Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 315562 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #2100 на: 30 Септември 2018, 20:52:31 pm »
@achtung каква е таа грчка вода?
Како дете ме мачкаа со оваква, 93% алкохол е и како мачкаш така впива телото и го гаси. Ова е само за кога доаѓа околу 40 па нагоре.

За! - да му го испушиш на цел форум

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7119
« Одговори #2101 на: 30 Септември 2018, 22:39:41 pm »
За ова не сум чул до сега, ама ќе го набавам за не дај боже.

Фала ти.

Едит: Сега ми преведе еден од јужномакедонско говорно подрачје дека ова е Газија, за лампи течност.
Безбедно ли е ова за деца?
« Последно менување: 30 Септември 2018, 22:57:06 pm AUUU »

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1784
« Одговори #2102 на: 30 Септември 2018, 22:51:11 pm »
И малиот ми е со вирусот два дена. Само далерон, туш и течности. И полесна храна у помала количина. Нема што друго. Генерално малите деца се склони кон повисоки температури. Нашиов доаѓал у повеќе наврати до 40.5 ама реагираш брзо со туш и тоа е тоа.
Само нека не ве фаќа паника и смирено.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2103 на: 01 Октомври 2018, 00:22:28 am »
За ова не сум чул до сега, ама ќе го набавам за не дај боже.

Фала ти.

Едит: Сега ми преведе еден од јужномакедонско говорно подрачје дека ова е Газија, за лампи течност.
Безбедно ли е ова за деца?
Го користам две три години, ме спаси еднаш кога на брза рака малата ми качи 41,2 за пола саат од 38 и ја земав колку толку во контрола работата.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #2104 на: 01 Октомври 2018, 09:52:29 am »
Изгледа има некој вирус, малиов ноќеска и цел ден денес изгоре од температура, 38-39-40.....

Бев до државна ми кажаа само парацетамол и течности.....

Исто беше и кај мене прошлиот викенд.
Блок макс кај мене не помага.
Само Понстан ( јак сируп е, така да не прекорачувајте доза, да не се деси хипотермија) и обавезно туширање.

http://edea.mk/product/ponstan-2/

Масирање со Алпа ( грчка вода или како веќе ја викате) и чорапи во оцет/алкохол е само бонус.
Oбавезно пробиотици после тоа.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Одговори #2105 на: 01 Октомври 2018, 13:42:05 pm »
Бев на дежурен во државна, ништо не ми кажаа, само сируп да даваме, немал ништо на плуќа и толку.

Еве, а заспие одма над 39.... Па туширање, па сируп..... Заебан ворус.

Крвна слика прегледавте веднаш?

Присутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #2106 на: 22 Ноември 2018, 10:28:04 am »
Дали некој познава некоја жена која чува деца? Конкретно за бебе од 9 месеци да го чува додека ние сме на работа со сопругата? Ќе има придружба скоро секогаш.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2107 на: 22 Ноември 2018, 10:47:37 am »
Види ако е слободна

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #2108 на: 26 Ноември 2018, 13:41:25 pm »
Поголемиот син има рандом проливче проследено со гасови. Се сомневаме на интолеранција на храна.

Сите поголеми лаборатории, а и некоја Павлина во Кисела Вода прават испитување.
Дали некој има искуство со тестирање и како задоволни од лабораторијата?.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #2109 на: 26 Ноември 2018, 14:03:06 pm »
имаше големи несогласувања со мерните инструменти едно време и незадоволни сега не знам...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #2110 на: 26 Ноември 2018, 14:11:43 pm »
Поголемиот син има рандом проливче проследено со гасови. Се сомневаме на интолеранција на храна.

Жена ми пред некоја година правеше во Павлина, мислам дури со купон од Групер, и не беше задоволна од услугата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17593
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2111 на: 26 Ноември 2018, 14:32:41 pm »

И под државно може да се тестираат нетолеранции на храна бидејќи сите државни лаборатории ги земаат лентите за тестирање од приватниците - ама се е покриено од фонд.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #2112 на: 26 Ноември 2018, 14:55:33 pm »

Жена ми пред некоја година правеше во Павлина, мислам дури со купон од Групер, и не беше задоволна од услугата.

И јас земав од Групер за Павлина. Од што не беше задоволна, третман, резултати?

Дечкото на телефон ќе ме истепаше како не знам да разликувам што е интолеранција на лактоза и интолеранција на млечен протеин. Дури и дрзок.

И под државно може да се тестираат нетолеранции на храна бидејќи сите државни лаборатории ги земаат лентите за тестирање од приватниците - ама се е покриено од фонд.

Ако ова со Павлина не даде резултати, на приватно тестовите се 10 000 за 100 вида храна и 4 000 за глутен и млечни протеини. Може и клиника ќе биде

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #2113 на: 26 Ноември 2018, 15:35:39 pm »

И јас земав од Групер за Павлина. Од што не беше задоволна, третман, резултати?

Дечкото на телефон ќе ме истепаше како не знам да разликувам што е интолеранција на лактоза и интолеранција на млечен протеин. Дури и дрзок.

Ако добро се сеќавам, долго време требаше да ѝ закажат термин, па ајде кога конечно бидна, ѝ дадоа само лист хартија со напишани групи или видови на јадења. Нити објаснување што е, како е, што понатаму а у, ни било каков фидбек. Дополнително, напишаните „резултати“ подоцна се испоставија дека не се ни точни.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5756
« Одговори #2114 на: 26 Ноември 2018, 17:06:27 pm »
Kje stavam i tema vo oglasi ama eve i ovde.Go menjav sedisteto na maliot nekako brzo go izrasna pa starovo ide na prodazba.Kiddo Carrera grupa 0-1-2 ili od 0 do 25kg. Kupeno e lani vo Bebe home 7000 den go prodavam za 3000. Vo ekstra sostojba znaci ne e povrakjano,mocano ne e izbledeno od sonce. Se mesti vo 3 pozicii plus po potreba ima dodatni sungjeri koga e pomalo bebeto. Vo celina odlicno sediste koristeno e dali 10 pati pretezno za nadvor od Skopjevo

Sent from my MI MAX using Tapatalk