Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 621543 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #795 на: 09 Декември 2013, 23:25:38 pm »
Ван, кажи ми што тв имаш ти дома и од колку метри го гледаш? Може кажа, ама сум пропуштил...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #796 на: 09 Декември 2013, 23:27:31 pm »
А бе не сме се ни скарале за да се смируваме... :)

Да, Дени, мада ја би земал 42-ка без фул хд, зашто дури и таткоми на свој 70 години примети разлика и тоа на телевизорот кај комшијата кој исто така му е 50 инчна Самсунг плазма со маде реди, и мојата која е фулл хаде, со следниве зборови...А бе сликата на бла бла телевизорот што го купил му е како искрзана, на твојов не е...Или поскап е?
Викам не толку што е поскап, туку има повисока резолуција...

Па по муабетот сватив дека треба да си тотален нуб за да не приметиш разлика на 50 инчна плазма, штом човек на 70 години ја уочил..
Така решив да кога ке им рикне стариот добар ЦРТ 70цм, 100 херци со слика у слика, со сараунд, со 500 влезови, вуфер и звучки како на мини системче, ке добијат у најмала рука 42 со хд реди...За све над, иде у обзир само фулл...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #797 на: 09 Декември 2013, 23:28:25 pm »
Има плазма 50-ка и ја гледа од 3~4 метра и не му е фул хд...Пропуштил да купи Куро, а негови тројца пријатели по негова препорака ја купиле...За него коа дошло ред, немоло...даем... :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #798 на: 09 Декември 2013, 23:29:29 pm »
Toa e krell, a ne Van.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #799 на: 09 Декември 2013, 23:30:40 pm »
ups.. јас мислев дека е истиот чувек со различен ник ЧД ЧД ЧД

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #800 на: 09 Декември 2013, 23:34:02 pm »
Има плазма 50-ка и ја гледа од 3~4 метра и не му е фул хд...Пропуштил да купи Куро, а негови тројца пријатели по негова препорака ја купиле...За него коа дошло ред, немоло...даем... :)

И? Кој момент од ова не е јасен? (Инаку немам 50", имам 42" Pioneer (720P) i 40" Samsung (D7000 1080p), И да Pioneer -ot иако 5 години постар и иако има 720п, има подобра слика). Да имав 50" Pioneer немаше толку да ми биде криво што пропуштив KURO (наследен во Panasonic VT панелите, кои сеуште се најдобри иако е пројдено време).

Сарказам и Иронија е баш добра особина :) Тренираш, или си природно талентиран? :)

Дарко

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #801 на: 09 Декември 2013, 23:40:43 pm »
Тренирам да бидам талентиран...
Него ги читав постовите, па ги запамтив тие делови...Некако најинтересни ми се видоа...
Интересно беше што првата плазма која им ја донесоа на Бато и Дивајн, а беше Пионер им рикна и им остана споменик...и Тоа само после година и неколку месеци...
Инаку технологијата на Пионер Куро ја имаа ЛГ надминато со својот панел уште пред неколку години...И тоа со РК панелите...Ако не те мрзи побарај, прочитај, мене искрено ме мрзи да барам нешто за стари технологии...Не ми се интересни повеќе...Чекам да го видам новото достигнување со ОЛЕД-ите, ова другово се е срање (лед, лцд, бла бла бла)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #802 на: 09 Декември 2013, 23:46:07 pm »
Тренирам да бидам талентиран...
Него ги читав постовите, па ги запамтив тие делови...Некако најинтересни ми се видоа...
Интересно беше што првата плазма која им ја донесоа на Бато и Дивајн, а беше Пионер им рикна и им остана споменик...и Тоа само после година и неколку месеци...
Инаку технологијата на Пионер Куро ја имаа ЛГ надминато со својот панел уште пред неколку години...И тоа со РК панелите...Ако не те мрзи побарај, прочитај, мене искрено ме мрзи да барам нешто за стари технологии...Не ми се интересни повеќе...Чекам да го видам новото достигнување со ОЛЕД-ите, ова другово се е срање (лед, лцд, бла бла бла)

Кажи ми.. Кога им рикнала Плазмата на Бато и Дивајн, беше откриено дека земјата е тркалезна, или уште беше прифатено дека е рамна плоча?

Пошто јас зборам за Pioneer во периодот кога одамна беше откриено дека Земјата е топка.. А од целиот муабет ако си фатил само тоа, тогаш не си го ни прочитал муабетот, нити па те интересирал.. И тоа е фер.. Признавам..

А муабетов за LG доста конструктивен исто..

Излегувам и јас од дискусијава :)

поздрав

Дарко

Отсутен Toni101

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 87
« Одговори #803 на: 09 Декември 2013, 23:55:56 pm »
@Van Јас се слагам дека има ситуации кога резолуцијата не е параметар за квалитет на слика, пошто сум видел Сони плазма 720п како има боља слика од мојот Филипс лцд 1080п. Но сепак на квалитетен сигнал како на пр. Sky TV UK 1080p, full-hd tv ке прикаже 50% (1080/720) повеќе детали и сликата ке биде поостра.
Друга важна работа е дека motion resolution на многу od LCD/LED е 300, така да џабе што е Full HD кога паѓа резолуцијата на 300 и се заматува сликата при брзи движења.
И да, OLED е одличен на ревјуа, подобар од плазма, така да тоа е тоа, само уште ценава да падне.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #804 на: 09 Декември 2013, 23:59:48 pm »
LoL
Најпаметно е да излезеш, изгледа...Пошто не ја свати поентата...
Прочитај ги претходните постови за Фиат 1300 каде правам споредба...

Јас мислев дека земјата е коцка, ама среќа ме просветли, па ми кажа дека била и плоча претходно, а сега е топка...
Можда за некое време и елипса ке стане, ке видиме...Може и тоа ке го откријат.
Само не сум убеден дека технологијата на пионир некој ке ја достигне...Тоа ме мачи. :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5393
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #805 на: 10 Декември 2013, 00:00:46 am »
Ван, кажи ми што тв имаш ти дома и од колку метри го гледаш? Може кажа, ама сум пропуштил...
50инчи плазма, 720р, Самсунг, не сум дома за да го видам моделот. Главниот кауч е симетрично пред телевизорот, на нецели 2.5 метри растојание (од наслонот за грб).
Земен пред некои 4+ години од Техномаркет за нецели 40 илјади денари. На некоја акција беше и еден колега го имаше земено, тогаш скептик бев (собирав пари за 1080р ;)), кога ме викна на гости колегата и ја видов сликата... не спиев следните две вечери, прочитав милион работи за плазма, предности и маани, плазма наспроти лцд, 720р наспроти 1080р, ги прошетав сите продавници во градов (и ги малтретирав со саати продавачите)...
Потоа го купив дотичниот Самсунг, и не зажалив. Ретко кој има плазма телевизор од луѓево (исплашени од маните ваљда) и кога ќе ми дојдат на гости и ќе им пуштам пар работи... прво не им се верува дека не е фул хд, а потоа колку кошал (на времето). Искрено на неколку места сум видел дупло поскапи лцд-а со дефинитивно полоша слика, без разлика што се фул хд. Тоа зборуваме по дома со затемнети светла, пошто по продавници нема баш некои услови за фер споредби.
Иако ќе признаам дека последниве пар години не сум баш во тек, само чат-пат разгледувам кога ќе се најдам во продавница. Но не сум видел нешто што ќе ме натера да кажам, уауу ова баш сакам да го имам...

Ти твојот колку го плати, кога го зема?

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #806 на: 10 Декември 2013, 00:04:42 am »
50инчи плазма, 720р, Самсунг, не сум дома за да го видам моделот. Главниот кауч е симетрично пред телевизорот, на нецели 2.5 метри растојание (од наслонот за грб).
Земен пред некои 4+ години од Техномаркет за нецели 40 илјади денари. На некоја акција беше и еден колега го имаше земено, тогаш скептик бев (собирав пари за 1080р ;)), кога ме викна на гости колегата и ја видов сликата... не спиев следните две вечери, прочитав милион работи за плазма, предности и маани, плазма наспроти лцд, 720р наспроти 1080р, ги прошетав сите продавници во градов (и ги малтретирав со саати продавачите)...
Потоа го купив дотичниот Самсунг, и не зажалив. Ретко кој има плазма телевизор од луѓево (исплашени од маните ваљда) и кога ќе ми дојдат на гости и ќе им пуштам пар работи... прво не им се верува дека не е фул хд, а потоа колку кошал (на времето). Искрено на неколку места сум видел дупло поскапи лцд-а со дефинитивно полоша слика, без разлика што се фул хд. Тоа зборуваме по дома со затемнети светла, пошто по продавници нема баш некои услови за фер споредби.
Иако ќе признаам дека последниве пар години не сум баш во тек, само чат-пат разгледувам кога ќе се најдам во продавница. Но не сум видел нешто што ќе ме натера да кажам, уауу ова баш сакам да го имам...

Pioneer -ot 127000 мкд (без постоље, тоа се доплаќаше уште 5000 мкд). Ова беше одлична цена во Макпетрол, бидејќи истиот модел во цела европа беше 3000 еур

Samsung -ot 70000 мкд

Дарко

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #807 на: 10 Декември 2013, 00:06:26 am »
Со здравје да се служиш.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #808 на: 10 Декември 2013, 00:08:47 am »
Со здравје да се служиш.

Пионеер -от го служам веќе 7 години, а Samsung -ot две :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #809 на: 10 Декември 2013, 00:12:08 am »

Сееаа ми е јаснооо зошто толку браниш 720п ;) Шала мала :) Јас мојот ТВ го земав ми се чини 2009 или 2010, не памтам точно. Околу 55.000 беше. Исто некој попуст акциски џигимиги.

Дали повторно би избрал Самсунг кога би бирал? Ако е цената соодветна - сигурно! Но само плазма. ЛЦД-ата им се тапа невидена. Следниот пат, 65-ка.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.