Под итно патишата да се средат тревити дрвјата поткастрат -замисли ја не знам никаде у свет тоа не видов борови шуми садат покрај асвалт кај нас па тоа коа ке грмне со дрвја во есен влага го навлажнува асвалтот плус не ги ни одржуваат лесно се губи контрола на возилото.Ке се најде ли еден барем еден школуван патен инжењер да објасни еднаш засекогаш како НЕ ТРЕБА и што се е потребно за функцонални патишта за 10 сата ке извозош цела мкд маму му и нема асален пат и нема да сме кина или русија па да разберам радиус од неколки илјади км цела мкд бог да чува.
Да не се повтори господ да не чува сите.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3832
Двајца од загинатите работеа како доктори а третиот како медицински техничар во Плодност Битола.

А на тој пат околу Прилеп никако престигнување на друго возило, макар и ако е правец со одлична прегледност, во секој момент може некоја камиказа да се вклучи на спротивната лента од некое импровизирано патче.
« Последно менување: 03 Октомври 2024, 11:33:14 am Skywalker »
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
Од клучка кај Могилата до клучка кај Лагово е најлошиот дел за престигнување. Долга и блага кривина некаде скоро 3 км е, од страните покрај патот многу дрва, непрегледност 0.
А многу лаже дека имаш услови за престигнување, и за момент може да ти се појави возило од спротивна насока.

Многу пазење треба тука ако се одлучиш на престигнување.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
Има и кучиња огромни, често имам избегнувано...
Колата (тојота) била хибрид и при ударот батеријата експлодирала, камионот исто така пренесувал запаливи материи. Литиумот е опасна работа...
Утрешниот ден е прогласен за ден на жалост во Прилеп.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
Греота за луѓево. Не знам како се случила сообраќајкава, ама страшно изгледаат видеата.

Отсутен vladic3110

• Сениор
На Фило муабетот е прав, прееска зглавив дури чадеа таму на одење, кога се враќав го видов од прва рака, педерска е кривина десна лажи, доволно за да се исилиш колона да претекнуваш и да те фати во небрано,вероватно и тоа бил случајот.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6538
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Има прегледност едно 500м ако не и појќе, само лошо е со 150 од карши ако ти излези некој а и ти веќе исилен со слична брзина за престигнување и брзо ја снемува луфтата.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
На Фило муабетот е прав, прееска зглавив дури чадеа таму на одење, кога се враќав го видов од прва рака, педерска е кривина десна лажи, доволно за да се исилиш колона да претекнуваш и да те фати во небрано,вероватно и тоа бил случајот.

Претпоставуавм дека докторите секој ден го врвеле истиот пат накај работа и назад дома..

Отсутен vladic3110

• Сениор
@Спенсер Overconfidence leads to failure.