Автор Тема: Центрирање на предница КАДЕ???  (Прочитано 110402 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Центрирање на предница КАДЕ???
« Одговори #75 на: 07 Март 2013, 19:06:17 pm »
Од увек сум ги поштуел поради фактот што пред да ти ја дадат колата прво ја тестираат..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #76 на: 23 Мај 2013, 22:43:30 pm »
Денес Аце и Игор од сервис Мето, прописно се испотија за 166-кава. Не сака да биде центрирана по „машина“, мораше стручњаците од сервис Мето да се испотат едно саат и кусур за 166-ката. На крај резултатот е фантастичен! Тестирано до Дојран, без ниту една забелешка (ок де, воланот стои 1/2 степен на лево..).

Момците во Понеделник ќе ги почастам, пошто навистина ги препотив, а и се напраи ред за чекање од 5-6 коли. На крај рекоа „ова е рекорд на враќање на колата на рампа и пробување“ :)

Секако она што го спомнавме, дека си ја знаат работата и не ти ја даваат колата без да ја пробаат е битен фактор!

За разлика од нив, сервисот на Илинденска, не заслужува вакви пофалби. Све е ок ако им однесеш стандардно возило, кое се „поклонува“ на податоците од база. Ако е вон спецификации - наах, не се трудат многу.

Уште еднаш препорака за момците во Кисела Вода, и сомничавост кон момците од сервисот на илинденска (им ја поштуем машината, и стилото немам проблем да го носам кај нив, ама ако треба мајсторија да се покаже - Сервис Мето!)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #77 на: 23 Мај 2013, 22:58:53 pm »
Мето беше одличен "центрирач" бог да го прости, а и Аце и Игор како тандем се најдобри, одговорно тврдам. Којзнае колку коли имам однесено кај нив, еднаш немало утка.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #78 на: 23 Мај 2013, 23:07:00 pm »
А шо мислите за ласерско центрирање на преден и заден трап?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #79 на: 23 Мај 2013, 23:09:36 pm »
Само за такво збориме :) Новиве современи машини се „чудо технике“, ама кога е нешто сумњиво, треба да е мајстор да открие кај е цаката и да ја стокми колата како што треба. Уствари, во Скопје не ни знам веќе некој по старо со јаженца да центрира....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #80 на: 23 Мај 2013, 23:15:11 pm »
Шо цена?

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #81 на: 23 Мај 2013, 23:16:07 pm »
Имам речено дека ке престанам беспотребно да фрлам пари по возила,ама пак ме јади газот(иако е проверена 2-3 пати колата и нема потреба од интервенција),сакам да ги променам сите гумици назад напред и да ја центрирам.
Во комшии имам такво ласерско центрирање па затоа прашувам дали можи да се потпрам на машината или битен фактор е и мајсторот.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #82 на: 23 Мај 2013, 23:17:09 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #83 на: 23 Мај 2013, 23:18:35 pm »
Шо цена?
Стандардна. 500 преднца, 800 за двете оски.

Имам речено дека ке престанам беспотребно да фрлам пари по возила,ама пак ме јади газот(иако е проверена 2-3 пати колата и нема потреба од интервенција),сакам да ги променам сите гумици назад напред и да ја центрирам.
Во комшии имам такво ласерско центрирање па затоа прашувам дали можи да се потпрам на машината или битен фактор е и мајсторот.

Мислам дека ако не се глупираш ко` ја со колата, со спуштања, полиуретани и слични заебанции, може без проблеми да ја носиш и да и` веруваш на машинаа ако е понова и добро калибрирана - нели :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #84 на: 23 Мај 2013, 23:21:20 pm »
За машината (познавајќи го сопственикот)немам ниту 1мм сомнеж.
За глупирања прво да земам бандаши па спуштање мислам(80%)  дека  ќе биди неизбежно,а за полиуретани муретани незнам ке размислам дополнително.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #85 на: 23 Мај 2013, 23:22:51 pm »
Самото спуштање мислам дека нема да напраи разлика :) На стилото не напраи. Башка, во подесувањата сигурно има за „спорт“, пошто 156-ки одеа и со „спорт“ суспензија.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #86 на: 23 Мај 2013, 23:32:10 pm »
Мене голфчето ми бега на десно малце... да го носам кај дечкиве значи ??? Гумите ги проверив, ок се.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #87 на: 23 Мај 2013, 23:41:48 pm »
^^
Види првин притисок во гумите, мене пред некое време ми влечеше на лево, испадна дека предната лева гума била подиздишана.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #88 на: 24 Мај 2013, 00:52:44 am »
Ace i Igor se PROFESIONALCI ! kabrioto mi go skockaa napravija perfekt, mi rekoa se e novo na kolata mozebi za den do dva ako ja razvozis da legnat rabotite i pak da se razmesti nesto, dojdi ke go sredime, taka i se desi posle 100 km pocna malce da bega na desno otidov uste ednas ja stavija na masina kolata i ja sredija ja napravija sina , sekoja cest !
A za onie na Ilindenska imam samo negativni komentari, zutko dvapati im go nosam i ne go pravat kako sto treba, pa ke ide kaj ace i igor :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #89 на: 24 Мај 2013, 01:09:10 am »
 тие на илиндеска едни инпотентни,да нејќеш да им влезеш во сервис,дарио да средам балансштаглава па идеме кај момциве заедно да ми ја нацентрираат предницата