Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900547 пати)

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5199
Сериозно незнам лек за стокава, и мене скоро секој ден ме заглавуваат и тоа што е најако мало вака некое количе ко ова и ќе паркира на средина ама не гледаат каде туку скоро секогаш се паркирани кај колите што се најдолги/најголеми и нема шанси да искочиш. И тоа секогаш за пар сантими неможеш да се протнеш.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
Одг:
« Одговори #12841 на: 14 Мај 2016, 14:27:43 pm »
имам една мака, пред 8 месеци купив за мајка ми телефон од анхоч blackview. Прво наеднаш цркна дисплејот го заменија и се беше добро се додека после еден месец не почна сам да се гаси телефонот(чим ке го отклучам се гаси)  го однесов на сервис на 17.04.2016 и вчера ми се јавија дека е готов да го земам. Отидов го земав телефонот го уклучив и го оставив на пуњач не ни го чепкав и сабање да го отклучам пак по старо телефонот се гаси. Дали можам да ги тужам за губење време и пари( 3 пати идење до рамстор+паркинг+заменски телефон 12.000) или само да им се заканам со инспекција доколку нејкат да го заменат со ист таков телефон?
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #12842 на: 14 Мај 2016, 17:46:14 pm »
Ќе гo зaменaт вo Анхoч, нaчелнo не прaвaт никaкoв прoблем, не требaaт ни aдвoкaти ни кoмпликaции. Свесни се декa вo ефтинoтo ѓубре штo гo прoдaвaaт имa мнoгу фуш и гo менувaaт без прoблеми.

sent from Tapatalk

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Сабајле еден копук со битолска 206ка, возам на автопат по 3та лента 160 а фраеров круза пред мене со 100че блендирам уште од далеку не се мрда се доближувам светкам уште нема абер морав да кочам, намалив до 100 свирам внатре ми се вртат у стилу што е проблемот. Го поминав од десно глеам лаганица сладолед си мези, кога се вратив у 3та лента дугачки ми пушти... Шта речи

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Обори ретровизор и пали задни магленки.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Не вреди и така сабајле у 10 беше ова, го снема за кратко. Продолжи 100 да вози.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Кретен неписмен.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
...многу драми за возење 20 км/ч поспоро од максимално дозволеното.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Стратро друже, немој со вакви сителовски удари :D

Може он да вози 100кмх, но тоа се прави во десна лента. Како што е правилото. А овај се правел и луд, не сакал да се тргне. Во германија пример, возиш 200 на средната лента, те претекнува некој со 220 и се престројува во средна лента. Такво е правилото. Не смееш да се задржуваш на левата лента доколку не претекнуваш.

Отсутен Stratro

• Легенда
Никогаш не сум барал никој да ми се тргне...сум возел и 200.
Ниту сум амбуланта, ниту полиција, ниту возам ја возам Бонева по шминките и пуњачот. ;D
Ако возам над дозволеното, сам се снаоѓам , без да барам другите да ми се тргаат.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Да се снајдеме сами, значи да претекнеме од десно. Што е прекршок и опасно. Или да го истуркаме од патот кретенот на некој начин. Така е безбедно за сите.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
И законски е забрането да се вози постојано во лева лента на автопат ако десната е слободна.

Отсутен Stratro

• Легенда
Незаконски е и да се вози 160.
Двајцата се криви, во случајов на некој му се брзало, на некој му се лижело сладолед.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ајдеее пак со истиот муабет...  ти го оправудваш идиотов што возел под 100 на автопат у трета, само затоа што прки наш возел над 130?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
Не возел под 100..туку 100 и тоа не е крузање.
Нека ти излезе куче на таа брзина ќе видиш колку е крузање...поготово на Тетово-Гостивар каде ограничување е 80.

Ни едниот ни другиот не ги оправдувам....

Неможеш да бараш кривица само кај едниот кој свесно си го зголемил ризикот возејќи над дозволеното..а после другите му се криви што не му се тргаат.
Денес наишол на еден кој вози 100 ка од 120 на брзина од 160.

Ок.

Утре може ќе вози 240 и ќе наиде на 15 коли кои му сметаат во лева затоа што возат 120..што треба...ова?

https://youtu.be/kDWzTDUVCyg?t=18s

Пази да не. ;D

« Последно менување: 15 Мај 2016, 00:57:49 am Stratro »