Автор Тема: Камп приколки, еуро куки и такве ствари  (Прочитано 39059 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Сакам да купам камп приколка, а немам ни кука, па ме интересира каков е законот сега за куките, каде се продаваат и колку пари се, нормално истото важи и за камп приколките. Приколката треба да биде со 2+2 лежаи, лавобо, wc и сл. Ако некој има некои сознанија, искуства и сл. секој коментар би ми бил драгоцен. Секако и дека може да се дискутира за исплатливоста на оваа инвестиција, места за кампирање во државава и надвор, како и цените за истото. Регистрација треба ли и ако треба дали може да се вози со странски или туѓи македонски таблички? Каде и како да се чува во периодот кој не е погоден за кампување ...

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1311
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Камп приколки, еуро куки и такве ствари
« Одговори #1 на: 20 Мај 2012, 20:59:53 pm »
Џиџи, добредошол у светот на камперите.

Камп приколка се купува и се носи у Грчка, на локација по желба. Кука не ти треба, бидејќи таму или фиксно стои, или за 20так евриќа ти ја носат до твојата локација ( од приватен зимски паркинг ) до локацијата во кампот. Цените се околу 60-70 евра за стационирање на приватен зимски паркинг годишно, и летната тарифа зависи од кампот ( нели имаш годишно а имаш и дневно )

Нашата семејна приколка стои во Platanitsi Beach близу Sarti веке е инсталирана на 30 метра од море, и веќе се користи. Годишно се плаќа 1080 евра, од Мај до Октомври.

Пукај со прашања, а мислам дека има 2-3 добри приколици кои што се веќе таму, и кои мислам дека се за продавање. Нудам асистенција ако се решиш за локацијата. У ПВТ ти пуштам галерии приватни да ја осетиш прикаската. 

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #2 на: 20 Мај 2012, 21:36:01 pm »
Ха...Џиџи, ела кај мене кампирај :)
Се зезам..За кука треба да се обратиш на две места во Скопјево...Или Еуро кука на Брадфордска, онде карши Видео Дата сервисот кај што им беше, или пак го заборавив другото име на фирмата, Фадип мислам беше во Мичурин...
И двете фирми ти даваат куки со атест, па после одиш на технички со фактурата, они проверуваат и ти ја пишуваат у сообраќајна...И ондак си мирен...
Е сега има неколку типови на куки, односно сите се они еуро куки со тоа што е различен начинот на вадење на куката...Едите се со штрафови, поточно со два штрафа, а другите се со клик канал :D
Јас ја имам онаа со штрафови, ставена ми е пред тачно 10 години, земена од Фадип, од Мичурин и е одлична...Дури и не ја ни вадам, мада би требало, но си ја користам па ме мрзи да се замарам.
Е сеа приколка ако сакаш да купиш или барај Адриа или некоја германска...Треска немој ни под разно...Имаше еден другар треска, и поголема катастрофа немам видено...Прво ја купи на старо, тука гадно се поеба, пошто беше стоена на езерце Треска...Од надвор беше стакло, да не речам како од фабрика...И као покриена, ово оно...И после одкако видовме уствари колку е трула целата беше касно...Он и не се разбира толку многу па и не знаел што све треба да погледне...
Па за голема среќа, таткоми се нафати да му ја репарира целата колку може...Пола од приколката ја сменивме, остана само лимот...Ѕидовите беа трули...ги немаше...Само на стиропор стоеше :)
Мизерија...И на крај ја продаде едвај...
:)
А инаку камперство ти е права ствар...
И приколка за да влечеш ти треба кола, ама стварно кола :)
Или ја влечеш со Пезетка, или со Лада или со Тристаќ или со Стојадин...
Со новиве куртонски возила на кој им смета дури и полен у воздухов, тури им пепел...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3 на: 20 Мај 2012, 22:08:28 pm »
Јака ти е задњата реченица. Респекат !

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #4 на: 20 Мај 2012, 22:36:22 pm »
Kako be so Pezetka ili Lada da vleces. Ke bides kako soc. turist od 80-tite :)

Ej celo vreme da ti kazam deka se sekjavam koga so moite letuvav vo Kamp Prikolka 1 leto. A be interesno. Ama uste pointeresno bese sto se vlecese so Fiko :)

Samo kazi sto im fali na novite koli be. Kakva Lada ili Pezetka.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #5 на: 20 Мај 2012, 22:54:28 pm »
Што не им фали...
Им фали преса и у коцка да ја сплескаат!
Додуше на куоре си е коцка, па пресата и не треба... :)))

Само ретро...Друго нема лезет...
За жал...
Или купуеш трајлер и шеташ ко германец у пензија !
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #6 на: 20 Мај 2012, 23:47:43 pm »
Sto e sega zasto retroto e podobro od da receme nekoja Mazda 6 dizel tdci. Ke uzivas :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #7 на: 21 Мај 2012, 00:36:54 am »
@SaleSK: Тоа за влечењето со стари коли само.. Нема везе, ама ич.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #8 на: 21 Мај 2012, 09:07:09 am »
Zero, не си ретро...Не ја свати поентата на муабетот :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
« Одговори #9 на: 21 Мај 2012, 09:58:20 am »
;D ;D Највише сум ги поштуел тие со Fiat 132-ки што влечеа приколки. И тоа Адрија! Буџовани! :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #10 на: 21 Мај 2012, 11:02:01 am »
Ajdeeee od kaj iskopa 132 ! Legendarno auto, samo za zal korozijata e pobrza od istata na semafor.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #11 на: 21 Мај 2012, 11:03:23 am »
Со југце 45 и 128 сме оделе во камп како мали. Сега претежно во оставена приколка...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #12 на: 21 Мај 2012, 11:05:36 am »
A be lesno so Jugo, Nie sme vlecele prikolka so Fiko be 750 - Celi 29 KS !

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #13 на: 21 Мај 2012, 11:09:54 am »
А бе бев кампер 15 години, ама со шатор така да познати ми се деталите. Не сум влечел приколка, инаку 3-4 години имам кампирано во приколка. Обожавам кампирање! За жал сеа цените се изедначија со приватен смештај, ама ипак филингот е друг! Ај здравје ќе размислам уште еднаш btw у бунгалов имам само зимувано, а не и летувано, па можда треба и тоа да се осети :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #14 на: 21 Мај 2012, 11:27:24 am »
Kampiranje najubavo e na nekoi divi mesta. Ama sepak treba da si "self sustained". Eden den vo plan mi e da si nabavam i malo agregatce (ili da si napravam), koe ke puni akumulatori od kola + inverter 220V, 1000W, mala rasklopliva tus kabina, prenosliv rezervoar za voda, solarni paneli za struja, mini sporetce na plin i dzak na ledja.. Feelingot e jak posebno na divi plazi. Em ne plakjas em ne se zamaras.