Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 754610 пати)

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #2430 на: 06 Март 2018, 16:42:11 pm »
После 11 000 км извозени на плин. Проблемот за непрефрлање било поради нечист плин, а редовно си точам на макпетрол. Дали може лукоил има подобср плин оти по приватниве во мој тетовски крај не ми се ризикува 😂

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #2431 на: 06 Март 2018, 18:12:15 pm »
Од ТопТрејд нафтичкава пали чакмак на -8. Потрошувачката нема шанси да се измери, заради различни стилови на возење од времево. Тоа најубаво на отворен пат. Лукоил дефинитивно ке ги рипнам преку зима.

Јас после еден извозен резервоар од Топтрејд се вративна Макпетрол. Ќе се задржам на Макпетрол, може е субјективно ама некако колата ми работи подобро на ладно.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #2432 на: 06 Март 2018, 19:08:57 pm »
Кај мене после 5 месеци сега турив плин на макпетрол.. Чекот прекина да свети, одзивот на гаста е многу подобрен..
Додека на лукоил чекот прекинува да свети само кога се вози на повеќе обртаи...

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #2433 на: 06 Март 2018, 20:18:48 pm »
Од ТопТрејд нафтичкава пали чакмак на -8. Потрошувачката нема шанси да се измери, заради различни стилови на возење од времево. Тоа најубаво на отворен пат. Лукоил дефинитивно ке ги рипнам преку зима.

Јас после еден извозен резервоар од Топтрејд се вративна Макпетрол. Ќе се задржам на Макпетрол, може е субјективно ама некако колата ми работи подобро на ладно.

ne e subjektivno...jas celo vreme tocam(ev, sega veke izbegnuvam...dur i ovie pak ne poserat...moze podobra zimna smesa imaat) na lukoil...natankav 3/4 so nafta od makpetrol karsi lukoil....i vidi cudo...stvarno e potivko rabotenjeto i poubavo vlece....da ti se pljuknam i na inspekcii i na pumpi i na drzava...eden standard na kvalitet nekoj da zadrzese...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #2434 на: 06 Март 2018, 22:30:12 pm »

Од која пумпа точеше, се сеќаваш?
Мислам на Топ Трејд кој бр. пумпа?

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #2435 на: 07 Март 2018, 00:00:13 am »
Ako mislis dali tocel premium ili ne jas i toa i toa probav i isto takvo e... Iskreno vise poim neam dal ima razlika :)

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #2436 на: 07 Март 2018, 09:54:27 am »

Не, прашав дали горивото од дистрибуција на Шел, како што залепиле на пумпата. Ми рекоа дека е. Тотално нема споредба со тоа што го точам во Бугарија. Нема подобар адитив за дизел моториве од добро гориво и саглам јавање. После тоа пее машината.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2218
« Одговори #2437 на: 07 Март 2018, 10:12:31 am »

На првата, поблиску до патот што е. Мада првото танкање точев нафта на средната, ми кажаа дека е премиум и таа. Ама еве последниве две(иако никако не ми е уз пат) ги танкам на првата. Што знам немам замерки сега за сега, колата си влече нормално, работи убаво, не чурка.
>>>>><<<<<

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #2438 на: 07 Март 2018, 10:19:39 am »
После 11 000 км извозени на плин. Проблемот за непрефрлање било поради нечист плин, а редовно си точам на макпетрол. Дали може лукоил има подобср плин оти по приватниве во мој тетовски крај не ми се ризикува 😂
На пријател не му префрлаше поради некое расипано магнетно делче во плинскиот систем, му го смениле и ок му е сега. Он става плин кај стигне. Провери на сервис да не тоа проблемот. Не знае ни он како се вика делчето ама ефтино било.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2439 на: 07 Март 2018, 11:29:34 am »
Вчера пак дополнив 100-ка на ТопТрејд.
Сосе ладно, гребење, греење, зимски спортови...
Литар помалку троши и од Макпетрол и од Лукоил.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2440 на: 07 Март 2018, 18:40:51 pm »
Топ Трејд мислите на Gulf ?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2441 на: 07 Март 2018, 18:58:11 pm »
od Makpetrol se presaltuem na Okta, da vidam dal ke se oseti razlika...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2442 на: 07 Март 2018, 18:58:58 pm »
Шо знаете правете, бегајте од нафтата на лукоил

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2443 на: 07 Март 2018, 19:12:45 pm »

Не. ТопТрејд Злокуќани.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #2444 на: 07 Март 2018, 19:14:22 pm »
Тие се (бифши) Супер Трејд. Топ Трејд е во Злокуќани.

Ете марјанот ме претрка додека гугл стритс-ав
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.