Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2634211 пати)

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
Вчера околу 21 часот возам по улицата пред Рамстор во средна лента и малку пред мене вози типац во лева лента со Мерцедес А класа. Се наближуваме кон семафорот кај Нова Македонија со брзина не повеќе од 40км/х бидејки е црвено. Одеднаш гледам друг типац со велосипед си вози во моја лента како да го ослободил Скопје. Наеднаш на типацот со велосипедот му текнува да сврти и да се качи на тротоар кај НЛБ. Како почна да врти, така го закачи мечето со задното тркало од велосипедот во предниот браник на мечето. Типот со мечето одма наго закочи (зачкрипеа гуми) срека што не возеше брзо. Типот со велосипедот се качи на тротоарот и продужи да си вози лагано. Кога затанавме на семафор типот со мечето застана со пуштени трепкачи, го фати велосипедистот и кога му влепи еден шамар, абе срце ми се напуни. Се надевам дека на велосипедистот више нама да му текне да вози по сред улица.

Отсутен MendeH

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
Вчера околу 21 часот возам по улицата пред Рамстор во средна лента и малку пред мене вози типац во лева лента со Мерцедес А класа. Се наближуваме кон семафорот кај Нова Македонија со брзина не повеќе од 40км/х бидејки е црвено. Одеднаш гледам друг типац со велосипед си вози во моја лента како да го ослободил Скопје. Наеднаш на типацот со велосипедот му текнува да сврти и да се качи на тротоар кај НЛБ. Како почна да врти, така го закачи мечето со задното тркало од велосипедот во предниот браник на мечето. Типот со мечето одма наго закочи (зачкрипеа гуми) срека што не возеше брзо. Типот со велосипедот се качи на тротоарот и продужи да си вози лагано. Кога затанавме на семафор типот со мечето застана со пуштени трепкачи, го фати велосипедистот и кога му влепи еден шамар, абе срце ми се напуни. Се надевам дека на велосипедистот више нама да му текне да вози по сред улица.

Вака? :D

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
Е баш така!!!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10969
  • 430i
Одг:
« Одговори #10983 на: 21 Март 2015, 23:49:38 pm »
Денес ми се шлепна нова БМВ 5-ка на влезот во гаражата во ГТЦ. Тазе регистрирана, бизнисмен човек. Ми падна глупо кога видов што направи па сакав да му остаам 40 ден. за паркинг, ама сврте одма накај пералната и се скри позади стуб.
Не знам како излегол, ваљда со истата финта.

Отсутен acekovac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 199

Мене во петокот ми се деси многу слично нешто како на видеото... :D
Возам на кај Рамстор во најдесната лента и овде пред стара железничка, кај што ги градат новите згради и тротоарот е заграден со ламарини па луѓето мора по улица да одат, еден постар човек на велосипед го гледам пред мене си вози бавно на сред лента и го гледам дека се мести веќе да ја премине улицата.
Неможејки да го заобиколам пошто имаше коли во лентите лево од мене, му свирнав кратко барем да се тргне на страна и веќе мораше да застанам скрос. Овој почна да се дере, да мава нешто со раце, да се расправа, земав му свирнав уште еднаш подолго и овој се изнервира уште повеќе, зеде си седна на велосипедот, си ги скрсти рацете и не се мрда :D
За тоа време ми се ослободи лентата до мене, земав го заобиколив и си викам брееј што ли се нема да се види на овој свет :D
Дали имаше дрмнато некоја чашка уште од сабајле или така природно си беше ненормален човекот, не знам.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Денес ми се шлепна нова БМВ 5-ка на влезот во гаражата во ГТЦ. Тазе регистрирана, бизнисмен човек. Ми падна глупо кога видов што направи па сакав да му остаам 40 ден. за паркинг, ама сврте одма накај пералната и се скри позади стуб.
Не знам како излегол, ваљда со истата финта.

Тоа е таа капиталистичка психологија..
Да може од новчаник на свое дете ќе украде пари за мастики, само од свои да не даде..

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6453
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Тој ти кажа на лице место како ја купил колата, со крадење.

А мене завчера, семафорот за пешачки црвено светнува, застануваат луѓето, веќе 5 секунди црвено, мене зелено вкола ми се пушта,
една прчла, оти сите глупи се што чекаат, цепи фишек право, ни лево ни десно се пули, а длабоко црвено. WTF

Свирам, не бре брате, not responding, а да ја истуражирам колата не ми текна.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Мене 6-7 пати ми се имаат така пикнато позади мене во гтц, на излегување.  Јас излегувам и тој одма по мене. Некои вадат ливче и излегуваат на тој начин после. За 40 денара, па сррамота е пи*ка му мајчина. Ја го гледам во ретровизор дека се спрема за тоа се лепи, ама некој нема да го види ќе му прикочи ќе си е*e мајката од брзање да не го удри рампава(јес да нема пошто е на сензор). И тие 40 денара ќе му станат 4 000.

Баш ме интересира тие сомовите на каса дали гледаат на камерите такви работи.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
Гледаат, ама кур ги боли. Се надеваат деканема тоа да стане редовна пракса.
Не е само таму таа финта. Паркинзи на ГС ми се клиент, сум разговарал со нив. Инаку пред некоја година имаа ангажирано полиција да ги чекаат горе. Ама немам информација дали успеале да казнат некого. За тоа се одговара и кривично како за кражба.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Од каде па сега ова со кражбава?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7390
Мора да се измисли некое решение за пешачките семафори, барем во период од 23:00 до 06:00.  Синоќа накај 02:30, дремам на партизанска на пешачки семафор. Пред мене семафорот на раскрсницата кај симпо- зелено. Пред мене не гледам коли, позади мене не гледам коли, ниту пешаци. Јас си дремам на пешачки семафор лабаво. Тргам јас од таму, семафорот на раскрсницата кај симпо црвен. Координација левел 0 ;D :D

Друга работа.. да им ги мочам дипломите од средно на командирите во сообраќајна полиција што поставуваат радари на автопат/обиколница и застануваат ако возиш 125км/ч на дозволено 120км/ч... Па кај мене низ маало на главна улица идиоти возат со 80км/ч, луѓе гинат секој ден низ градов,  они се испрчиле на автопат и запираат за 5км/ч повеќе. Море мамицата неписмена.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Кого го запреле за 125кмч? Има ваков случај?

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5549
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Bogami kaj tebe pred kuka e kako straight na trkacka pateka :D
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7390
Кого го запреле за 125кмч? Има ваков случај?

Буквално не знам дали има, но ја сфаќате поентата се надевам.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Значи толку неписмена стока тоа чудо нешто. Кој од кој... 20 мин тргни застани од гаражата под Мавровка до семафорот. Нема ни 200 метра да му се сневиди. Влегуваат од сите страни се пикаат, кој излага рикверц од паркинг кој таксист ја врти на сред улица, застанати од десно а вртат лево на семафорот. Хаос. Овие што вртат десно застанати за лево.