Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2632420 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #2340 на: 14 Септември 2012, 23:50:15 pm »
не чини да се праи штета,господ гледа:)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2341 на: 14 Септември 2012, 23:51:00 pm »
Ја сум противник за оштетување коли, што се криви тие кутрите. Удри по тоа животињите :D

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1267
« Одговори #2342 на: 15 Септември 2012, 00:47:54 am »
И кај нас вака ја блокираа улицата. Место само за една кола да помине а 50 метри поназад паркинг. Чоекот дошол на гости и не му се одат пешки тие 50 метри и колата на улица, дојди си ти треба да го бараш во која куќа е па ајде да ја истерува колата за дома да се влезеш.
Ама ги научи таткоми колата позади него и иде дома спие па коа ќе се разбуди ќе ја тргне нека почекаат го јадеа 3-4ца така со по некој саат и сега никој не остава кола на улица. Така и ти Сале одржи им некоја лекција па ќе се научат....

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2343 на: 15 Септември 2012, 00:51:05 am »
најпоштено пајак,ем него највеќе ќе го боли а и ти раат

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2344 на: 15 Септември 2012, 00:55:03 am »
Сале тури едно знакче не паркирај ...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2345 на: 15 Септември 2012, 01:28:32 am »
прво и основно, го разбирам сале... тие возила се на соседите... се труди од петни жили да си го одржи добро соседскиот однос... пред некој ден дискутирав за добриот однос при кој мораш да свиткаш кичма... само за кај мене беше дискусија за клиенти, а кај сале е за соседи... значи мораш со првите соседи да трпиш некоја одредена толеранција... јас не би бушел гуми, не би корнел раткапни, бришачи и таблици, не би го рокнал со греда по што таму веќе набројавте, прво и основно бидејки постои закон и тоа кривичен за се ова, а второ заради односот погоре кој го опишав...

јас би постапил на следниов начин:

на тротоарот, уз самата ивица на бетонот-ивичњакот, во широчина на влезната врата, и на едната и на другата, би вградил столбче... значи на тротоарот, не на улицата... со тоа си во одличен бенфит и тоа ем засекогаш ке го запазиш добрососедскиот однос, секогаш ке ти биде влезот слободен и никогаш нема да се нервираш со битанги, кои можеби и на гости ке дојдат па ке се паркираат... значи збориме за 4 цевки кои би имале должина од по 75 сантими... тоа се точно 3 метри. црна цевка од 1 цол (дебелина како за сообраќаен знак) кошта негде околу 500 денари. понатака ти требаат 4 плочки-фланши со димензија од 10Х10 сантими по 100 денари комад. на плочките бушиш 4 дупки по краевите, ги заваруваш на цевките и со по 4 типли и штрафови (дебели) ги фиксираш на бетонот. во целата инвестиција ( до сега се 900 денари) ке додадеш и едно половинче кило боја и една четка... значи сето тоа не е повеке од 1000 денари... ај 20 евра нека е... со 20 евра ке решиш многу проблеми... пред се своите и тоа на долгорочен период...

сум бил кај сале дома, знам како изгледа... малку е густо таму за паркирање, не само кај него туку во целото соседство... ЈБГ, така на времето било правено местото..иако е урбанизирано, сепак е доста грешно изведено...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #2346 на: 15 Септември 2012, 01:35:59 am »
Онак, ај еднаш, ај двапати, пет десет ама беќе претерал.... Назад има уште 10 метри а сигурно и напред имал, тој точно пред врата....  Него.фати и ти паркирај им ја колата пред нивната капија...

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2347 на: 15 Септември 2012, 02:26:58 am »
Онак, ај еднаш, ај двапати, пет десет ама беќе претерал.... Назад има уште 10 метри а сигурно и напред имал, тој точно пред врата....  Него.фати и ти паркирај им ја колата пред нивната капија...

проблемот сеуште не е решен
а да и тоа на онак е добро решение и со уште малце плус труд може да се направи да изгледа многу убаво

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8964
« Одговори #2348 на: 15 Септември 2012, 02:32:23 am »
Si vozam nakaj doma i normalno na raskrsnicata pred vlada mora nekoj na crveno. Go gledam od daleku eden se mesti za nekoja belja i nemase niedna kola ne pomina taman jas da svrtam levo za soborna ete go trga. Mu sviram i blendiram a tipot use od ptvoren prozor sreden prst mi vadi. Taka nakurcen nezam so mi bidna davam puna gas i vikam epa brat ti vlagam nizvrata pa na dusa ke te nosam. Ama se razminavme. Odma kaj soborna svrtiv nazad da se vratam ama tolku. Lele da mu vlezev direkt mislam deka toa sredniot prst niz gz ke mu izlezese.
Snimaat li tie ebani kameri nesto be ili ne,  vakvi goveda

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2349 на: 15 Септември 2012, 02:32:45 am »
Ова е океј што го кажа Онак, ама зашто да си го блокира бе сопствениот влез? утре, на Сале ќе му дојде некој нека ја остави колата пред своја врата :S Оди уште еднаш кажи му - Комшија вака и вака не е у реду колата ми ја оставаш пред врата со убаво ако ништо, викај пајак :) ја би ова :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2350 на: 15 Септември 2012, 02:40:12 am »

фино лепо

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2351 на: 15 Септември 2012, 03:08:47 am »
^

Почнаа и овие да се крадат. 2 кила 2 кила, кој ти ги дава ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2352 на: 15 Септември 2012, 03:25:39 am »
не им ги откупуваат више,ни шахти ни ништо,казните се боли глава

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #2353 на: 15 Септември 2012, 08:49:56 am »
onak
Тоа ми е планот...Нема да ги бушам плочките, него ке избушам по две 10-ки или 12 рупи надоле у бетон и ке набијам железа...На нив ке ги заварам цевките со висина од по 50 цм. Доволно е...На нив ке има окца и меѓу нив ке ставам ланец...Ако ми се паркира пред врата викам пајак и ич око не ми трепнува...Више не опоменувам, не се расправам, и немам намера...А и на крају краева нека се паркира од другата страна на улицата, таму нема капија...Незнам што толку тоа го кочи...
Ама знам...Го мрзи да ја сврти колата...А ако оди да ја сврти, на крајот од улицата има место шлепер да се паркира, и тоа не еден него три...Ама сакаат колата до гзот да им биде...Е па на куров...
Проектот е у изработка. Само ке морам да излезам еден ден од работа, кога нема кола ниедна, за да можам да завршам работа...Толку...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #2354 на: 15 Септември 2012, 09:36:40 am »
А да му ја насадиш ти твојата кола него пред капија, али толку да му ја залепиш да не може да излезе од двор?