Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2633895 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
Влегуваат од сите страни се пикаат, кој излага рикверц од паркинг кој таксист ја врти на сред улица, застанати од десно а вртат лево на семафорот. Хаос. Овие што вртат десно застанати за лево.

Памет ми се сврте кога го прочитав ова ебате... ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Ее овие се тие светла. Квалитетен ,,ксенон'' монтиран во фар кој одговара.

Да излезеш и со 1 чекан да му ги напраиш пепел фаровите.

п.с не се дугачки не.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Фаровите не се криви, со чекан главата пепел да му ја направиш.

Отсутен Allexxander

• Сениор
И тоа шо викаш, прво него.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Проаѓаат на технички вакви циркузи?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29676
    • CARclub.mk
Да, без никаков проблем.

А не би требало.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6131
  • 69
Кај нас на технички поминува и тенк а не возило со ксенон.
Све тоа ја би забранил и казнел!
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Ако можам добро да приметам, не сте на исто рамниште, односно и него колата му е „нагоре“, и твојата е исто под агол нагоре, пошто главнава улица е на повисоко ниво од споредниве од кои се вклучувате вие. Тоа врска нема со ксенонот и неговото одговарање во фаровите.

Ако не приметувам добро, онда чекан -> глава.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6131
  • 69
Уствари ја би вовел атест. За афтер маркет ксенон да си има правило да ги атестираш фаровите. Да има критериум кој тие светла ке ги задоволи. Во спротивно или вади ги или казна.
Ем пари ќар од атестирање, ем пари од нова сообраќајна, ем поскапи сијалици нормално итн инт  :)
Коа ке размислиш се е бизнис :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
Пиши им го предлогов во МВР. Сигурен сум дека со задоволство ќе го прифатат. Одма ми иде во глава најава на вестите на Шител

„А-тест на ксенон фарови !!!

Со цел да се зголеми безбедноста на возачите .....
.... Имено, експертите Каракамишева и истражувањето од ПШ велат дека во 90% од сообраќајките во МК, виновни се токму овие небезбедно монтирани ксенон фарови....“

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Шегата настрана, ужасно пречат ноќе, уште ако врне е "прекрасно".

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
....тек комбе / џип со монтиран ксенон како пречи кога вози позади тебе дека светлата се повисоко..
И тоа сум видел.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Сељачишта ...

Отсутен Allexxander

• Сениор
Тоа врска нема со ксенонот и неговото одговарање во фаровите.
Ако не приметувам добро, онда чекан -> глава.
Нема врска рамништето, светлата лштеа значи дугачко гомна да јаде. Ја вртев лево и додека стоев и чекав да ме одмине гледав во автобусот пошто е немогуче да гледаш у него ти се праи привремено перде.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Зборот ми е, ако него му е подигнат носот, и на тебе ти е подигнат носот поради тоа што главната улица е на повисоко ниво од споредните на кои сте вие, не е до ксенонот и монтажата, туку поради чиста физика. И фабрички ксенон би те ќоравел. Не волку, нормално, пошто ова бљешти на сите страни, али ипак и тој би ти пречел. Исто како еве на пример, Стратро што го спомна, со повисоките возила. Такво некое да се погоди позади тебе, без разлика ксенонот каков е, очи ќе ти истера.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.