Автор Тема: CARclub Тест: BMW X2 xDrive 20d M-Sport  (Прочитано 8703 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: CARclub Тест: BMW X2 xDrive 20d M-Sport
« Одговори #15 на: 16 Мај 2018, 15:19:02 pm »
Одлично изгледа, верувам дека добро вози како за СУВ, а цената си е таа ретардирана како и сите останати премиум СУВови, али тоа е :)

Сепак прв пат пријатно да сум изненаден од БМВ во врска дизајнот на овие парниве X модели, особено имајќи предвид дека и до скоро нормалната X3 со последниот модел ја оружнија.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #16 на: 16 Мај 2018, 15:21:40 pm »
Одлично изгледа, верувам дека добро вози како за СУВ, а цената си е таа ретардирана како и сите останати премиум СУВови, али тоа е :)

Сепак прв пат пријатно да сум изненаден од БМВ во врска дизајнот на овие парниве X модели, особено имајќи предвид дека и до скоро нормалната X3 со последниот модел ја оружнија.
Морам да се сложам дека дизајнот како за BMW X е стварно добар, што досега воопшто не било случај.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #17 на: 16 Мај 2018, 15:24:21 pm »
Vo Srbija mn porealna e cenata ... Inaku opsto jas koga ke pisam visoka cena, mislam na value for money.
Inaku realno za najgolemiot broj na makedonci se sto e nad 10k e skapo (so cest na isklucoci) poso sme utepani, ama koga go tupime na forumov  (barem jas) mislam na value for money. Ete Skoda ja spomna, definitivno so Hyundai najdobar odnos value for money, ova definitivno e krazba, se odi na toa deka suv sega e moderno, pa udri tamu so ogromna zarabotka, a kolava realno vredi do 45k preku sila so seta mozna oprema ... Sega nekoj ke pise akciza bla bla ... Kako i da e krajnot rezultat e preskapa kola. Za cenata toa imam da kazam.
A kolava kako bi ja imal :DD Mi falat uste 63.500 evra :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #18 на: 16 Мај 2018, 15:52:00 pm »
Абе види, факт е дека еквивалентен сув е поскап од приближно истиот хеч или седан. Но, цената е повисока затоа што реално има повеќе простор особено во висина и тоа дава поразлично чувство кога седиш, се возиш. Знаеме сите дека перформансите се слаба страна на сув-ови ама сум 100% дека ова БМВ нема разлика во хендлинг со некаков си хеч зошто сепак е бмв и си ја знаат работата. А за 60к се знае, зимам Лексус RX450h и си возам како господин наредни 15 години :)

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #19 на: 18 Мај 2018, 22:51:48 pm »
Читам дека скоро на сите ви се допаѓа дизајнот, за мене да не е одличниот избор на боја и фелни, не би ја ни погледнал колата.

Премногу сличности со љундаи

Многу лошо изгледа предниот дел од овој агол, триаголници, кругови, бубрези од x5 извадени и сивата пластика околу таблицата е епик фејл.

За сиво офарбаните делови од каросеријата ништо не коментирате, а @Stratro  го отековте да го префарба дифузерот на гтц-то.

q2 и xc40 за ова се вајарски дела. Севкупно преценета класа на возила.
Зини да ти кажу.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #20 на: 19 Мај 2018, 00:16:14 am »
Чичко Томе да ти бил ahead of his time.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #21 на: 19 Мај 2018, 08:59:23 am »
Читам дека скоро на сите ви се допаѓа дизајнот, за мене да не е одличниот избор на боја и фелни, не би ја ни погледнал колата.

Премногу сличности со љундаи
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Многу лошо изгледа предниот дел од овој агол, триаголници, кругови, бубрези од x5 извадени и сивата пластика околу таблицата е епик фејл.

За сиво офарбаните делови од каросеријата ништо не коментирате, а @Stratro  го отековте да го префарба дифузерот на гтц-то.

q2 и xc40 за ова се вајарски дела. Севкупно преценета класа на возила.

На колава сиво-офарбаните делови од каросеријата се контрастни со основната боја, и затоа изгледаат добро. Затоа изгледаат добро и на Коната што ја постираше. Затоа изгледаат добро и на Q2 со контрастни панели:

А изгледаат не-баш-добро кога колата е една боја:

Какви што беа на Q2-ката што ја возевме ние:

Имаше донесено црна X2-ка на промоцијата. Мене (субјективно) ми изгледаше драстично понепривлечно од златно-жолтата варијанта.

--

На @Stratro Astra-та е бела со сребрен „дифузер“. Останувам на ставот дека не изгледа убаво.

--

Чичко Томе да ти бил ahead of his time.

Само ако се лажеме. Човекот успеа и Инсигниа-та да си ја упропасти. Ама како што вика колегата Банзаи, за вкусови не се зборува, по нив се плука. :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #22 на: 19 Мај 2018, 09:06:36 am »
многу пореално е вака

Еве ги цените кај нас.

4000 евра е поскапа колата кај нас во основна варијанта.

Конкретното тест-возило е значително поскапо пошто е редено со опрема. Како што едно тест возило и треба да биде. Особено кај премиум бренд.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #23 на: 19 Мај 2018, 10:28:47 am »
Ама нас не нè интересираат основни варијанти и коли под 200 коња, а тие се над 5 иљади разлика.
Ќе поминеме некако преку 4 цилиндри,  ама другото никако.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #24 на: 19 Мај 2018, 13:30:17 pm »
Со сивиот дел подобро изгледаат затоа што им се крати визуелно дел од телото и изгледаат како нормални хечови, а не како комбиња. Не е дека се контрастни бои.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #25 на: 19 Мај 2018, 16:24:17 pm »
Со сивиот дел подобро изгледаат затоа што им се крати визуелно дел од телото и изгледаат како нормални хечови, а не како комбиња. Не е дека се контрастни бои.
Баш така. Затоа и Q2 (види фотос) беше епик фејл со фарбани пластики. А со сиви пластики си е океј. Исто и беемвево со фарбани ќе е епик фејл затоа што ќе личи на комбе.

Истото може да се забележи и од другата страна. VW TOURAN изгледа онака комбесто, ама VW TOURAN CROSS кој е потполно истата кола изгледа одлично!

Исто и Ауди олроуд.

Пластиките кога ги има и околу тркалата изгледаат подобро ако се нефарбани. Ја крати висината на колата и личи по така наменски.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #26 на: 19 Мај 2018, 17:07:42 pm »
Мене ништо од ова не ми изгледа добро :( До мене ќе е... :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #27 на: 19 Мај 2018, 19:03:34 pm »
Мене ништо од ова не ми изгледа добро :( До мене ќе е... :(

Не е до тебе, тотално си у право.

Освен бојата на БМВто, ништо друго не вреди.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #28 на: 22 Мај 2018, 15:57:58 pm »

Не ми се трошеше зборови, ама вака ми изгледа предницава уште кога излезе

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7075
« Одговори #29 на: 26 Мај 2018, 12:37:58 pm »
Гледам реклама Land Rover Discovery Sport - 35.000 eur.

BMW X2 2.0d - 68.000 eur.....

WTF ?