Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2632429 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #2355 на: 15 Септември 2012, 10:06:14 am »
onak
Тоа ми е планот...Нема да ги бушам плочките, него ке избушам по две 10-ки или 12 рупи надоле у бетон и ке набијам железа...На нив ке ги заварам цевките со висина од по 50 цм. Доволно е...На нив ке има окца и меѓу нив ке ставам ланец...Ако ми се паркира пред врата викам пајак и ич око не ми трепнува...Више не опоменувам, не се расправам, и немам намера...А и на крају краева нека се паркира од другата страна на улицата, таму нема капија...Незнам што толку тоа го кочи...
Ама знам...Го мрзи да ја сврти колата...А ако оди да ја сврти, на крајот од улицата има место шлепер да се паркира, и тоа не еден него три...Ама сакаат колата до гзот да им биде...Е па на куров...
Проектот е у изработка. Само ке морам да излезам еден ден од работа, кога нема кола ниедна, за да можам да завршам работа...Толку...

добро... ја со плочките заради поелегантно решење да не заваруваш на улица, а и ретко кој има за заварување апарат... инаку и тоа е добро решење, само заради цврстина, јас би ставил сепак цевка дебела и ТРИ дупки надоле па со арматура заварени за цевката... така проектот станува и поевтин и тоа за 400 денари + 12 штрафа и типли си заштеда... заокружи на 500-че...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #2356 на: 15 Септември 2012, 11:37:22 am »
А да му ја насадиш ти твојата кола него пред капија, али толку да му ја залепиш да не може да излезе од двор?

Неможам...Во патечињата живее. А ако го затворам патечето, не е фер кон другите комшии. А и мислам дека за кратко ке има проширување на патеките, па нек си се паркираат во двор...
До тогаш решението е донесено, само треба да го спроведам...+ ке ги офарбам цефките во црно жолта комбинација, или црвено бела, звездашка :)

Алек, доволно ке бидат и две арматури...Фино лепо набиени со токмак, кај ке одат...Едино ако се најде некој сељак што е слеп па не удри со колата во нив... :) А има и такви да ти кажам...

Секаде во светот овакви работи се решаваат на многу фин пријателски и добар меѓусоседски начин...Само кај нас мораш да се расправаш и да не се разбираш со никого..Ако речеш, како за инат ке ти прави...И така се додека не пукне тиквата.. Ама мора да се бара разумно решение...Доста ми е од сељачаана...Јас ке оградам ( а се гради од стока а не од народ...од народ ништо не можеш да заградиш) па ке видиме понатака...Следната грешка ке ги чини поприлично а и ако ја има ке бидете благовремено известени... :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #2357 на: 15 Септември 2012, 11:48:12 am »
ova e roki NAMERNO!!!
taka da ova

ке избушам по две 10-ки или 12 рупи надоле у бетон и ке набијам железа...На нив ке ги заварам цевките со висина од по 50 цм. Доволно е...На нив ке има окца и меѓу нив ке ставам ланец...Ако ми се паркира пред врата викам пајак и ич око не ми трепнува

ti e dobro resenie  ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #2358 на: 15 Септември 2012, 17:15:43 pm »
А да му ја насадиш ти твојата кола него пред капија, али толку да му ја залепиш да не може да излезе од двор?

Неможам...Во патечињата живее. А ако го затворам патечето, не е фер кон другите комшии. А и мислам дека за кратко ке има проширување на патеките, па нек си се паркираат во двор...
До тогаш решението е донесено, само треба да го спроведам...+ ке ги офарбам цефките во црно жолта комбинација, или црвено бела, звездашка :)

Алек, доволно ке бидат и две арматури...Фино лепо набиени со токмак, кај ке одат...Едино ако се најде некој сељак што е слеп па не удри со колата во нив... :) А има и такви да ти кажам...

Секаде во светот овакви работи се решаваат на многу фин пријателски и добар меѓусоседски начин...Само кај нас мораш да се расправаш и да не се разбираш со никого..Ако речеш, како за инат ке ти прави...И така се додека не пукне тиквата.. Ама мора да се бара разумно решение...Доста ми е од сељачаана...Јас ке оградам ( а се гради од стока а не од народ...од народ ништо не можеш да заградиш) па ке видиме понатака...Следната грешка ке ги чини поприлично а и ако ја има ке бидете благовремено известени... :)
Ќе се падне некое дете на нив, ќе погине... Или човек.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #2359 на: 16 Септември 2012, 00:43:36 am »
А бе Дени, Дени...
Две арматури набиени со токмак, кој ке штрчат по 2 сантима...на нив се наварува Цевка фи75-ка или фи- 50-ка...и продолжува нагоре на минимум 50 цм...
Што се мешаш коа не разбираш?
Коа не си технички образОван, не се закачај...Видиш како останаЛите ме разбраа што сакаф да кажам :))
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #2360 на: 16 Септември 2012, 00:46:55 am »
Se mesam zosto e javen forum i sekoj koj ima nesto da kaze moze da se mesa.
Tuuuu...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2361 на: 16 Септември 2012, 00:48:35 am »
Sale, а да туриш еден саат па да наплаќаш паркинг ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #2362 на: 16 Септември 2012, 01:20:16 am »
Tuuuu...

Tuuu бе па ти одма се љутиш...Како сваќа си станал некоја...
Ела да те бубнам :))))))))

Sale, а да туриш еден саат па да наплаќаш паркинг ;D

Ке го земам во предвид и твојот предлог :)))
У овие кризни денови, ке се најде динарот...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2363 на: 16 Септември 2012, 16:14:46 pm »
Tuuuu...

а со какви лажици се мешаш? ја манџите по низ дома со кутлачи ги мешам... онака јавно :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #2364 на: 16 Септември 2012, 17:21:07 pm »
DENESKA EDEN ME IZNERVIRA NA AVTOPADOT SKOPJE-KUMANOVO SO MEGAN beseokolu 12 casot se vleckase na sredna lenta  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2365 на: 16 Септември 2012, 17:23:30 pm »
Хаха, изгледа штедел на гориво.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #2366 на: 16 Септември 2012, 17:25:18 pm »
DENESKA EDEN ME IZNERVIRA NA AVTOPADOT SKOPJE-KUMANOVO SO MEGAN beseokolu 12 casot se vleckase na sredna lenta  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Еј да не почнуваме пак!

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #2367 на: 16 Септември 2012, 17:26:46 pm »
hehehe dobro dobro oprostete izgleda i mene mi se spie  :D :D :D :D :D :D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #2368 на: 16 Септември 2012, 18:35:07 pm »
Скопјанец пред мене на семафор со Алфа 159. Уште 5 секунди имаше да почека да светни зелено, а тој се пика на црвено. Па колку имав кеф да го опали некој во врати тоа чудо...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2369 на: 16 Септември 2012, 19:19:40 pm »
Скопјанишче плупаво. Како не го згазне ваљак или да му падне клавир на глава а?