Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: achtung на 15 Мај 2016, 01:30:46 amСум имал 3-4 вакви ситуации и поштено сум им кочел до 40 нагло, па ќе го дупам до коска и така. На еден му направив макази со ептен блиска средба и човекот - инат за малку ќе удреше лево во банкината пошто панично изреагира и баш мерак ми се направи.Браво?Каде со инатов? Не можам да разберам "дупење" во сообраќај, демек мој е патот и сега што сакам ќе правам. Сте имале среќа што не сте дупеле некој што ќе ве издупел, а разни луѓе има по патиштата...
Сум имал 3-4 вакви ситуации и поштено сум им кочел до 40 нагло, па ќе го дупам до коска и така. На еден му направив макази со ептен блиска средба и човекот - инат за малку ќе удреше лево во банкината пошто панично изреагира и баш мерак ми се направи.
Цитат: Igor на 15 Мај 2016, 02:03:32 amНе ги забрзувал, туку им покажувал да се тргнат во другата лента.И не им се лепел од позади, туку бил приморан да закочи за да го одржи растојанието.
Не ги забрзувал, туку им покажувал да се тргнат во другата лента.
Цитат: Simo - Carrier159 на 15 Мај 2016, 02:11:50 amЦитат: Igor на 15 Мај 2016, 02:03:32 amНе ги забрзувал, туку им покажувал да се тргнат во другата лента.И не им се лепел од позади, туку бил приморан да закочи за да го одржи растојанието. ..ја мајката. Пробајте на суд ова, па ќе правиме муабет.Лека ноќ.
Ја лева лента користам затоа што е најквалитетна односно не е избраздена од шлепери, но увек пратам ретровизор и ако има побрз одма се престојувам у средна па пак си се враќам у лева.
Лека и на тебе. И не заборавај: "STAY RIGHT PASS LEFT" and "SLOWER TRAFFIC KEEP RIGHT"
Тој што вози 160 не му пречи на тој што вози 100 во 3та лента. Обратното важи.
Обори ретровизор и пали задни магленки.