@ SIMO
Не...Ке ги пратиме кај тебе да ги згрижиш пошто се социјални случаеви...
Многу ги измеша бабите и жабите...Не сакав да реплицирам, ама не издржав...Во државава се знае кој може да биде социјален случај...На прсти се бројат...Неможе секој неписмен циган социјала да биде...Он да лежи, краде и социјала да биде, да си зима и пари и да е осигуран и да ги има истите права како јас кој рмбам од сабајле до вечер, и да бидам третиран како него...Е па не може извини...
Сега на цена е старо железо, бакар, олово итн...Ги отвараат хаубите на колите ги крадат акумулаторите и притоа ги продаваат во отпад...Кој? Циганите....Друг од друга националност не сум сретнал до сега да прави такво нешто...
На комшија кој има куќа во градба, му ја одкопаа инсталацијата!!! КОЈ? Нормално циганите...Ме чуди како не ги направила струја пепел, пошто и од КП ормарче доводниот 16мм квадратни кабел го извадиле!!! Ваква глупост освен ЦИГАН никој не направил...Немам сознание...
Во капиштец, пред неколку месеци, во куќа каде што живеат мој пријатели, циганите беа фатени од страна на случаен минувач како ги транспортираат бакарните олуци кој рано во периодот од 3 до 5 кога луѓето се потонати во сонот, фино лепо ги извадиле од куќа висока 15 метри...Како ли само успеале...Ги фатија на само 100 метра од куќата со коњска кола...Биле тројца...Па сеа вие видете...
Да не ги набројувам другите случаеви каде што крадци беа цигани, освен 2 случаеви каде што беше украдена гардероба (фармерки, патики и јакна) од страна на наш, македонец, и два касетофона од кола, исто така наши наркоманчиња...
Кај другар во зграда масовно опљачкани подрумите од страна на цигани...Крадено е железо, кабли, и работи кој ке можат да се продадат пошто зошто на циган пазар...
ЈАС САМО ЕДНО КЕ ВИ ПРЕПОРАЧАМ за разлика од Симо...
ПАЗЕТЕ СЕ ДА НЕ ВИ УКРАДАТ НЕШТО...ДОКОЛКУ ТОА ГО СТОРАТ, да не ги видите...
Во спротивно ке си направите проблеми сами на себе и на вашата фамилија...Заради едни небитни идиоти може да си го упропастите животот...А ако веќе крадат, нека им земат нешто и на оние кој го немаат тоа осетено, па да видиме како ке се осеќаат...
Убаво попладне