Ха...Џиџи, ела кај мене кампирај
Се зезам..За кука треба да се обратиш на две места во Скопјево...Или Еуро кука на Брадфордска, онде карши Видео Дата сервисот кај што им беше, или пак го заборавив другото име на фирмата, Фадип мислам беше во Мичурин...
И двете фирми ти даваат куки со атест, па после одиш на технички со фактурата, они проверуваат и ти ја пишуваат у сообраќајна...И ондак си мирен...
Е сега има неколку типови на куки, односно сите се они еуро куки со тоа што е различен начинот на вадење на куката...Едите се со штрафови, поточно со два штрафа, а другите се со клик канал
Јас ја имам онаа со штрафови, ставена ми е пред тачно 10 години, земена од Фадип, од Мичурин и е одлична...Дури и не ја ни вадам, мада би требало, но си ја користам па ме мрзи да се замарам.
Е сеа приколка ако сакаш да купиш или барај Адриа или некоја германска...Треска немој ни под разно...Имаше еден другар треска, и поголема катастрофа немам видено...Прво ја купи на старо, тука гадно се поеба, пошто беше стоена на езерце Треска...Од надвор беше стакло, да не речам како од фабрика...И као покриена, ово оно...И после одкако видовме уствари колку е трула целата беше касно...Он и не се разбира толку многу па и не знаел што све треба да погледне...
Па за голема среќа, таткоми се нафати да му ја репарира целата колку може...Пола од приколката ја сменивме, остана само лимот...Ѕидовите беа трули...ги немаше...Само на стиропор стоеше
Мизерија...И на крај ја продаде едвај...
А инаку камперство ти е права ствар...
И приколка за да влечеш ти треба кола, ама стварно кола
Или ја влечеш со Пезетка, или со Лада или со Тристаќ или со Стојадин...
Со новиве куртонски возила на кој им смета дури и полен у воздухов, тури им пепел...