Добро бе шо е ова со пешациве кај зоолошка ??
Вчера после гласањето(бидејќи се водам во Кисела Вода таму треба да гласам) бев до Веро да ја земам сестра ми од работа, и возам по Илинденска према Влае, и така убаво фатен зелен бран од кај влада си држам константна 70 кмч во 1ва лента, односно таа до тротоарот, и на зоолошка семафорите црвено, но како што ја пројдов општината, ги видов се упали жолто и ја пуштив малце гаста бидејќи на семафорите имаше коли да не се влепам у нив, притоа не ни обрнав внимание(бидејќи сум концентриран на возилата пред мене) дека некој симпатизер на одредена политичка партија на некој си такозвани Паја Патак и на некој си репцедател Хохе, видно среќен по (не)победата, ќе ми претрча ко пантер од паркингот пред кола на некојси 20тина метра, на СРЕД БУЛЕВАР...
Среќа поранко што ја пуштив гаста ептен малце па падна негде малце над 60,и имав доволно време да изреагирам да фукнам со ногата на кочница, со залет при слободен пад на растојание како од Дебар до Дељадровце, и маневрирам со воланот надесно(бидејќи се лепам по на лева страна односно кон белата лента ради срчи и такви ствари на спротивната страна) лепејќи се до самиот тротоар
Само не ми е јасно, како не ги мрзи да идат од зоолошка до рекорд пешки, за една политичка партија, или ова им било планирано успат и да си ги видат роднините преку ѕидот на парк

Пс: ВМРО-вци, се извинувам за навредите на вашите, а богами(не по моја воља) и нашите премиер и претседател, али се и сешто држи таа ваша партија