Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2910480 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #5985 на: 21 Август 2013, 09:06:07 am »
Е вчера не си го ладеше...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5986 на: 21 Август 2013, 10:43:14 am »
е добро де.. еден од миљон...  ти дал нешто за да прекинеш да му се дереш.. онака курпулентен како што си, се уплашил да не јаде ќотек па ти дал стикерче...  ;D или во превод како би рекле некои полуписмени од тука: те купил со стикер за паркинг...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #5987 на: 21 Август 2013, 10:47:05 am »
Хаха, Бардак, еден другар ми рече:„ од кога ќе положиш, оди да возиш низ Чаир, ако успееш да не напраиш беља, има иднина за тебе“. :)
Пластичарска улица, иста работа - не знаеш кој од каде може да си „даде предност“ и ако не внимаваш...

Инаку, мислам дека се знајме јас и ти, само не знаев дека живејш во Скопје.
Поздрав
абе ако не се пикаш (како ненормален) ќе дремиш еден саат дури да поминеш.... а јас поминувам минимум два пати денот .... и ми иди некогаш да земам камион за снег расчистување и да му поминам од крај до крај ... мака си немаат бе ... и најинтересно никој ништо не превзема НИКОЈ а оди да те видам застани некаде (па макар и 5 секунди за некој да се качи во кола) ако те види полиција одма сирената ти ја пушта ... здраво господине возачка и сообраќајна Ве молам .... не смеете тука ни да помислите да застаните...... а во Чаир уште да изваат маса покрај кола и да порачаат јадење  (та и таксистите та и другите што застануваат на сред улица) ....... полиција стои заедно со нив и си прави муабет се смеат си пушат цигари... а и да не им се пријатели џабе ... стои полиција демек не пушта да се застануваат , овие пак застануваат и му вика за 2 секунди и заминува (еднаш имам видено полиција кај што ги ПОДБРКУВА да не застануваат) а како што реков на друго место низ град застани и речиму на полицаецот две секунди....  ;D :o :o :o

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #5988 на: 21 Август 2013, 12:15:30 pm »
На Плетвар завчера:

1. Пред мене камион кој на секоја кривина се тетеравеше (веројатно натоварен со необезбеден товар), одвај чекав да го претекнам.

2. На местото каде што почнува трета лента, пре мене два камиони на оддалеченот од стотина метри. Јас со залет оддолу, навреме сигнализирам претекнување, а на возачот во вториот камион му текнува да претекне тогаш кога речиси стигнав до него. Со мојот мотор и искуство, знаете дека таков залет не добив до крајот на превојот.

3. Сообраќајот низ Прилеп
Се обучував во СКопје, а и бидејќи во Скопје и живеам, најголемиот дел од километрите ми се низ Скопје и на отворено.
Може претерувам, ама во Прилеп улиците се крш, а во недостаток на тротоари, коловозите се и пешачки зони, а просечната брзина 15км/ч.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5989 на: 21 Август 2013, 12:22:10 pm »
Може претерувам, ама во Прилеп улиците се крш, а во недостаток на тротоари, коловозите се и пешачки зони, а просечната брзина 15км/ч.

Не претеруваш. Силом прилике пред неколку недели бев во Прилеп и (за среќа успешно) избегнав качување на хауба на дватројца пешаци и ставање под тркала на две-три скутерчиња.

Џандарите? Ги видов на неколку места, удобно насадени под дебели сенки и со раскопчани кошуљи, целосно зафатени со чекање да им помине смената.

Многу ми беше драго кога излегов од градот.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5990 на: 21 Август 2013, 22:45:31 pm »

Не претеруваш. Силом прилике пред неколку недели бев во Прилеп и (за среќа успешно) избегнав качување на хауба на дватројца пешаци и ставање под тркала на две-три скутерчиња.

Џандарите? Ги видов на неколку места, удобно насадени под дебели сенки и со раскопчани кошуљи, целосно зафатени со чекање да им помине смената.

Многу ми беше драго кога излегов од градот.

иииии да ти ибам... и јас се согласив со тебе во нешто... не ми се верува... треба да частиш пиво...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #5991 на: 22 Август 2013, 00:14:35 am »

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #5992 на: 22 Август 2013, 00:42:39 am »
Сериозно не можам да сфатам без светла ноќе да се вози. Тек во темницата кај Момин поток му текна. Зарем свети шалт таблата на Астра Х и без светла, никакви ни позиција ни ништо?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #5993 на: 22 Август 2013, 02:03:49 am »
Не свети, шоферот бил малку светнат :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5994 на: 22 Август 2013, 07:45:37 am »
Сериозно не можам да сфатам без светла ноќе да се вози. Тек во темницата кај Момин поток му текна. Зарем свети шалт таблата на Астра Х и без светла, никакви ни позиција ни ништо?
Stelt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #5995 на: 22 Август 2013, 09:16:36 am »
Кај стилото со угаснати светла осветлувањето на инструментите е драстично посилно

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #5996 на: 22 Август 2013, 09:26:51 am »
Исто и кај мене у Лансерот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #5997 на: 22 Август 2013, 10:14:47 am »
И на Королата на стариот беше така.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #5998 на: 22 Август 2013, 13:21:24 pm »
Сељак отвара прозор и фрла шише низ прозор. Јас застанувам зашто бев со точак и за малце ќе ме удреше и го зимам шишето и го стигам сељакот на семафор кај Шити мол. Тропнувам на прозор, сељакот отвара, шише низ прозор во кола, кратка лекција и продолжувам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5999 на: 22 Август 2013, 13:24:42 pm »
А многу те истепа? Добар си? Направи си записник со врски во клиника да можеш да го тужиш...