Автор Тема: Електрични автомобили и хибриди  (Прочитано 537112 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
Одг: Електрични автомобили и хибриди
« Одговори #2025 на: 02 Март 2020, 23:42:38 pm »
Види, ако се покаже дека квадростаџоне испаднала боља од таа со спољерот на тестовите, и поарно тие да ги објват, да не ја брукаат GTAm премногу.

BTW, наскоро уште еден „јадач“ од колачот на Tesla:
https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/ckuorpvpvtwnrljzfcc8.png

Борбата се заострува. Тесла  има пад на продажба во Јануари кој не ветува. Му улетуваат Јагуари, и некои други,  јасна ми е нервозата на Илон.
https://www.forbes.com/sites/jimcollins/2020/02/19/teslas-revenues-fell-34-in-the-us-in-the-fourth-quarter/#f59740a8d4ab

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #2026 на: 02 Март 2020, 23:53:14 pm »
Abe srcki tie od TG.. na site dobroto im go mislat.

Inace ja postirav cel  "anti Tesla" dokumentarec od CNBC  pred nekoj den, ti za posleden kvartal mi se fakjas za prodazba.😁

Sumirano kaj se Tesla tehnoloski vo odnos na konkurencijata postirase nekoj drug, a kaj e konkurencijata so prodazba postirav jas.

Dzirni nazad.

Otuka, edino sto mene mi e razbirlivo e zosto ustvari taa konkurencija ima interes da lazira rezultati na show kako TG... i toa po vtor pat za ist brend...

Show koe po tuzba od E. Musk prviot pat se izvadija na sud deka ne se car show, tuku entertainment show...pa nisto cudno na sleden test Teslata da eksplodira... for entertainment purposes only. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2027 на: 02 Март 2020, 23:57:47 pm »
Е па сеа јас ќе те замолам да го прочиташ цел текст, не е само за последниот квартал.
Башка, типок кој што анализира не е “јутубер кој има пртехтодна тесла која е побрза од онаа на ББЦ“ ;)

„There's no inherent seasonality in demand for Teslas, so a 20% sequential decline in deliveries should show that a) the fourth quarter figure was flattered by channel stuffing  and b) electric cars remain a niche product for which sales are heavily dependent on government subsidies as opposed to gaining widespread consumer acceptance. Adam can run his numbers out as far as he would like (astoundingly his most recent report included a discounting of Tesla's 2030 earnings) but nothing can stop the fact that Tesla sales in the U.S. have stagnated.“

„It’s not just one bad quarter owing to the coronavirus.  Tesla just posted two horrible sales quarters in a row in the U.S. (revenues -34 % and -39%) with no impact from viruses or the like.  Also, Teslas, as of January 1st, 2020, are no longer eligible for any U.S. federal tax credit.  “

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #2028 на: 03 Март 2020, 08:37:14 am »
За која конкуренција зборувате? Мање више истиот мотор и истите батерии ги користат сите. Конкурент ќе биде тој што ќе понуди соодветен водороден генератор, или генератор на гас, или пак ете нешто демек се зборува за графитна батерија - иако тоа е мижи Асан да ти баам и само млатење празна слама тепајќи полумртов коњ.

Искрено таа колата 1250кг 1250кс што е со генеративен дизајн правен, ми е повеќе конкурент и иднина отколку овие глупости на Порше и Тесла. 2тона, накај 3 тона коли почнаа да прават. А кругот е малечок и во него сме сите. Колку ја отежнуваш колата, толку повеќе батерии треба, и толку повеќе отежнува колата, и повеќе батерии треба, и повеќе отежнува колата... Конкретно Citroen Ami и Suzuki Swift се најнапредни во поглед на реалната иднина. Размислување на исправен начин и на точните работи. Цитроенот со поента да се понуди конкурентна цена, а Swiftot нуди максимално олеснување на колата. Таков начин на размислување треба.

А кој ќе нашиба појак мотор во 911 или најголеми батерии во Киа Цеед... Не ми делува револуционерно. Тоа само кај нас во фонд за иновации е револуционерно.  ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2029 на: 03 Март 2020, 10:00:46 am »
За Тајкан да има range колку Тесла баш треба да нашиба поголема батерија.
Со таа батерија ќе биде многу потежок и секако поспор од Тесла.

Утре Елон Маск да банкротира, не значи дека ТГ се помалку шупци за тоа што го направија, па откако ги фатија во лагата. самите признаа (пази признаа со (кхм) "clarification" дека буквално препишале резултати од послаб модел на Тесла од 2017. Really? :)

И добро е што ги фатија...од ..(кхм) "идиоти" со мултимилионски гаражи и 2 грама мозок да го уснимаат истото забрзување како што треба:
- Со Raven model, а не модел на Тесла од 2017.
- Со соодветно полна батерија.
- Во Ludicrous plus мод каде при launch колата има 50 КС повеќе.

После се погоре, смe-шно да се верува на резултати од трка на ТГ преедитирана 17 пати без мерни инструменти на лице место, наместо на видеа снимени на лице место од сопственици со  црно на бело забрзувања, каде 4 од нив се побрзи од Тајканот. Само ТГ успеаа некако да извадат време над 11 секунди со Теслата...пази богати. :)

Сме-шно....поготово што одамна е јасно како функционираат:
Вардар нема толку лајна колку што Кларксон има изедено за американ масл, за да , откако се сврте тркалцето се појават на првата епизода на Гранд Тур вака:

Што се однесува до моделиве Дени што ги пишал , све е тоа супер ама досадно ми е да дискутирам за нив, пошто ионака никогаш нема да купам електрично возило. ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2030 на: 03 Март 2020, 10:12:47 am »
Прво и основно, глупо е да веруваш дека секој драг рејс ќе предизвика резултати кои се декларирани од производителот (или подобри). Секој драг рејс - своја прикаска. ТГ не успеале теслата да ја натераат да се истрка како Илон што сака, па уште и да не ја обрукаат ептен, земале резултати од подобри мерења.
Второ, уште поглупо е да „анализирираш“ снимка од драгрејс ,од шоу кое е режирано, правено, токмено, студиски монтирано за да биде продукциски издржано и интересно, и да „докажуваш“ нешто.
Трето и најглупо е да се палиш на вакви работи....

Ете, америте ќе го тестираат порша тајкан турбо с вс тесла ворп фајв со најнов апдејт на софтвер, и стално ќе победуе теслата, ќе имаш можност за реваншерско насладување, не се секирај :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2031 на: 03 Март 2020, 10:22:59 am »
Прво...не знам кој дел не е јасен дека ако  ТГ ти снимаат видео во 2019та, ти го едитираат и ти дадат резултати од 2017 та е ЛАЖЕЊЕ.
Да нацртам ако треба...

Второ, кога веќе ги фатија и признаа дека лажат,  се што требало да направат е да земат 2 мобилни телефони и да ја уснимаат трката на лице место со vbox и да се види кој е во право...ете за атер на хејтерите.

Наместо тоа, они објавија бел лист со наслов "clarification" со кој ја доведуваат веродосотвојноста на цел тест.

fallout 3 gary

Трето и најглупо е што се најде ти да им поверуваш и да ги браниш. ;D

А јас лично се палам на долги нозе, долга коса и добро дупе. кога веќе спомна. :)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #2032 на: 03 Март 2020, 11:55:57 am »

https://www.focus.de/auto/elektroauto/bmw-i4-concept-kommt-erst-2021-das-ist-bmws-antwort-auf-das-tesla-model-3_id_11725357.html

И најружната Тесла изгледа милион пати поубаво од ова.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2034 на: 03 Март 2020, 12:25:03 pm »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16709
  • Keep it 100
« Одговори #2036 на: 03 Март 2020, 12:42:45 pm »
Кога го читам Stratro на форум:

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2037 на: 03 Март 2020, 12:44:08 pm »
Им ги сакам колите, музиката и филмовите.

Енде.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4756
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #2038 на: 03 Март 2020, 12:51:00 pm »
Им ги сакам колите, музиката и филмовите.

Енде.
8)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #2039 на: 03 Март 2020, 12:54:03 pm »
Имаме друг член на форумов кој ги поддржува американските геополитички инетерси.
Jас на постер го имав Драго, не Роки. ;D