Сеа ќе испадне дека зборел за апликацијата за мерачите
не зборам на јапонски симо... искоментирав тоашто го видов.. дека не се точни податоците... дали е од апликацијата, дали е од мерачите, дали е од институтот, до било кој... воопшто не го коментирав тоа и не ме интересира кој е “крив“ за грешните податоци... со дарт се објаснуваме затоа што СЕЛЕКТИВНО чита делови од еден пост и СЕЛЕКТИВНО и самоиницијативно си спојува делови од текстот па реплицира на тоа. меѓу другото зема да ја брани апликацијата, зашто си сконта сам дека јас ја нападнав апликацијата... ако апликацијата на мене ми презентира податоци за кои велам дека се грешни, тогаш велам дека тоа е грешно, а кај е “црвот“, нека се замараат тие што треба да се замараат... за широка народна маса кои се корисници на краен продукт, одговорот е јасен и краток: не е точно тоа што се гледа...
Пиши му мејл и ќе ти каже од кај му се податоците па гледај дали ги менува он или не.
ете ти уште еден доказ дека не го разбираш македонскиот јазик... каде ти побогу прочита дека џонтра го обвинува тој што ја направил апликацијата и каде прочита дека он ги фејкува податоците? аман бе дарт... не летај преку текстот, не скокај без да сватиш, убаво прочитај и согледај ги аспектите сите.
всушност, еве тебе за кејф, ни јас не мислам дека апликацијата ги фејкува податоците... мене ми е кристално јасно дека таа онлајн апликација отчитува податоци кои се презентирани на интернет.. исто како и сите оние аапликации за временски прогнози, само отчитуваат веке некои податоци... ама како што реков, тоа е апсолутно небитно во муабетов... целиот муабет се сведува на тоа дека податоците и мерењата се грешни. кој и каде ја утиња (преправа), сеедно е... дали некој намерно го прави тоа софтверски, или мерните станици не се одржувани, или со апликацијата се менува... значи на еден куп ги турам сите, затоа што мене како краен орисник тоа и не ми е битно. она што ми е битно е дека е неточно тоа што го гледам...