Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909711 пати)

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #5970 на: 17 Август 2013, 01:58:00 am »
Втора смена, често и јас зад салата некаде ја паркирам. Ама ете, луѓево по одмори па наоѓам место...

Мислев знаеш дека живеам преку улица :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #5971 на: 17 Август 2013, 05:32:34 am »
Е, тоа не знаев. :)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #5972 на: 19 Август 2013, 09:37:57 am »
Викендов од такт ме извадија камиказите по стража, што по секоја цена сакаат се што е пред нив да поминат, на полна лента на огромни непрегледни криви возат колку им држат кантите, при тоа смеејќи се и гребкајќи ја шофершајбната со забите нели, у стил види ме бе фраер сум те поминав.
Да ти е страв да поминеш камион или поспора кола на испрекинати линии зошто незнаеш што му се врти на земо/или пак некој нафуран швајцарец што мисли дека е западњак што се симиња од спротива.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #5973 на: 19 Август 2013, 10:00:05 am »
Тоа е навика со магаре на удолница кога се симнуваат од планина.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #5974 на: 19 Август 2013, 12:40:51 pm »
Ме нервираат идиоти што не држат растојание помеѓу коли т.с ти се лепат на браник...море да не го продадовме Москвичот, имаше да кочам на некој и тоа со сласт ке го чекав ударот..
New blood of old school

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5975 на: 19 Август 2013, 12:55:12 pm »
Me нервираат џандари кои самите не ги почитуваат правилата и прописите. Тоа ми е еден од тажните индикаторите дека не не бива како држава.

Наместо да бидат од државата платени примери за понашање у сообраќајот, тие се пример за група која - на пример - НИКАД не врзува појас.

Кога ќе видам ЕДЕН џандар како вози врзан, јавно ветувам дека на тераса ќе го обесам она знамето со ѕвездата од кутлеш, а од мојот стан ќе ечат патриотски пасни.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #5976 на: 19 Август 2013, 13:59:07 pm »
Кога ќе видам ЕДЕН џандар како вози врзан, јавно ветувам дека на тераса ќе го обесам она знамето со ѕвездата од кутлеш, а од мојот стан ќе ечат патриотски пасни.

Биди спремен да го исполниш ветувањето ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #5977 на: 19 Август 2013, 14:07:56 pm »
Me нервираат џандари кои самите не ги почитуваат правилата и прописите. Тоа ми е еден од тажните индикаторите дека не не бива како држава.

Наместо да бидат од државата платени примери за понашање у сообраќајот, тие се пример за група која - на пример - НИКАД не врзува појас.

Да бидеш сељачиште е една работа, а да бидеш патриот е друга и не треба да се мешаат едното со другото.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #5978 на: 19 Август 2013, 15:34:50 pm »

Не врзување појас е најмал прекршок што имаат направено, ставил кило гел на главата шефот не смее да стави кацига, прелетуваат по Партизанска ко луди со тоа моторите и Јетито, да не кажам дека и се тркаат што побрзо оди, не употребуваат сигнализација за престројување, знаат да застанат на две ленти на партизанска, некој го частел нешто па да се поздрави, и што уште немам начекано, фали каде што ќе можеш да ги пријавиш, да летнат од работа, да им скратат од плата, а знае 300 евра да те одере.
Да се плашиш од полиција, тоа само кај нас.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #5979 на: 19 Август 2013, 15:57:27 pm »

Kpaј на муабетот, ако не биваше немаше вакви идиоти да гледаме и да се плашиме од нив.
New blood of old school

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5980 на: 19 Август 2013, 16:01:19 pm »
Џандари ко џандари,насекаде во светот ги има,само кај нас ретки се ‘добрите/совесните‘,а во светот ретки се ‘лошите‘.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #5981 на: 20 Август 2013, 16:17:26 pm »
ПОЦ - Паркинзи и зеленило !

Денес по втор пат ми пишаа казна за паркирање на необолежано место каде нема табла дека таму рекетираат педери од ПОЦ!!!

Пред Нова Година аплицирав за лепенка за реонот каде работам, т.е. Центар/Буњаковец и ме одбија дека наводно немало место. Пробав и со врски, ама ми одложија за понатаму (кога ќе имало место). И така паркирам и се снаоѓам по површини необележани за данок во крв...Пред две недели на едно место ме изрекетираа со дневна карта, наводно сум можел да ја ѕирнам таблата од некаде и покрај тоа што не ее обелеежано. АЈ викам, да не се расправам, платив 400 (веднаш) наместо 700 денари подоцна.

Ама денес во неарните сум го сачекал како ми го лепи ливчето....и му се пуштив на тој кутриот..Ми се правда
- неќам јас, ме тераат
- кој те тера викни го овде да дојде да го видам
- Ама не смеам да го викам
- Кажи ми кај е, јас ќе одам да го видам него
Ме прати кај печатница Гоце Делчев да се поплачам... и таму сум отишол расположен за расправија, ама онака максимално расположен...Ама сум урлал таму, све у пичку матер сум отерал аргументирано и неаргументирано.... И така, цела служба од портирот до директорот ги кренав на нозе, за на крај да ми ја искинаа казната, ми одобрија паркирање додека да приберам повторно документација за аплицирање и ми одобрија да можам да имам налепница...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #5982 на: 20 Август 2013, 16:27:47 pm »
 ЧАИРРРР.......   :o

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #5983 на: 20 Август 2013, 17:27:43 pm »
Хаха, Бардак, еден другар ми рече:„ од кога ќе положиш, оди да возиш низ Чаир, ако успееш да не напраиш беља, има иднина за тебе“. :)
Пластичарска улица, иста работа - не знаеш кој од каде може да си „даде предност“ и ако не внимаваш...

Инаку, мислам дека се знајме јас и ти, само не знаев дека живејш во Скопје.
Поздрав

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5984 на: 20 Август 2013, 21:01:37 pm »
ПОЦ - Паркинзи и зеленило !

Денес по втор пат ми пишаа казна за паркирање на необолежано место каде нема табла дека таму рекетираат педери од ПОЦ!!!

Пред Нова Година аплицирав за лепенка за реонот каде работам, т.е. Центар/Буњаковец и ме одбија дека наводно немало место. Пробав и со врски, ама ми одложија за понатаму (кога ќе имало место). И така паркирам и се снаоѓам по површини необележани за данок во крв...Пред две недели на едно место ме изрекетираа со дневна карта, наводно сум можел да ја ѕирнам таблата од некаде и покрај тоа што не ее обелеежано. АЈ викам, да не се расправам, платив 400 (веднаш) наместо 700 денари подоцна.

Ама денес во неарните сум го сачекал како ми го лепи ливчето....и му се пуштив на тој кутриот..Ми се правда
- неќам јас, ме тераат
- кој те тера викни го овде да дојде да го видам
- Ама не смеам да го викам
- Кажи ми кај е, јас ќе одам да го видам него
Ме прати кај печатница Гоце Делчев да се поплачам... и таму сум отишол расположен за расправија, ама онака максимално расположен...Ама сум урлал таму, све у пичку матер сум отерал аргументирано и неаргументирано.... И така, цела служба од портирот до директорот ги кренав на нозе, за на крај да ми ја искинаа казната, ми одобрија паркирање додека да приберам повторно документација за аплицирање и ми одобрија да можам да имам налепница...

и јас еднаш се карав со тој кутриот што уствари невин е и јасниот он си го крка од сите а тој што треба да јаде калап седи на фотеља и си го лади...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време