Автор Тема: Масовно крадење на стари возила???  (Прочитано 42353 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7692
  • Хорска Секција
Одг: Масовно крадење на стари возила???
« Одговори #30 на: 11 Декември 2011, 17:56:12 pm »
Па ние сме такви, усрани. Го почитуваме законот и правата на суштествата.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #31 на: 11 Декември 2011, 18:05:56 pm »
 @ SIMO
Не...Ке ги пратиме кај тебе да ги згрижиш пошто се социјални случаеви...

Многу ги измеша бабите и жабите...Не сакав да реплицирам, ама не издржав...Во државава се знае кој може да биде социјален случај...На прсти се бројат...Неможе секој неписмен циган социјала да биде...Он да лежи, краде и социјала да биде, да си зима и пари и да е осигуран и да ги има истите права како јас кој рмбам од сабајле до вечер, и да бидам третиран како него...Е па не може извини...

Сега на цена е старо железо, бакар, олово итн...Ги отвараат хаубите на колите ги крадат акумулаторите и притоа ги продаваат во отпад...Кој? Циганите....Друг од друга националност не сум сретнал до сега да прави такво нешто...
На комшија кој има куќа во градба, му ја одкопаа инсталацијата!!! КОЈ? Нормално циганите...Ме чуди како не ги направила струја пепел, пошто и од КП ормарче доводниот 16мм квадратни кабел го извадиле!!!  Ваква глупост освен ЦИГАН никој не направил...Немам сознание...
Во капиштец, пред неколку месеци, во куќа каде што живеат мој пријатели, циганите беа фатени од страна на случаен минувач како ги транспортираат бакарните олуци кој рано во периодот од 3 до 5 кога луѓето се потонати во сонот, фино лепо ги извадиле од куќа висока 15 метри...Како ли само успеале...Ги фатија на само 100 метра од куќата со коњска кола...Биле тројца...Па сеа вие видете...
Да не ги набројувам другите случаеви каде што крадци беа цигани, освен 2 случаеви каде што беше украдена гардероба (фармерки, патики и јакна) од страна на наш, македонец, и два касетофона од кола, исто така наши наркоманчиња...
Кај другар во зграда масовно опљачкани подрумите од страна на цигани...Крадено е железо, кабли, и работи кој ке можат да се продадат пошто зошто на циган пазар...

ЈАС САМО ЕДНО КЕ ВИ ПРЕПОРАЧАМ за разлика од Симо...

ПАЗЕТЕ СЕ ДА НЕ ВИ УКРАДАТ НЕШТО...ДОКОЛКУ ТОА ГО СТОРАТ,  да не ги видите...
Во спротивно ке си направите проблеми сами на себе и на вашата фамилија...Заради едни небитни идиоти може да си го упропастите животот...А ако веќе крадат, нека им земат нешто и на оние кој го немаат тоа осетено, па да видиме како ке се осеќаат...

Убаво попладне :)
« Последно менување: 11 Декември 2011, 18:31:28 pm SaleSk »
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7692
  • Хорска Секција
« Одговори #32 на: 11 Декември 2011, 18:21:47 pm »
Докторе, кажи само на кој ќе му ги пратите. Мислев прво дека се однесува на мене. А тоа ти си бил доблесен кон мене па на Симо му ја тупна ѓупштаната.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #33 на: 11 Декември 2011, 18:28:20 pm »
Влагам у подземна гаража и глеам едни цигани носат некоја решетка. Не укапирав и продужив да се симињам надоле и одеднаш слушам браам и скокнав од седиште ... Викам што се деси, јеботе шинтер, а оно сум упаднал у каналот за вода !!!  >:( Дур да излезам со кичмава .. а да биде бељата поголема, после некоја недела од каршија што е подземната, влегов на кратко за да испазарам нешто у трговскиот и на излагање од другиот излез и тоа баш пазев на решетките ... браам - не сум заглеал убаво и пак упаднав у каналот, а широки се маму му фашистичку, ќе искршиш спона, амортизер, бандаж, зглоб, гума ... Не сум националиста, ама мрзим руља, па што и да се: македонци, шиптари, цигани ... руља е руља, лопови у државава за жал колку сакаш и тоа уште од горе, ама малку пософистицирани, сестрицу им нагузим !!! Затоа и викаат: рибата смрди од главата, ама се чисти од опашката !!!  

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #34 на: 11 Декември 2011, 18:33:19 pm »
Докторе, кажи само на кој ќе му ги пратите. Мислев прво дека се однесува на мене. А тоа ти си бил доблесен кон мене па на Симо му ја тупна ѓупштаната.

Тебе ке ти ја пратам сметката од струја да ми ја платиш, пото глеам шиткаш појачала ои собираш пари, пошто ме изгоревте со струја...Со тоа што мене ке ме горите со струја ради циганите што ви направија штета од 150к евра не е убаво ! Да си знаеШ!!!

:D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
« Одговори #35 на: 11 Декември 2011, 18:54:58 pm »
Влагам у подземна гаража и глеам едни цигани носат некоја решетка. Не укапирав и продужив да се симињам надоле и одеднаш слушам браам и скокнав од седиште ... Викам што се деси, јеботе шинтер, а оно сум упаднал у каналот за вода !!!  >:( Дур да излезам со кичмава .. а да биде бељата поголема, после некоја недела од каршија што е подземната, влегов на кратко за да испазарам нешто у трговскиот и на излагање од другиот излез и тоа баш пазев на решетките ... браам - не сум заглеал убаво и пак упаднав у каналот, а широки се маму му фашистичку, ќе искршиш спона, амортизер, бандаж, зглоб, гума ... Не сум националиста, ама мрзим руља, па што и да се: македонци, шиптари, цигани ... руља е руља, лопови у државава за жал колку сакаш и тоа уште од горе, ама малку пософистицирани, сестрицу им нагузим !!! Затоа и викаат: рибата смрди од главата, ама се чисти од опашката !!! 

Ова во Антико подземните гаражи? Ептен заебано е дур ги погодиш да не пропаднеш во дупка :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34154
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #36 на: 11 Декември 2011, 19:07:12 pm »
Тие што ќе прашаат што се по националност лоповите во државава, пред неколку години правевме демографска анализа на степенот на образование на групите во Македонија. За воља на вистината и на наше изненадување овој показател СОВРШЕНО се совпаѓаше со националностите на лоповите уапсени години наназад.

Што очекувате од цигани кои се тотално необразовани? Да бидат информатичари? Што очекувате од оние албанци чии мајки (столбови на куклтурата на семејствата) се неписмени и од дома не излегле? Или од бугари чиј менталитет е дека полесно е да украдеш отколку да заработиш? Работите се едносавно такви. Сите групи кои се очајни за егзистенција во дополнение на претходниве, вклучувајќи ги и наркоманите, сексуалните работнички се свртени кон девијантните активноти. Тоа е тоа друго нема.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #37 на: 11 Декември 2011, 19:09:52 pm »
@ SIMO
Не...Ке ги пратиме кај тебе да ги згрижиш пошто се социјални случаеви...

Многу ги измеша бабите и жабите...Не сакав да реплицирам, ама не издржав...Во државава се знае кој може да биде социјален случај...На прсти се бројат...Неможе секој неписмен циган социјала да биде...Он да лежи, краде и социјала да биде, да си зима и пари и да е осигуран и да ги има истите права како јас кој рмбам од сабајле до вечер, и да бидам третиран како него...Е па не може извини...

Сега на цена е старо железо, бакар, олово итн...Ги отвараат хаубите на колите ги крадат акумулаторите и притоа ги продаваат во отпад...Кој? Циганите....Друг од друга националност не сум сретнал до сега да прави такво нешто...
На комшија кој има куќа во градба, му ја одкопаа инсталацијата!!! КОЈ? Нормално циганите...Ме чуди како не ги направила струја пепел, пошто и од КП ормарче доводниот 16мм квадратни кабел го извадиле!!!  Ваква глупост освен ЦИГАН никој не направил...Немам сознание...
Во капиштец, пред неколку месеци, во куќа каде што живеат мој пријатели, циганите беа фатени од страна на случаен минувач како ги транспортираат бакарните олуци кој рано во периодот од 3 до 5 кога луѓето се потонати во сонот, фино лепо ги извадиле од куќа висока 15 метри...Како ли само успеале...Ги фатија на само 100 метра од куќата со коњска кола...Биле тројца...Па сеа вие видете...
Да не ги набројувам другите случаеви каде што крадци беа цигани, освен 2 случаеви каде што беше украдена гардероба (фармерки, патики и јакна) од страна на наш, македонец, и два касетофона од кола, исто така наши наркоманчиња...
Кај другар во зграда масовно опљачкани подрумите од страна на цигани...Крадено е железо, кабли, и работи кој ке можат да се продадат пошто зошто на циган пазар...

ЈАС САМО ЕДНО КЕ ВИ ПРЕПОРАЧАМ за разлика од Симо...

ПАЗЕТЕ СЕ ДА НЕ ВИ УКРАДАТ НЕШТО...ДОКОЛКУ ТОА ГО СТОРАТ,  да не ги видите...
Во спротивно ке си направите проблеми сами на себе и на вашата фамилија...Заради едни небитни идиоти може да си го упропастите животот...А ако веќе крадат, нека им земат нешто и на оние кој го немаат тоа осетено, па да видиме како ке се осеќаат...

Убаво попладне :)

Сале, with all due respect, не викам дека треба да се толерира кражба - било каква. Муабетот  ми е дека што е сиромаштијата поголема, поголеми се и глупостите - од типот украдени шахти, акумулатори и бакарни олуци. Ромите, Ѓупците или Циганите се група која е најпогодена од големата сиромаштија, а тоа е затоа што ние како општество ги оставаме на маргините, и тие се последната социјална категорија со која сакаме да се занимаваме како општество! ПА до таму идеме, што ако е циган - ни на пешачки не му застануваме! Нема да ја намалиме сиромаштијата ако ѓупците ги направиме сапуни и ги фрлиме во печка или на лавовите. И само на овој момент се противам. Постојат закони - праведни или не, според кои секој престапник треба да биде казнет. Ако не ви чинат тие закони - изборете се за промена на истите. Јас сакам да мислам дека живеам во општество во кое живеат луѓе кои сакаат да направат позитивни промени.
Сакаме да ги гледаме само на оние работи што нас лично не` погодуваат, украдени железа од двор, кола, кабел итн. и тогаш - сапун! Ако некој со моите пари кои ги плаќам како данок, се qрчи на друг начин - ајде сега спомениците се најхит, ама и во претходните режими имало qрчења и непотребни расфрлања (сите се исти), во име на државата - тие се херои! Наместо тие пари да ги наменат за решавање на најгорливите прашања, како што се подобрување на животниот стандард на сите - почнувајќи од најниските слоеви, ние ги игнорираме, и само се продлабочуваат незадоволствата.
Па тој што крадел олуци бакарни, не го прави тоа затоа што во гаражата има мерцедес, туку коњска кола!! Не се збогатил со тоа, едвај успеал да се прехрани!
А што се однесува до крадење, ме обрале и мене, само не знам дали цигани или џанаци, кои се задолжени за радио-цд-а од коли? :) Многу убав Alpine CD player, баш ми е жал за него :)

И уште еднаш да ја потенцирам поентата - Дали ќе ги пишувавте сите тие пораки крадците да беа Македонци?! Нив не ги правиме сапуни и ги гориме во печки? нивните апашлуци се толерираат?! Таа нота во дискусиите ми пречи, а не желбата да се фатат и казнат крадците :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #38 на: 11 Декември 2011, 19:18:39 pm »
Дали ќе ги пишувавте сите тие пораки крадците да беа Македонци?! Нив не ги правиме сапуни и ги гориме во печки?
За мене не е битно кој што е и каков е. Лопов е лопов, треба да е во затвор и да му се скратат сите граѓански права. А најголем виновник за тековната состојба се теокму Македонците со својата летаргичност.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55049
  • Махер
« Одговори #39 на: 11 Декември 2011, 19:20:27 pm »
Симо ти може сметаш дека они се најпогодени, ама јас се сметам себеси дека сум најпогоден. Како што јас земам 6 пати помалку пари од тие што го работат истото во Грција/Германија, така и циганот зема 6 пати помалку пари од Грчки/Германски циган...

Кој мрзи луѓе, не пробал човек на жар.  :-*

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #40 на: 11 Декември 2011, 19:32:50 pm »
Дали ќе ги пишувавте сите тие пораки крадците да беа Македонци?! Нив не ги правиме сапуни и ги гориме во печки?
За мене не е битно кој што е и каков е. Лопов е лопов, треба да е во затвор и да му се скратат сите граѓански права. А најголем виновник за тековната состојба се теокму Македонците со својата летаргичност.
Ма тоа е тоа, само му отворивме претходно работа на Зеро, пошто се бавевме со лична хигиена :)

Симо ти може сметаш дека они се најпогодени, ама јас се сметам себеси дека сум најпогоден. Како што јас земам 6 пати помалку пари од тие што го работат истото во Грција/Германија, така и циганот зема 6 пати помалку пари од Грчки/Германски циган...

Кој мрзи луѓе, не пробал човек на жар.  :-*

Така е, сите сме погодени, ама германскиот циган може да опстане со германската социјална грижа :) Нашиве цигани се на најниско ниво на егзистенција на европскиов континент. Па зошто сите сакаа да емигрираат на запад и сакаа азил да бараат, а одоговорот од еропа беше - парафразирано: Азил не се добива поради социјален статус! (индиректно, ако твојата држава не те ебе, не може да бидеш проблем на друга држава).
Како и да е, и јас не сум пробал човек на жар, мрзам луѓе, ама не ја категоризирам мојата омраза кон група, туку кон поединци :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #41 на: 11 Декември 2011, 19:39:02 pm »
Како и да е, и јас не сум пробал човек на жар, мрзам луѓе,
Хахаха, абе ајде. Нас најде да не моташ овде? Кој знае што и готвиш на жена ти за вечера, си знаеш ти убаво тоа да го спремиш :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #42 на: 11 Декември 2011, 19:55:38 pm »
Сепак денес беа фусили со сос од печурки, 30 месеци зреен пармезан и црно вино ;) No human was eaten!  :P

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55049
  • Махер
« Одговори #43 на: 11 Декември 2011, 20:00:33 pm »
Луѓе копаат, бараат фосили на сите страни. Научници засноваат цели истражувања на фосили. Он си ги јаде...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #44 на: 11 Декември 2011, 20:05:53 pm »
Хахаха :D Живи луѓе не јадам :D