Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2711383 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Што ќе пријавиш?
Дека знаците такви какви што се сега моментално, немаат никаква улога за сообраќајот и не се почитуваат такви какви што се него се вози по старо како што беше, т.е порано немаше ни знаци ама барем се пазеше.Не е ова проблем за сељаците од кај мене (кои мислат дека се на своја територија и ќе праат како ќе им прдне) туку е проблем за сите вклучувајќи ги и оние од Ѓорче,Хром,Влае и остали кои откако ја ебаа улицана 5ка кај што иде кај Гоце студентскиот, почнаа да возат од тука и истите си тераат спротивно од знаците.Не дека е погрешно така да се вози (по знаци да, погрешно е) али поарно си функционира сообраќајот.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
Полека луѓе, полека. Нека ги стави знаците да видиме каква е ситуацијата, потоа ќе коментираме. Општо е познато дека во нашава скапана државичка има многу скапани закони. ;D :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор

Позиции:
-57ца е автобуската станица
-на позиција 1 ги има овие знаци

-позиција 2 се овие

знак за пешачки премин има, ама зебрата е во Африка
-позиција 3 незнам што точно има, мислам дека е оној истиот од позиција 1 (логично)
-позиција 4 е еднонасочна улица за надоле кон "Војвода Васил Чакаларов"
-позиција 5 исто е едно насочна од "Војвода Васил Чакаларов" кон автобуската.
Плавиот објект е "Реплек"

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
У право си друже и мене ме нервираат!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43935
  • Il Moderatore
Јас мислам дека знаците се многу ОК. Тоа што ние си возиме „по навика“ а не по знаци, тоа е наш проблем.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Baze Citroen

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 118
I pak na semaforite kaj mavrovka koga se odi od saem nakaj centar se najde eden pameten od lentata so e za levo da se ubacuva na taa za levo I pravo so e sega napraena so bese samo za levo porano, tri koli pred mene bese go pustia se ubaci, a tamam se odviknav da kinam zivci tamu...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Јас мислам дека знаците се многу ОК. Тоа што ние си возиме „по навика“ а не по знаци, тоа е наш проблем.

Коа се качуаш на Водно, која улица е главна (таа што оди кон Водно или таа кон Сончев град)? Озбилно не се сеќавам, ако логиката им е иста - тогаш ОК.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Глеј колку е глупо, од една страна ти вика пропушти го автобусот да се приклучи во сообраќајот, од друга страна на раскрсницава вика автобусот да почека за некој улетан селанец со мотокултиватор кој се враќа од нива.
Значи толку е, јас и тракторот ќе поминеме денес нагоре за разлика од тоа што автобуси има по цел ден а богами и коли, мене не ми е логично ова.Може да се и ОК од друга страна како што викаш(искрено неглеам зошто би биле)
ама кажав дека и како такви, ретко кој ги гледа како прво, а за почитување не правам муабет воопшто.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7887
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #10973 на: 11 Март 2015, 18:00:30 pm »
Зарем има таму знаци? Секој ден најмалку по двапати поминувам, не сум приметил дека има знаци :-)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
Автокоманда Дојрана према железара семафорите раскрсница проаѓам на сред коловоз некој профил железо гуми ќе искинев после 200 метра џандари да те досоголат.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Шо е бе автобуси од цела Македонија низ градов, да не има некоја бомба на стадион ??

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Има собир на вмро во борис трајковски. Хавус е Скопје.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Значи за пола Скопје не е сонце, никад сонце да не видат више пешацине, од Влае до Кисела Вода и пак до Влае ќе утепав 4ца, ебате културата пешачка, па кај најде некој конвој џандарски од Рекорд до Ѓорче, пешаци ти рипаат пред кола, излегле да видат сонце, можно е и задње да им е ако продужат вака

уште па ко шлаг на тоа, закржлавено кај Броз, тоа сељаците испопаркирале на две ленти, да фатиш првин кафето у фаца да им го плиснеш, а после колата од глава да им ја акнеш, среќа за враќање ми текна да си избегам од по иво лола, иначе ќе запалев некој :)
No turbo, no fun :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Kikac is on fire :D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Брат, кумови се моите кај пријател еден на татко ми, и тој нашол кога да се регистрираат у матично, и брзав да ја земам мајка ми од работа, успут цвеќе ова она купував, така невозам коа ми се сере коа брзам за дома, па уште мајка ми ме мучи иди ваму на фризер иди ова иди она... ќе умрев :D

Марфиев закон: Секогаш кога ти се брза, или има гужва или сите семафори на црвено ги фаќаш, кај мене и двата случаеви беа, капакот беа пешаците камикази, ради нив плочките ги поебав за да се укопам у место :)
No turbo, no fun :)