Него све тоа убаво што сте започнале, ама глеам темеливе без хидро изолација под нив? Или нема потреба?
Во принцип не би било лошо да има под нив некоја терхартија или пак онаа пластичнана фолија со крукчиња што е...
Мада порано немало ништо па немало никаков проблем...
И твојот одговор:
Хидроизолација апсолутно нема потреба, пошто нема ни вода
Приклучени сме на градски водовод, земјата е црвеника (6-та класа), значи бетон!
Вода (кога врне) не лежи ради поставеноста на плацот.
Така мислев, пошто слабо одев натаму иако 18 години го имам местово. Одев само кога е убаво времето на скара, пукање и сл. Сега, ради градбава имав прилика да идам и кога врне. Прво, оној „бетон“ од земја на суво, целиот испукан со големи влабнатини, канали и шуплини буквално се претвора во жив песок. Ако згазнеш, тонеш, калта е неверојатно леплива и нема шанси да ја извадиш ногата од калта. Последниот пат кога врнеше ќе се претумбав со АХ-от на патот за нагоре - кај што се одвојувам од асфалтитаниот пат, па нагоре према викендичката. Од левата страна подлогата пропадна, колата потона (иако на суво е толку тврда земјата да неможеш со копач да удриш), се наведна и почна да се лизга настрана, надолу-накај патот ... Среќа не бев сам, а Ситроенот лесен, па некако ме вратија на асфалтот. Замисли што се случува ФАТАМОРГАНА

давам гас, а колава не мрда, у мајката викам изгледа мењачот сум го „решил“, пробувам пак - исто. Излагам надвор и што ќе видам ... не ги гледам тркалата од кал. Пробав некако да ги измијам, исчистам, а бе ЈОК бе брате-не искача тоа лепливо говно

И ај ОК, да не дужам, друго ми беше муабетот:
Пишав дека „
Вода (кога врне) не лежи ради поставеноста на плацот. “ што е точно АМА до сега немало објект т.е. препрека и сега цела вода од шумичката надолу по природен пат удира во куќата, дел од неа понира во неа нормално, а дел бега лево или десно од објектот. Изведувачот (со кој искуството најискрено до сега ми е апсолутно позитивно, што се гледа и по милионите фалби и реклами што му ги удрив) е искусен и стар волк, нормално дека го знае ова, ама најверојатно мајсторите едноставно понесени од церемонијалната претстава дента кога се ставаа темелите и обилниот и вкусен оброк, крвта им се спуштила во стомакот, па така мозокот останал „сув“ и се случи тоа што се случи

После истите ме тешеа со некакви цоклиња пред тротоарите и пад на лево и десно, па незнам, до рамнење на исто ниво на теренот позади куќа и што све не се изнаслушав. Стандардот е единствен и само така може да се изведе. Се работи за технички недостаток, а не моја желба или сл. Се надевам дека и овој пат изведувачот ќе пронајде вистинско решение за овој проблем, кој нема дополнително да го оптерети мојот веќе и онака осиромашен буџет. Непредвидливи трошоци секогаш излагаат, не бадијала народот рекол дека домашниот есап на пазар не излегува, АМА затоа пак секогаш имаш избор пред тебе САКАШ ова за толку и толку ИЛИ не сакаш? Одлуката е твоја! Како и да е, никогаш не смееш да дозволиш да бидеш ставен пред свршен чин ...
Да, нервози има јбг неизбежниот дел коа си у контакт со мајстори, утеха ми е што знам дека секој проблем е решив на овој или оној начин и верувам дека доброто со добро се враќа !