Јас ги имам 1 година Нарва Лед-от. Едната цркна сега. Цркна уствари ледот од едната страна.
Не ги бива. Не се многу светени. Денски само со DRL возам.
Наредно јас на ксенон ќе одам. Само да најдам од кај да купам. Незнам кај нас дали некој продава солиден бренд на ксенон. Исто да одлучам дали 35 или 55w.
Имаш нешто ксенон на Аутоцентар ама се некој АП бренд, и колку шо глеам се само сијалички. Ваљда ако ставаш ксенон треба и баласти?
Треба да истражам која е разликата меѓу ксенон и ЛЕД сијалички, кога веќе имам лупа да го искористам максимумот.
Не истражуј боље, боли глава.
Инаку ксенон FTW.
Ксенонот више осветљуе кај што треба, ледот генерално више дистанца. Кај ксенонот минус е баластот ако ти цркне, сијалицата и да работи нон стоп дури се вози би требало најмалу 2 години да трае. Мада нема правила, плаќав по 50 евра за баласт, 55w уште ги имам у резерва, 35w ми цркнаја исти такви. После наручав "посериозни" исто од Италија(сите од таму), засега да не урочам немам проблем ама ретко и возам навечер.
Земи си од Дог кит, имаш гаранција година дена и мирен си. Ама кинески биле, се е кинеско зависи квалитетот.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk