Автор Тема: ЕГР вентил  (Прочитано 85670 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: ЕГР вентил
« Одговори #90 на: 10 Јуни 2012, 19:39:58 pm »
Znaci nemapirano ECU so sotck paramatri ama ISKLUCEN EGR !. A Srdjan ne go znam i licno za sega ne mi treba. Ne se somnevam vo nicija strucnost i deka covekot znae sigurno si znae zasto ne se zatapuva EGR na update-iranite mapi.
Koga dilerot predlaga Blanking plate za EGR ! Ima i specijalen firmware. Ama za zal e samo stock. t.e. ne e zgolemena snagata. Problemot e sto tesko se naogjaat tie files.

I kaj skoro site ponovi 1.9 CDTI EGR NE SE IZOLIRA so CHIP tuning.

Zatoa koj nesaka da se zamara so problemi so EGR cistenje, problemi so pumpa VP-44 neka si vozi VW TDI-90KS i ke bide miren vo toj pogled. Nema da mu ja misli.

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #91 на: 10 Јуни 2012, 19:45:04 pm »
Кога сме веќе на тема за ЕГР можам да ви препорачам одлично средство за чистење на гарежот на ЕГР вентилот. Тоа е спреј на Bison во доста големо пакување од 400 ml за цена од нешто помалку од 300 ден. Досега сум го чистел ЕГР вентилот многу пати но со многу мака додека го "светнам". Со ова средство тоа е лесно како песна. Само неколку прскања и вентилот е како нов. Со него го исчистив и MAP сензорот. Едноставно спрејот си го оправдува секој денар од цената.

http://www.bison.net/en/products/675-lubricants-and-maintenance-products/product/2248-cleaner-spray/

Средството е одлично за одмастување на секакви нечистотии и чистење на вакуум цревата кои обично примаат масло од вакуум пумпата. Го има во две верзии за чистење и подмачкување (мрсна варијанта) и суво чистење како ова што јас го користев.
« Последно менување: 10 Јуни 2012, 20:04:36 pm proff »
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #92 на: 10 Јуни 2012, 19:47:56 pm »
Znaci nemapirano ECU so sotck paramatri ama ISKLUCEN EGR !. A Srdjan ne go znam i licno za sega ne mi treba. Ne se somnevam vo nicija strucnost i deka covekot znae sigurno si znae zasto ne se zatapuva EGR na update-iranite mapi.
Koga dilerot predlaga Blanking plate za EGR ! Ima i specijalen firmware. Ama za zal e samo stock. t.e. ne e zgolemena snagata. Problemot e sto tesko se naogjaat tie files.

I kaj skoro site ponovi 1.9 CDTI EGR NE SE IZOLIRA so CHIP tuning.

Zatoa koj nesaka da se zamara so problemi so EGR cistenje, problemi so pumpa VP-44 neka si vozi VW TDI-90KS i ke bide miren vo toj pogled. Nema da mu ja misli.
Добро кажано но за жал ми помина шансата да одберам VW...Ако некогаш повторно ја имам ќе го имам во предвид твојот совет
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #93 на: 10 Јуни 2012, 19:58:30 pm »
Ne e moj sovet no generalno e taka i e edna od pricinite zasto VW sekogas si drzi cena kako polovno vozilo.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #95 на: 13 Јуни 2012, 23:31:18 pm »
Можно ли е од нечист ЕГР вентил да ми варираат обртаите под мала гас, лептирот на усис ми е чистен пред 5-6000км, обртаите варираат многу малко ама се примеќа ???

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #96 на: 16 Јуни 2012, 16:04:48 pm »
povekje mirisa na step motorceto....

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #97 на: 16 Јуни 2012, 17:14:17 pm »
Отиде мојот ЕГР... 135Е платив за нов. Сега е се ок... Веќе бев станал алергичен на check engine :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #98 на: 16 Јуни 2012, 17:18:54 pm »
E pa toa e lekot druze.

Citni malce tuka: http://www.elprog.com/forum/topic-5206-vectra-b-2-0-dti-ne-pali.html

Inace nisto strasno de. Ako stavas ORIGINAL samo a ako stavas Kineski bidi si spremen na 6 meseci da si go menuvas....

Inace koj saka besproblemno auto odgovorot e VW Golf 3 1.9 D. I zaboravas na sekakvi maki EGR, majstori bezvrska trosoci itn.... Vo gorniot forum si pisuva i ubavo e da se znae i lugjeto da se informirani.
Ne sekogas znaci deka ako autoto e ponovo i e podobro.. Da za servisite i sekako NE ZA DZEBOT.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #99 на: 16 Јуни 2012, 17:48:10 pm »
Купив WAHLER германски ист како и тој што беше на колата... а на сајтот што го стави не гледам баш некоја врска со ЕГР
« Последно менување: 16 Јуни 2012, 18:56:28 pm proff »

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #100 на: 16 Јуни 2012, 17:54:35 pm »
Ima milion temi top sajt... Citaj sve sto treba pisuva.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #101 на: 16 Јуни 2012, 19:06:49 pm »
Во право си... Гледам таму познати членови од овој форум :) , a јас сум бил од октомври 2010 ама сум изумил скроз :)
« Последно менување: 16 Јуни 2012, 19:48:02 pm proff »

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #102 на: 16 Јуни 2012, 20:58:30 pm »
E pa ubavo e da se cita... Ubavo e da se napravi eden knowledge base za site tipovi vozila i da se odbere najdobroto za uslovite vo Mk.

Ubavo procitajte site sopstvenici na Opel DTI/DTH 2.0/2.2 (Od Bugarskiot forum) Lugjeto nasle mastraf kako da go trgnat EGR bez da sveti check engine.

http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=83484&st=260
Eve ja semata od rusite

http://forum.vectra-team.com/index.php?act=Attach&type=post&id=39923
« Последно менување: 16 Јуни 2012, 21:14:57 pm Bugar »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #103 на: 17 Јуни 2012, 01:32:53 am »

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #104 на: 17 Јуни 2012, 06:03:22 am »
Еееее... оваа шема ќе спаси 135Е на некој друг, за мене е веќе доцна. Јас ќе ја употребам можеби некогаш, а можеби и никогаш