Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 315748 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7103
Па зависи од која градежна фирма, Гранит, Бетон итн и з кого биле градени, дали за blue-collar или за воени лица.

Немам време во моментов, би ти направил кратка скица, кај тие во воените карактеристично е што кујната е посебна соба. Такви се и становите со црвена цигла кај Три бисери.

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 351
Дали има некој некаква информација за квалитетот на градба на кулите во Капиштец позади Дукат (не тие со цигла фасада)?

Гледав по огласи се вртат неколку од таму, ама прилично висока цена за станови што треба да се реновираат околу 1400еу квадрат.
« Последно менување: 10 Април 2023, 09:33:46 am dudin »

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
Дали има некој некаква информација за квалитетот на градба на кулите во Капиштец позади Дукат (не тие со цигла фасада)?

Гледав по огласи се вртат неколку од таму, ама прилично висока цена за станови што треба да се реновираат околу 1400еу квадрат.

Никој ништо? :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5871
Zaobikoli go kapistec prenatrupani sme momentalno.
Inace kvalitetot na zgradite e OK a za cenata toa e. Sepak lokacijata si diktira m2. Poevtino ete vo Hipodrom i Cair.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5759
Со цени од 1400е за стан шо треба да се реновира не Скопје, балканот би го заобиколил,  некаде подалеку ќе се иселам и ќе инвестирам.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
Zaobikoli go kapistec prenatrupani sme momentalno.
Inace kvalitetot na zgradite e OK a za cenata toa e. Sepak lokacijata si diktira m2. Poevtino ete vo Hipodrom i Cair.

локацијата е многу добра, плус паркови, школи, центар е блиску скоро се е на нога, нови се движат 1700-2000
Со цени од 1400е за стан шо треба да се реновира не Скопје, балканот би го заобиколил,  некаде подалеку ќе се иселам и ќе инвестирам.

пример каде?

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5759
Било каде,  подобро е од тука. Јас еве стварно можи глуп сум ама некако не сваќам шо е толку фантастично добро за да платам 2000е за квадрат за потпросечен квалитет градба, и уште и за паркинг гаража шо и онака нема да ти ја заштити  колата оти кај и да паркираш ќе ја сољупат. Кои се тие добри паркови и училишта во државава, здравство нема, има државно ама уствари нема,  приватно исто нема баш а ќе те одерат. Воздух во градот нема,  има ама секој трет е веќе редовен пациент на онкологија, јавен превоз лош и така натаму до недоглед работи. И на цело тоа едно 160000 евра да се испружиш да плаќаш цел живот за стан од 80кв. За мене е безсмислено, да би ги имал 160000 се одлична поткрепа за да се одселиш и интегрираш во било која европска држава и да продолжиш со нормален живот таму и нормална околина и образование за децата и поколението.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1906
Има нови станови и за 1300 еу/м2. Проблем е што сите сакате да живеете во просторот од Дебар Маало до Сити Мол односно од Климент  Охридски до Московска.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
Било каде,  подобро е од тука. Јас еве стварно можи глуп сум ама некако не сваќам шо е толку фантастично добро за да платам 2000е за квадрат за потпросечен квалитет градба, и уште и за паркинг гаража шо и онака нема да ти ја заштити  колата оти кај и да паркираш ќе ја сољупат. Кои се тие добри паркови и училишта во државава, здравство нема, има државно ама уствари нема,  приватно исто нема баш а ќе те одерат. Воздух во градот нема,  има ама секој трет е веќе редовен пациент на онкологија, јавен превоз лош и така натаму до недоглед работи. И на цело тоа едно 160000 евра да се испружиш да плаќаш цел живот за стан од 80кв. За мене е безсмислено, да би ги имал 160000 се одлична поткрепа за да се одселиш и интегрираш во било која европска држава и да продолжиш со нормален живот таму и нормална околина и образование за децата и поколението.

Тоа се општествените проблеми што ги имаме. Немам 160000.

Зошто тогаш не продадеш што имаш и избегаш од тука?
Има нови станови и за 1300 еу/м2. Проблем е што сите сакате да живеете во просторот од Дебар Маало до Сити Мол односно од Климент  Охридски до Московска.

Точно, ама има и за 750-800 еу/м2 се наоѓаат и такви

Отсутен Bravo

• Редовен
Поентата ми беше дека за тој дел каде има најголема побарувачка, цените се тие што се.

1300 еу/м2 нови станови  има во Кисела Вода, 1500-600 еу/м2 има во Аеродром.

Јас лично сметам дека веќе нема разлика каде живееш во Скопје, јавашлукот е секаде ист.

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
Поентата ми беше дека за тој дел каде има најголема побарувачка, цените се тие што се.

Јас лично сметам дека веќе нема разлика каде живееш во Скопје, јавашлукот е секаде ист.

Да да, јасно ми е, пазарот е тој. Чисто информативно прашав за градбите на тие згради итн. прилично сум загреан да земам во тој дел или евентуално во козле/тафталиџе

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5871

Да да, јасно ми е, пазарот е тој. Чисто информативно прашав за градбите на тие згради итн. прилично сум загреан да земам во тој дел или евентуално во козле/тафталиџе

ti gledase vo belite kuli na pocetok na kapistec na ruzveltova ?
Toa bea sve opstestveni stanovi na vremeto gi zemaa za bagatelni 3-4000 marki. Inace komotni stancinja fin raspored.
Tuka skoro site zgradi se kvalitetni gradbi. Nema fuseraj kako novive da duva od sekoj prozor i sve knauf.
Ali kako sto kazav prenatrupano e sve parking haos garazi nemaat tie zgradi. Slabo sme tuka sto sme starosedelcite rodeni i rasteni tuka. Dijalekti frcat na site strani. Na ljuljaski koga kje izlezam so maliot kako da sum vo drug grad ne vo Skopje.

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **

ti gledase vo belite kuli na pocetok na kapistec na ruzveltova ?
Toa bea sve opstestveni stanovi na vremeto gi zemaa za bagatelni 3-4000 marki. Inace komotni stancinja fin raspored.
Tuka skoro site zgradi se kvalitetni gradbi. Nema fuseraj kako novive da duva od sekoj prozor i sve knauf.
Ali kako sto kazav prenatrupano e sve parking haos garazi nemaat tie zgradi. Slabo sme tuka sto sme starosedelcite rodeni i rasteni tuka. Dijalekti frcat na site strani. Na ljuljaski koga kje izlezam so maliot kako da sum vo drug grad ne vo Skopje.

да во тие
тоа не игра улога во моменталната цена, кој ќарил ќарил :)
Распоредот е одличен, не можеш да најдам нов стан со сличен распоред и големина на соби/спални.

Не ми игра некоја улога тоа, реално каде и да се свртиме има луѓе од други градови, воопшто не ми пречи
Фала за информацииве

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1996
  • If you can dream it, you can do it.
Ако не ти пречи (а и не треба да ни пречи, и тие се луѓе ), разгледај и во Чаир. Од 800е до 1100е се движат.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Bravo

• Редовен
Плус Чаир си е блиску до центар. Не ти треба кола.