Автор Тема: Сеат Леон 2011  (Прочитано 49089 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Сеат Леон 2011
« Одговори #60 на: 29 Јануари 2012, 22:56:48 pm »
Цитат
slikive mi se koja ja zemav po 2 nedeli slikana inace sega imam staveno navlaka na auspuhot i doaga popolno pozz
Цитат
Таа навлака брзо ќе ти кородира и тек тогаш ќе изгледа ружно, стај си понатаму ASSO и реши си го проблемов заувек ;)
Цитат
pa znam deka ke korodira za 250 denari tolku e, a markava so ja posoci ASSO kako ide od prilika kaj moze da se najde i koja cena se od prilika i dali zboris za navlaka ili za cel izduv so se lonec?

Има и едно и друго од Инокс.

Teл: 070/260-927 Тони (кажи дека ја сум ти го дал бројот)

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,667.0.html

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
« Одговори #61 на: 30 Јануари 2012, 01:26:09 am »
Ќе го личи со лонец како на Лансеро :D
Не, не, не... Јас гласам за ко на Џиџи исклучиво. Мерак ми прави.
Jas samo sakav da go navedam da cue kako toa bi bilo, a se razbira deka forma kako kaj djidji bi bila bolje, ili eventualno elipsa.
за елиспа ке треба да го сечи спојлеро

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #62 на: 30 Јануари 2012, 11:49:23 am »
Со здравје да си го возиш, многу ми се допаѓа Лавчето :)
Само ова издувчево некако многу обично е, на цевче личи, можеш да му ставиш некое убаво издувче и ќе биде екстра :)
slikive mi se koja ja zemav po 2 nedeli slikana inace sega imam staveno navlaka na auspuhot i doaga popolno pozz

Таа навлака брзо ќе ти кородира и тек тогаш ќе изгледа ружно, стај си понатаму ASSO и реши си го проблемов заувек ;)
pa znam deka ke korodira za 250 denari tolku e, a markava so ja posoci ASSO kako ide od prilika kaj moze da se najde i koja cena se od prilika i dali zboris za navlaka ili za cel izduv so se lonec?
ASSO ti se lonci nz dali ima navlaka ama dokolku nekish da ti vadi zvuk mozish da najdish nekoj lonec i da mu go secish krajnoto posle loneco sto e toa i da si go zavarish na tvoeto!
pa da moze taka da napravam posle lonecot da se isece i da se naddade samo krajot(ukrasot) inace bas elipsa treba posto takov e otvorot na branikot

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8964
« Одговори #63 на: 30 Јануари 2012, 11:53:04 am »
ке ти го скројат браникот немаш гајле

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
« Одговори #64 на: 30 Јануари 2012, 13:07:25 pm »
се надевам дека ке го изведиш тоа по твој вкус :D

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #65 на: 31 Јануари 2012, 13:13:13 pm »
ке биде се по полека исто така сакам и да стаам carbon фолија на столбовите мегу вратите и на заднните стакленца кај што се отвораат вратите пошто тие се мали и не помагаат за прегледност коа возиз наназат па ке видам ке се распрасам во dog,novus да видам како што колку ке ме кошта и како би изгледало.

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
« Одговори #66 на: 31 Јануари 2012, 13:48:25 pm »
ке биде се по полека исто така сакам и да стаам carbon фолија на столбовите мегу вратите и на заднните стакленца кај што се отвораат вратите пошто тие се мали и не помагаат за прегледност коа возиз наназат па ке видам ке се распрасам во dog,novus да видам како што колку ке ме кошта и како би изгледало.
мислам дека не треба да ја грдиш колата со карбон фолиа, ако сакаш затемниси ги стаклата .ама мислам дека ке ја огрдиш со карбон фолиа! сепак ти си знаеш :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #67 на: 31 Јануари 2012, 13:52:45 pm »
И јас би рекол не за Карбон фолија. А тонирани стакла (мала нијанса ~70%напред и ~50% назад) задолжително.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #68 на: 31 Јануари 2012, 15:16:41 pm »
стаклата веке ми се затемнети задните 80% само што има проблем кај леоните за малите прозорциња кај што се отвора вратата. Кога прашував за затемнување во плимонт во новус ми рекоа дека воопшто не мозе. ме препорачаа во автомакеднија дечкото со работи ми рече исто дека има проблем со тие дека не факало убаво дека плексиглас е исто ко новус и плимонт, ама реце ке пробам и стварно солидно искоција малите али еве со време малку како попустија по краевите и за тоа ми дојде идеја дека и така тие се мали и дека не слузат за да гледас преку нив да видам како што за carbon што не значи дека ке стаам сигурно и исто се мислам за напред дали да ги затемнам така едно 50% пошто веке имам а-тест извадено па сега мозам па се надевам дека нема да имам проблем со полиција  поштоа на предни не смее само назад е дозволено :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #69 на: 31 Јануари 2012, 15:18:27 pm »
Напред само 30% ставај, ако ставаш. Ова ти е лично мое мислење, немора да се сложат остантите. Јас вака отидов на едната кола, а на пролет и другата ќе ај пратам во солариум ( а може и порано). :)

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #70 на: 31 Јануари 2012, 15:41:57 pm »
ama mislam deka fabricki se 25% nekade zatemneti ako stavam 30% nema niso da dobijam barem 50% za malce od malce da se poznava deka ima i da neam problem so policija a za zadnite si imam tapija :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #71 на: 31 Јануари 2012, 15:47:27 pm »
Како сакаш, само 50% напред е доста темно и бајаги приметливо. (Јас баш сакам да избегнам џандари и плус сакам фабрички изглед, зошто и додава на вредноста на колата, наместо да и одзема.) :) Види некоја кола што е таква пред да ставаш. :) Ако немаш некој познаник, има по форумов дечки.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
« Одговори #72 на: 31 Јануари 2012, 16:01:44 pm »
brat mi na corsa 2008 ima 55% na zadnite saka da gi vadi skoro i da ne se poznava deka ima klima folii rabotata e so i od niv ima poveke vrsti zavisi kako izgleda vo den vo nok. Jas koa birav so da stavam deckoto Alek od avtomakednija mi dade da biram mnogu vrsti.vo sekoj broj primer jas sto staiv 20ka ja vikaat taa 80% zatemetost mi dade od taa da biram preku 5-6 vrsti edna vrsta ima denje poveke da zatemnuva  noke na otvora, pa noke da zatemnuva denje da otvora pa zrakot so go propusta vnatre vo kakva boja da e toa se gleda kakva boja na enterierot imas i spored nego se bira toa i dava po prieten ambient vnate taka da ako ima nekoi na plan da zatemnuva slobodno neka se obrati vo avtomakednija vo avtokomanda deckoto e najdobar slobodno mozam da kazam i najveke izbor ima i ke ti objasni detalno.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #73 на: 31 Јануари 2012, 16:27:27 pm »
Саше, пријателски совет - користи точки, запирки, големи букви, итн. Многу убава работа, полесно ќе те читаат луѓето.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #74 на: 01 Февруари 2012, 03:17:42 am »
Саше, каква боја има Корсата на брат ти?

Кај тебе на бела боја, ке е позабележително затемнувањето ...