Автор Тема: Центрирање на предница КАДЕ???  (Прочитано 110372 пати)

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
Одг: Центрирање на предница КАДЕ???
« Одговори #45 на: 02 Јануари 2013, 10:38:46 am »
Јас ја носам кај Тихо на Илинденска, и добри се, бркаат работа. Има и една случка со нив: ја носам кај нив колата на центрирање, ја прегледуваат, ми кажуваат смени ова-она па да ја центрирале. Јас се враќам за 2-3 недели без ништо да сменам, ја прегледуваат - се` е во ред  ??? (а пред 2 недели не беше во ред), ја центрираат и викаат терај... Не знам во кое светло ова да ви го претставам, ама така бидна...
А не сменив ништо од тоа што ми кажаа, бидејќи ми беше сомнително (знам како ја одржувам и сервисирам колата) па после нив ја однесов кај механичар за предница, ја прегледа и вика дека се` е добро, нема ништо за менување. Зошто Тихо ми рече да менувам неколку дела само тој си знае.

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #46 на: 02 Јануари 2013, 10:58:46 am »
^ Го мрзело Дуле да ја центрира тој ден.  :D :D :D :D :D :D :D
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #47 на: 02 Јануари 2013, 12:23:57 pm »
Почекајте нека поминат снеговите после тоа центрирајте.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #48 на: 02 Јануари 2013, 12:26:10 pm »
И тоа има врска некоја?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #49 на: 02 Јануари 2013, 12:30:19 pm »
Па има снегот врска голема. Доста ја разнесува предницата посебно кога ќе се направат канали од снегот.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #50 на: 02 Јануари 2013, 13:16:35 pm »
тоа значи улицине каде што има канали од автобуси најмнугу ја разместуваат. незнаев за ова а и општо незнаев предница како се разместува

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #51 на: 02 Јануари 2013, 15:29:59 pm »
дупки,траскање,канали и било што,што може да ти го наруши нормалното возење

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #52 на: 02 Јануари 2013, 15:47:18 pm »
Јас практикувам барем еднаш годишно да си ја проверам предницата,без разлика дали осеќам некаков проблем.Со оглед на нашиве патишта мислам дека тоа е морално иако имам сретнато многу луѓе што поима немаат што е тоа проверка и центирање на предница,поготово ако имаат нови коли мислат дека тоа не треба никогаш да се прави.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #53 на: 02 Јануари 2013, 15:48:59 pm »
ако вози жена,на 3 месеци ќе треба да центрираш ;D

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #54 на: 02 Јануари 2013, 15:54:19 pm »
Е тука си у право,ако не и почесто со оглед на тоа што имаат тенденција да ги погодат сите дупки низ градов,а ги има многу,и да пробаат да се качат на сите највисоки тротоари.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #55 на: 02 Јануари 2013, 16:53:17 pm »
ако вози жена,на 3 месеци ќе треба да центрираш ;D
Diskovi uspevaat da iskrivat, pa da ne pravime muabet za bandaZi i prednica

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #56 на: 20 Февруари 2013, 19:28:21 pm »
Битолчани центрирање на предница најдобро кај Аврамот а? Се мислам или таму или во Мотоцентар да појдам...и дали има врска со кој бандаши ќе ја центрирам, со 13ки или со 15ките?

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #57 на: 20 Февруари 2013, 19:49:46 pm »
Нема врска со кој бандаши ќе ја центрираш колата, битно е гумите да ти се ок за да не треба да се прави корекција.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #58 на: 21 Февруари 2013, 00:23:48 am »
Битолчани центрирање на предница најдобро кај Аврамот а? Се мислам или таму или во Мотоцентар да појдам...и дали има врска со кој бандаши ќе ја центрирам, со 13ки или со 15ките?

Јас кај Лиската кај Чинарот центрирам предница, одлично ја вршат работата... 500че.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #59 на: 21 Февруари 2013, 00:41:28 am »
Јас ја носам кај Тихо на Илинденска, и добри се, бркаат работа. Има и една случка со нив: ја носам кај нив колата на центрирање, ја прегледуваат, ми кажуваат смени ова-она па да ја центрирале. Јас се враќам за 2-3 недели без ништо да сменам, ја прегледуваат - се` е во ред  ??? (а пред 2 недели не беше во ред), ја центрираат и викаат терај... Не знам во кое светло ова да ви го претставам, ама така бидна...
А не сменив ништо од тоа што ми кажаа, бидејќи ми беше сомнително (знам како ја одржувам и сервисирам колата) па после нив ја однесов кај механичар за предница, ја прегледа и вика дека се` е добро, нема ништо за менување. Зошто Тихо ми рече да менувам неколку дела само тој си знае.
katastrofa se tiho , koga mi ja centriraa nisto ne mi cepnaana prednicata, mu vikam napraj napred nagib -03 mi vika nemoze udrena ti bila kolata HAHA ? kako be ?