Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Falangasaurus на 01 Мај 2013, 19:19:29 pmДо сега имам забележано дека само кај Мерцедес S350 и Рено Твинго бордот покажува аболутно точно. Членови овде се сигурни дека и Мицубиши Лансер покажува точно. За сите останати возила со кои сум дошол во контакт бордот покажува пола литро помалку од реалното.Јас зборам дека мојата математика е: при три мерења излезе за 10 проценти дека помалку ми троши, т.е бордот покажува повеќе. Сеникот фабрички оди со 15-ки бандаши (195 65R15) сега имам 205 55R16, дали тоа нешто влијае на математиката?
До сега имам забележано дека само кај Мерцедес S350 и Рено Твинго бордот покажува аболутно точно. Членови овде се сигурни дека и Мицубиши Лансер покажува точно. За сите останати возила со кои сум дошол во контакт бордот покажува пола литро помалку од реалното.
Од фул до палење на резерва,стриктно градска вожња..(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)