ПОЦ - Паркинзи и зеленило !
Денес по втор пат ми пишаа казна за паркирање на необолежано место каде нема табла дека таму рекетираат педери од ПОЦ!!!
Пред Нова Година аплицирав за лепенка за реонот каде работам, т.е. Центар/Буњаковец и ме одбија дека наводно немало место. Пробав и со врски, ама ми одложија за понатаму (кога ќе имало место). И така паркирам и се снаоѓам по површини необележани за данок во крв...Пред две недели на едно место ме изрекетираа со дневна карта, наводно сум можел да ја ѕирнам таблата од некаде и покрај тоа што не ее обелеежано. АЈ викам, да не се расправам, платив 400 (веднаш) наместо 700 денари подоцна.
Ама денес во неарните сум го сачекал како ми го лепи ливчето....и му се пуштив на тој кутриот..Ми се правда
- неќам јас, ме тераат
- кој те тера викни го овде да дојде да го видам
- Ама не смеам да го викам
- Кажи ми кај е, јас ќе одам да го видам него
Ме прати кај печатница Гоце Делчев да се поплачам... и таму сум отишол расположен за расправија, ама онака максимално расположен...Ама сум урлал таму, све у пичку матер сум отерал аргументирано и неаргументирано.... И така, цела служба од портирот до директорот ги кренав на нозе, за на крај да ми ја искинаа казната, ми одобрија паркирање додека да приберам повторно документација за аплицирање и ми одобрија да можам да имам налепница...