Автор Тема: Вести од Автомобилскиот Свет  (Прочитано 361762 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Одг: Вести од Автомобилскиот Свет
« Одговори #30 на: 18 Април 2012, 22:21:38 pm »
Во вистински раце оди. :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100
« Одговори #31 на: 18 Април 2012, 22:23:17 pm »
И јас мислам така.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #32 на: 18 Април 2012, 22:27:46 pm »
Се слагам, ако ништо друго ради финансиските ресурси кои VAG може да му ги даде на Дукати.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #33 на: 19 Април 2012, 00:39:27 am »
конечно може ке тргнат напред во МотоГП

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #34 на: 19 Април 2012, 07:21:52 am »
Ај може почесто ќе слукаме Desmotronic звуци, макар и под хауба на Поло :D :D Само се надевам дека нема Ducati да добие 1.2 tfisi наместо прекрасните Desmotronic машини што ги поседува. Фетишот на Piech да „собира“ брендови, ко` колекција ручни саати, можеби носи некој вид сигурност за брендовите, ама им ја кине душата, ги претвара во профитни машини. Ќе кажеме сите „така треба, тоа е целта“, ама мене, гледајќи од страна, повеќе душа ми имаа EB110 од Veyron, Diаblo од Murcielago, Continental R од Continental GT. Ducati ќе отиде по тој пат, ќе добие „лева шасија од поло“ како носечки елемент за сите платформи мотори (типичен пристап на VW).
Ептен ми е Dislike веста, ама јеби га.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #35 на: 19 Април 2012, 08:56:43 am »
Vejron imal pomalce dusa... A si mislev sve sum cul. :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #36 на: 19 Април 2012, 09:00:53 am »
Тука се слагам со Симо. Вејронот е малку бездушен во споредба со EB110. Да, подобар е во секој поглед, и суперлативите кои се користат кога се зборува за Вејрон се неприкосновени, ама факт е дека Вејронот е малку по „стерилен“ од своите предци.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #37 на: 19 Април 2012, 09:19:51 am »
Поправете ме ако грешам, Дукати имаа најинтересен пристам на рекламирање, скоро сите реклами за мотори им беа во долгометражните филмови, моментално најмногу ми текнува на Матрих ...

Ducati

Das Motor

;D ;D ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #38 на: 19 Април 2012, 09:46:32 am »
Vejron imal pomalce dusa... A si mislev sve sum cul. :)

Никој не спори дека е аутиште ипол, и техничко совршенство. Нити па било кое од тие што ги спомнав, едноставно, ова:

поише ќе ме бендисаше, отколку Хулк ТТ  :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1149
« Одговори #39 на: 19 Април 2012, 10:54:51 am »
Audi го купи Ducati за 1.12 милијарди долари. Отиде уште еден добар бренд кај што не треба :( (BTW, Ducati беше амерички од пред 3-4 годни)

Комплетна понуда фабиа, голф, а8 и  дукати монстер. :D
Вреди да се проба  да видиме како ке се однесува конкуренцијата сега прд се мислам на BMW пошо рално во ценовен ранк и концепт BMW, Agusta i Ducati се тука негде.
А ако правиме муабет за не природни работи немаше ништо по неприродно од соработката на јамаха со фиат.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #40 на: 19 Април 2012, 10:58:24 am »
тоа беше само рекламна соработка, за потребите на FIAT. Ова е веќе озбилно, тука VW има право да наметнува свои концепти на работа, технологии, живеење - што би се рекло, крадење на душата ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #41 на: 19 Април 2012, 11:03:10 am »
Да беше ферари претпоставувам терминот ќе беше „оплеменување и обогатување“ на душата?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #42 на: 19 Април 2012, 11:07:21 am »
Ќе си беше „баба и внуче“ ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #43 на: 19 Април 2012, 11:09:48 am »
тоа беше само рекламна соработка, за потребите на FIAT. Ова е веќе озбилно, тука VW има право да наметнува свои концепти на работа, технологии, живеење - што би се рекло, крадење на душата ;)
Односно продавање на душата на ѓаволот за пари

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #44 на: 19 Април 2012, 11:11:29 am »
Така, фаланга. Така. Јас дури би рекол и хирушко вадење на задникот и пресадување на 3 задника, за да може повеќе да биде злоупотребуван. Исто како Сеат и Шкода, што направија.