Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1813681 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
чим во Систина дојде време на закажан термин, да чекаш саат и 20 минути и да ти викаат сега ќе биде и преку ред сестрата да внесува свој човек и треба да платиш 4000 за самиот преглед, значи стварно и под дното сме дошле

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Да погодам, ти страдаш од хипер?
Од главата си страдам јас, не од тироидната.  ;D

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
во систина летото бевме на преглед(закажан) со жената, го чекавме докторот скоро саат време и на крај дојде со една млада порнич асистентка, наочарчиња, раскопчано деколте, надарени  голуби, ме беше срам да ја погледнам(а богами и страв :) ). во меѓувремено, додека го чекавме докторот, оние вработените по цел ден се моабетат, се кријат(буквално) под шанк на рецепција кога поминат некои си штотизнам доктори, сестри...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Sistina decki ne e bolnica tuku e rodilishte. Od sekogash bila i sekogash ke bide.
Site znaete kako teshkite slucai gi vrakaat vo drzavna.

Imaat nekolku iminja doktori, ponovi aparati i da se ceka iako zakazuvash.

Sekoja cest na isklucoci.

Onkologija delot im e fokusiran na onie najcestite tipovi bolesti kade mozat da vadat pari. Nedaj boze da imash neshto poretko ke vidish kolku ne gi biva

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
najnovo, spasitelot na makedonija predlaga fondot za zdravstvo da pokriva trosoci i vo privatnite bolnici na tranziciskite tajkuni a.k.a. da gi subvencionira privatnite bolnici od drzavniot budzet
taka kje go krenele javnoto zdravstvo
lud,zbunet.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #2165 на: 22 Октомври 2016, 22:53:54 pm »
Ќе пукнеш до 11ти декември ако вака продолжиш со политика, те пратам на кајгана таму ептен се пушташ во право издание. Ако ме си знаел кардиоваскуларна хирургија е покриена од фондот и по приватните поодамна ама земи воздух да не ти се слоши

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Држава се спасува на форум, не на улица.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Покриена е кардиохирургија бидејки немаше државна и сеуште нема за некои типови на операции

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Pokriena na hartija.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
Пак ја повредив кичмата(стара повреда) пак почна да ме боли.

Дали бил некој кај тој турчинот во Скопје Туран ли како беше, на кој начин лекува, што лекува и дали има ефект?

Ако има некој контакт да ми даде од него тел број?

Кај Туран мораш да отидеш и да си почекаш ред,  стално е гужва. 
Јас идев доста пати додека не ме оправи човекот.  Со негова помош сега функционирам нормално.

Се наога спроти црквата св. Јован во Капиштец во зградите нови.  Најдобро ти е да отидеш или од 8.30 или околу 10. Прима луѓе само до кај 11, поске си оди.

За телефон,  пошто не си од Скопје јави де да прашаш да не не работи случајно кога ќе планираш да дојдеш.

Туран -  070 772 892

Му се јавив во четвртокот и го добив од прва на телефон и ми кажа дека работи секој работен ден од 8 до 12 без закажување.
Отидов во петокот и ме фати ме испука и ми кажа дека сум здрав ништо не ми е не ми зема ни пари. Вели јас на здрави луѓе не земам пари.
И јас среќен викам добро е ја решив кичмата конечно, арно ама одејки накај дома почна пак да ме боли, вечерта пак иста неподнослива бола, другиот ден па. Е дури синоќа осетив олеснување и сабајлето кога станав. Сега поработив нешто низ дворот и пак почна да ме боли...

Утре ќе видам како ќе се осеќам и ќе му се јавам пак да видам што ќе ми каже.

А за Туран, човекот е забеган и самиот си кажа дека е малку шрекнат.  ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Да погодам, ти страдаш од хипер?
Од главата си страдам јас, не од тироидната.  ;D

Терај, за то нема лек  :D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Се средува и тоа.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Чим е некој свесен дека си страда од главата, и не превзема ништо туку вика нема лек, тогаш стварно нема лек. А лекот е во самата глава, од самиот човек зависи. :)

Зборам општо, не зборам за TheForce, очигледно е дека на заебанција го кажа тоа. :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Фала и пријатно.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

Meѓутоа, тоа може да биде и од деловни причини, а не заради отсуство на стручност.

Јас да сум газда на приватна болница би ги праќал тешките и ризични случаи во државна и покрај тоа што можеби имам подобри лекари. Со времето кое ќе го потрошам на еден тежок пациент - ќе решам (читај: земам пари) од 10 други полесни случаи. Ем поише пари, ем реномето негибнато... недај боже овој тешкиов случај ќе умре, па луѓе ќе прашуваат „кој и каде го лечел“ дрн дрн, па иди после објаснувај на ужалени лаици што се тоа интристични ризици, проценти на успешност, непредвидени компикации, ово, оно... зашто да се ебавам со сето тоа? Ќе го пратам во државна и чао.

А да не збориме што тежок случај обично подразбира и висока цена на третман. А кај нас наплатата и онака е хроничен проблем, поготово кога треба да се бројат многу бончиња. Ќе ангажирам конзилиум и безброј човек-часови, за после да го бркам со години да се раздужи, па судови, извршители, агенции... секој претприемач радије ќе каже „не фала“.

Значи, не викам дека најдобрите лекари НЕ се во државна, ама не викам ни дека се. Само викам дека тоа што приватните лекари ги праќаат тешките на државно не мора да е показател за разлика во стручноста.