Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 367800 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3254
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #2445 на: 02 Март 2018, 12:36:40 pm »
@AUUU Ne e 1962 Ferrari 250 GTO, ama si ja sakam mojata kola najmnogu na cel svet. Edino mi e krivo sto porano ne mi tekna ovaa finta so krpa, poso kosta 100 denari. Krajno mi se vide interesen linkot i go spodeliv, a po prasanje na @MartinAlfista . E sega, sekoj si odgovara za svoite postapki i za svoja kola, jas sleden pat mojata vaka ke ja cistam, a ti imas cela sloboda tvojata kako sakas da ja cistis, ako sakas i so smirgla grebi ja, toa e tvoj problem i tvoja rabota :)

Ова со крпата е ок трик, ИСКЛУЧИВО ако помеѓу бојата и снегот немаш нечистотија.

Колата ти е валкана, и врз неа падне снег, тогаш имаш сендвич од лим, боја, нечистотија, снег.

Како сакаш чисти ја штом го влечеш снегот по боја, нечистотијата ќе ја изгребе бојата.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10409
« Одговори #2446 на: 02 Март 2018, 15:25:00 pm »
https://www.detailedimage.com/Ask-a-Pro/how-to-clean-snow-off-my-car/

Не сте ваљда до волку забегани? Што рече дека возиш, 1962 Ferrari 250 GTO ?

Јас со парче стиропор ја чистам, ем не ми студи во руките :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #2447 на: 02 Март 2018, 18:32:02 pm »
https://www.detailedimage.com/Ask-a-Pro/how-to-clean-snow-off-my-car/

Не сте ваљда до волку забегани? Што рече дека возиш, 1962 Ferrari 250 GTO ?

Луѓе, во средата сабајле, колата на себе имаше 2цм слој од мраз и 15цм снег, какви четкици за зуби, какви микрофибери, не се заебаајте... тргаш со четка колку што можеш снег од корв, од гепек од хауба, од стрнаиците на колите, после гребеш прозори со шпакла и пичиш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2448 на: 02 Март 2018, 21:09:28 pm »
Ne se razbirame izgleda. Ako e so mraz eden ton i uste tolku sneg ke iscistis regularno kolku mozes. Ova so krpa i nezno e posledniot santim sto e ostanat na krov. Za da ne izgrebes

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2449 на: 02 Март 2018, 21:11:07 pm »
Последниот пола сантим сантим, ич не му се замарам, ќе се стопи до работа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
« Одговори #2450 на: 02 Март 2018, 23:52:22 pm »
Ова со крпата е ок трик, ИСКЛУЧИВО ако помеѓу бојата и снегот немаш нечистотија.

Колата ти е валкана, и врз неа падне снег, тогаш имаш сендвич од лим, боја, нечистотија, снег.

Како сакаш чисти ја штом го влечеш снегот по боја, нечистотијата ќе ја изгребе бојата.

Јас така се заборавив пред некој ден, имав нараквици на рацете и ај да го истуркам снегот пред да ја приберам во гаража... мачкам лево десно со нараквиците и туркам снег до метал.. и другиот ден гледам цела траги од прстите кај што сум врвел во нечистотијата, оти заборајв дека не беше перена 2 недели пред да падни снегот :D Јбг

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #2451 на: 02 Март 2018, 23:59:48 pm »
Никoј не бара да е барут сува, колку и да ја чистиш ќе остани снег или ќе наврне додека возиш само да не синисаш така да им е*беш мама на тие зад тебе кога ќе се разлета снегот. Мразот нема што да му правиш, ако го гребиш партл ќе ја напрајш бојата....
« Последно менување: 03 Март 2018, 00:25:07 am Bicikle »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #2452 на: 03 Март 2018, 08:09:00 am »
Свашта... Микрофибери, гребење... Абе бутнете поголемата количина што е, фарови, штопови, стакла, кров да не лета у возење снег и гаас. Ништо нема да и не колата што има до лим да ја чистите со крпи и чуда...

Па една жена кога ја загледав на еден паркинг на хауба кога и влезе со тоа шпаклата за мраз на прозори мамето и го еба... Тоа прљава, замрзната она гребе лакот пепел.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #2453 на: 03 Март 2018, 15:39:46 pm »
Епа тоа де... До сега не сум приметил така цело парче мраз да летне, се топи постепено така да најверојатно нема опасност.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2454 на: 03 Март 2018, 15:52:06 pm »
Епа тоа де... До сега не сум приметил така цело парче мраз да летне, се топи постепено така да најверојатно нема опасност.

Ја така фраер еднаш, ај низ град, нека остане малце на кров. Нормално, си се стопи тоа што се стопи помеѓу лимот и снегот, на прво кочење, цел снежен кров на шофершајбна се стаи. Брисачите беа закочени од тешкиот снег. Си останав на сред илинденска, си упалив 4 жмигавци, и ко сељак на сред улица чистев снег од шофершајбна.  Наравоучение: не се заебаајте со снегот на кров.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2455 на: 03 Март 2018, 15:56:25 pm »
Od hauba ke se stopi, ama od krov sansite da letne i da ti napravi belja ili ti nekoj drug da resis se ogromni. Mnogu pati sum videl od kamion kaj sto letaat ogromni parcinja sneg/mraz

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #2456 на: 03 Март 2018, 16:44:02 pm »
Мраз, не снег, значи тоа што не се вади со метла/крпа. Што излага само со шпакла :D тој од клипот како што приметив воопшто немаше чистено :)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #2457 на: 05 Март 2018, 23:52:05 pm »
posto vekje dojde prolet,kako bi ocenile spravuvanjeto na lokalnite vlasti so snegot ovaa godina?jes da bese edvaj nekolku dena.
jas iskreno vidov 6 pati cistacci niz skopje vo rok od 3 saati koga bese najjakoto.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6692
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2458 на: 06 Март 2018, 03:50:09 am »
Кај нас у велес господ го има земено тендерот. Годинава се смилува па се стопи снегот брзо, еве сега врне активно за да ги однесе дождот сите гомнарии од улицибе наталожени со месеци затоа што никој не чисти и градот тоне у ѓубре. Сполај му, ашколсун аферим, се надевам на подолг рок има потпишано.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
« Одговори #2459 на: 06 Март 2018, 06:16:23 am »
Од тоа што го видов,а баш вечерта кога врнеше доста идев до аеродром Петровец,мислам дека фали модерна механизација за да се стаса секаде да се исчисти и тоа квалитетно.Во Скопје подобро беше исчистено за разлика од автопатот.Се на се би им дал 4ка од можни 10 поени.