Автор Тема: Astra, Megane или Polo?  (Прочитано 20960 пати)

Отсутен sakam kola ubava

• Почетник
  • *
  • Пораки: 29
Astra, Megane или Polo?
« на: 08 Јуни 2012, 16:32:06 pm »
KOLEGI BI SAKAL DA VE ZAMOLAM ZA EDNA MALA POMOS! dA ME SOVETUVATE STO DA ODBERAM! SAKAM NEKOE KOLICE OD 4 000 DO 6 500 EVRA! PA NEMOZAM DA SE ODLUCAM STO DA ZEMAM! PA BI VE ZAMOLIL I AKO IMA NEKOJA KOLA OD OVIE TRI MODELI DA MI PREPORACATE! BI SAKAL DA NAPOMENAM DA NE E POSTARA OD 2004GODINA!
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=432911
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=408325
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/962131?searchID=3329183&Idx=101
« Последно менување: 08 Јуни 2012, 17:02:22 pm zeroSignal »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Одг: ASTRA? MEGAN? ILI PA POLO?
« Одговори #1 на: 08 Јуни 2012, 16:34:55 pm »
Не би било лошо како за сефте активност на форумов да прочиташ прво овде: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,11.0.html

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: ASTRA? MEGAN? ILI PA POLO?
« Одговори #2 на: 08 Јуни 2012, 16:36:05 pm »
500 вакви теми се отворија и сеуште никој ништо не купил....
Како и да е

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,4526.0.html еве ти слична тема за возило од 5-6000 евра..

Јас да сум на твое место директно би одел на пунтово
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/644347?searchID=1698398&Idx=52

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Astra, Megane или Polo?
« Одговори #3 на: 08 Јуни 2012, 23:42:47 pm »
Baraj nekoja Astra ako najdes. Ama za toj budzet misli dali mozes nesto novo. Linea (so plus leasing ili kredit)...

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #4 на: 08 Јуни 2012, 23:59:33 pm »
 основна форумска култура...

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11734
  • Архитект
« Одговори #5 на: 09 Јуни 2012, 22:24:12 pm »
Првен прочитај ги правилата на форумот.

После напиши за што намена ќе ти биди возилото.
Затоа што Астра, Меган и Поло, малку во различни класи се и имаат различна намена.

Специфицирај го барањето, за да можиме да ти помогниме.

Отсутен sakam kola ubava

• Почетник
  • *
« Одговори #6 на: 10 Јуни 2012, 10:36:08 am »
Првен прочитај ги правилата на форумот.

После напиши за што намена ќе ти биди возилото.
Затоа што Астра, Меган и Поло, малку во различни класи се и имаат различна намена.

Специфицирај го барањето, за да можиме да ти помогниме.

ajde izvinete, prv den od koga sum se zaclenil na forumot bese!
inaku kako prvo sum ogranicen so sumata pari za aftomobil no aj neka e iljadarce plus minus ke se skrpi nekako, samo da e dobra kola! inaku za sto mi treba, za se! Prvo i najbitno e sto pred 10 dena dobiv bebence, pa moram da mislam i da zbira barem kolicka vo bagaznik, za niz skopjevo sekako deka ke mi treba no ne mi e mn dolga sekojdnevnata relacija do rabota, isto taka ke mi treba za vikendi posto nevestata ne e skopjanka pa ke odime berovo ako ne sekoj ama sekoj 2 vikend sigurno! Sprema ovie podatoci znaci nesto sakam sredna golemina  so dobar gepek i normalno po moznost mala potrosuvacka! Za isti pari mozam da zemam i vektra 2003 2004 ili 2005 ama taa e 2,0 ili 2.2 i ima golem bagaznik, ali nekako mi e strav oti niz skopje poveke zenata ke ja vozi a za zena golema kola e vectrata!
Inaku od trite koli, poloto mislam deka ke mi bidi malo no ovaa sto go prikaciv gore, e mnogu dobro go vidov i licno a mislam i cenata e prifatliva, ali sepak najmalo e, i benzinec! Za meganceto mnogu mi go falat , a pogolem broj vikaat francuska kola da ne zemam!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #7 на: 10 Јуни 2012, 10:44:11 am »
Избриши го полото, бирај во поголемата класа. Количка + бебе = многу потребен простор ;D Не дека не се живее и со кола од пониската класа, ама кога веќе можеш да бираш, бирај покомотно. Хечбек меган, астра и сл, е фина комбинација за низ град, а и за подолго патување, комотно собира и најгломазно детско седиште, а и во гепек собира поголема количка за деца. Башка, и полесно се бира, зошто веќе 90% од тие коли имаат клима. Ова од искуство ти го зборам, а и секој друг (потазе) татко веројатно ќе потврди.
Дизел или бензин конвертиран на плин со боца наместо резервно тркало (со прописен сет за репарација на гуми).

Нека ти е живо и здраво бебенцето, и со среќа во изборот ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен sakam kola ubava

• Почетник
  • *
« Одговори #8 на: 10 Јуни 2012, 12:47:27 pm »
Избриши го полото, бирај во поголемата класа. Количка + бебе = многу потребен простор ;D Не дека не се живее и со кола од пониската класа, ама кога веќе можеш да бираш, бирај покомотно. Хечбек меган, астра и сл, е фина комбинација за низ град, а и за подолго патување, комотно собира и најгломазно детско седиште, а и во гепек собира поголема количка за деца. Башка, и полесно се бира, зошто веќе 90% од тие коли имаат клима. Ова од искуство ти го зборам, а и секој друг (потазе) татко веројатно ќе потврди.
Дизел или бензин конвертиран на плин со боца наместо резервно тркало (со прописен сет за репарација на гуми).

Нека ти е живо и здраво бебенцето, и со среќа во изборот ;)
Fala drugar na sovetite! ke gi  imam vo predivid! a za vectra nesto vakov model sto vikas?
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/768433?searchID=1896087&Idx=75

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9 на: 10 Јуни 2012, 13:24:28 pm »
Честито принова другарче. Да ми ти е зраво и живо. Полото е мало за количка и бебе. Јас имам Спарк и за таа намена е кошмар. Земав Поло да возам за истата намена, малце подобро ама не е тоа тоа. Вектрата дизел треба да е супер возило само битно е каков е моторот олку што знам. Прати приватна порака на членот по име Marsher и нека ти даде совет дали ја бива. Тој знае најдобро.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11734
  • Архитект
« Одговори #10 на: 10 Јуни 2012, 13:33:41 pm »
Меган ако гледаш, барај го редизајнот. Тој е со понова фаца, оптина во фарови и обавезно 1.5 dci со 106 коњи и 6 брзини менувач. Таа е најдобрата комбинација.
Бензинците на меган мислам дека се сите ок.

Астра бензин од 1.6 нагоре. Немој да земаш 1.4
За дизелите, мислам дека се покажани доста, посебно тој 1.9 мотор. Тој е од Фиат, Алфа.... Одличен мотор.

Во оваа категорија види и форд Фокус, тие имаат добар мотор. 1.8 TDCI

Отсутен sakam kola ubava

• Почетник
  • *
« Одговори #11 на: 10 Јуни 2012, 13:41:28 pm »
Честито принова другарче. Да ми ти е зраво и живо. Полото е мало за количка и бебе. Јас имам Спарк и за таа намена е кошмар. Земав Поло да возам за истата намена, малце подобро ама не е тоа тоа. Вектрата дизел треба да е супер возило само битно е каков е моторот олку што знам. Прати приватна порака на членот по име Marsher и нека ти даде совет дали ја бива. Тој знае најдобро.
fala brat! da se vraka kaj so treba, za arno da se slusame i citame! pozdrav! fal ai za sovetitete! Mu pisav na Marsher i cekam odgovor!

Отсутен sakam kola ubava

• Почетник
  • *
« Одговори #12 на: 10 Јуни 2012, 13:44:18 pm »
Меган ако гледаш, барај го редизајнот. Тој е со понова фаца, оптина во фарови и обавезно 1.5 dci со 106 коњи и 6 брзини менувач. Таа е најдобрата комбинација.
Бензинците на меган мислам дека се сите ок.

Астра бензин од 1.6 нагоре. Немој да земаш 1.4
За дизелите, мислам дека се покажани доста, посебно тој 1.9 мотор. Тој е од Фиат, Алфа.... Одличен мотор.

Во оваа категорија види и форд Фокус, тие имаат добар мотор. 1.8 TDCI

fala drugar!
a mislis deka kaj megan podobar e benzin motor, od dizel?
aj da vidam i fokus! do sega ne sum go gledal!
pozdrav

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #13 на: 10 Јуни 2012, 13:45:22 pm »
Инаку Маршер е експерт за Опели. Има сервис и сите сме задоволни од неговите услуги. Затоа реков тој е најкомпетентен да ти даде совет. Без негов коментар немој да донесуваш одлуки.

a mislis deka kaj megan podobar e benzin motor, od dizel?

Не друже. „Подобар“ е многу релативен поим. Ако не сакаш да трошиш место во гепек за плинска боца кај бензинецот тогаш дизел ти е секако подобра варијанта. Ако си решен за бензинец и ти е битна економијата тогаш ќе мораш да одиш со плин. Со ниеден од тие 1.4 или 1.6 мотори зимно време нема да спуштиш под 10л градско возење така да нека не те лажат разни муабети за поекономични и помалку економични бензинци. А тоа е многу. Значи бирај, а да задоволиш економија ќе мораш да одиш со бензин + плин или дизел. Размисли од тој аспект.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #14 на: 10 Јуни 2012, 13:50:00 pm »
Ajde cestito prinova. Mora li da gledas polovna kola. Sega imalo nekoja akcija za NOVA dizel Linea so tehnoloski najdobriot 1.3 Multijet motor. Idi ogledaj i ponudata na Fiat. Kolata deluva deka ke ti bide dobra za potrebite no ti si znaes.

Ako gledas seuste polovno:
-Polo samo 1.4 tdi ili 1.9 TDI ! Se drugo ne preporacuvam (poarno gledaj karavan ili Classic), super kola (imam 6N verzija, trosi gradska 5.5L/100Km - SDI e za zal, ama 1.4 TDI e podobro zasto isto trosat a TDI vrvi povekje)
-Megan 1.5 Dci posle 2007-8 godina (da ne e so Lucas Deplhi vbrizguvanje na gorivo),,
-Zasto ne Golf 4, 1.9 TDI so 90KS ! Em ne trosi em ima eden od najdobrite dizel motori od VW
-Zasto ne se ogledas na Passat B5 (isto TDI) odlicna kola i so odlicen motor i ogromen prostor.

Opel Vectra/Astra 2.0/2.2 DTI se odlicni koli no koga ke ja kupis moj sovet e da imas edno 1000 EVRA na strana vo sekoe vreme za slep sluzba i popravka/zamena na Pumpata za visok pritisok. Tie si patat od nea, t.e. mozes i da ostanes na pat.