Автор Тема: Најевтин нов автомобил  (Прочитано 69052 пати)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
Одг: Најевтин нов автомобил
« Одговори #135 на: 03 Јуни 2018, 20:10:22 pm »
Skoda Citygo.

Да е за мене, како втора количе само за низ град, одма би го купил.

Do 12.000 imas ogromen izbor na koli. Site davaat popusti, pa koja kola te interesira cenkanje malku vo salon

Охооо, влагаш во салон, и одма фрчат попусти.

Земи си кореец таман 5 години имаш гаранција.

Ѓи убедувам да земат Киа рио. Мислам дека тоа е најдобар дил. Единствено, може и хјундаи и20, или елантра. Мада мое мислење за постар човек, што никогаш не би му притребала седан кола, не е елантрата.
Чекам зеро, да даде некакво мислење, или било кој кој ги тестирал двете коли.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #136 на: 03 Јуни 2018, 20:25:33 pm »
Citroen C3 е 99 евра месечно (така пишува на страницата нивна). 10.900 во кеш ако плаќаш.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #137 на: 03 Јуни 2018, 21:48:22 pm »
P208 9999,00eur

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #138 на: 03 Јуни 2018, 22:21:19 pm »
@Tesla neznam dali se zezas ili ne, ama jas seriozen sum. Bas takva e rabotata, vlagas i frcat popusti, so toa.sto za poskapa kola pogolem popust normalno. Prosetaj vo 2-3 saloni kaj sistina, pa pisi mi ako ne sum vo pravo 😉

Отсутен Tesla

• Редовен
« Одговори #139 на: 03 Јуни 2018, 22:25:27 pm »
Од каде прочита дека се зезам. Влагаш во салон и почнуваат муабет како први роднини да сте, што е позитивно за мене.
Ќе ве известам за три дена што ќе се одлучи. :D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #140 на: 03 Јуни 2018, 22:39:35 pm »
Ne sum te razbral ☺ ajde cekame

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #141 на: 03 Јуни 2018, 23:22:19 pm »
Уште не си зинал, и одма се спомнуваат попусти, комбинации на нивоа на опреми, па пак други цени, па ќе прашаш нешто, рецимо за среден потпирач, пак добиваш нова цена, зачинета со попуст и бенефициран стаж, гаранции, услови за предвремено пензионирање на крај целиот збркан излегуваш, знаејки помалку од пред да влезеш во салонот. Која ли беше цената пред и потоа, со волан или гидан...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #142 на: 04 Јуни 2018, 08:30:13 am »
Па има од крајност во крајност.

Може и: Нема не. Нема и тоа. Толку е цената. Да, па тоа е што гледаш. Да. Нема, не. Незнам тоа во сервис може да знаат. Не, не.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #143 на: 04 Јуни 2018, 09:10:54 am »
@Tesla ај види баш што ќе кажат комшииве

http://mirkat.mk/html/html-baleno/baleno-naslovna.html

Отсутен BeEmVe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
« Одговори #144 на: 07 Јуни 2018, 09:52:29 am »
@Tesla neznam dali se zezas ili ne, ama jas seriozen sum. Bas takva e rabotata, vlagas i frcat popusti, so toa.sto za poskapa kola pogolem popust normalno. Prosetaj vo 2-3 saloni kaj sistina, pa pisi mi ako ne sum vo pravo 😉
За поскапа кола има повеќе шанси да добиеш добар попуст. Малите, БУЏЕТ коли како 208...се обично на лимит со цената. Се сеќавам во Авточајка кога ја менував колата за Хонда, Чајка кажуваше дека за Хјундаи И30 на пример кој попуст да го даде - вика ќарот ми е 50 еур. Тогаш на пример И30 во Авточајка беше 11.500 ЕУР. БМВ-то кога го купував, влегов со 22К во МКАР и им реков, буквално на заебанција,  дека толку пари имам и сакам ерстер да зеам. Правеа математики, комбинации, претумбации и ми дадоа неверојатен попуст од близу 4.500 ЕУР. Од 26 и цирка, ја земав за 22 и ситно. Е сега дека само што ќе влезеш одма ќе те спопаднат со попусти, мало морген. Треба да побараш. Мама на бебе дава цицка оти плаче :-)

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #145 на: 07 Јуни 2018, 13:41:39 pm »
@Tesla sto napravi? Bese vo nekoj salon?
@BeEmVe kako sto pisav, na poskapa kola pogolem popust i obratno. Jas lani i ovaa god vlegov vo Suzuki, Skoda, Seat, Toyota i Peugeot i vo site slucai uste nevlezen popust dobiv so muabetot cenata e taa i taa ama zatebe spec cena so tolku i tolku popust. Bez isklucok :D Taka da site so taa sema rabotat, a ako nekoj ne dade sam, ke pobaras pa ke dadat. Bitno davaat

Отсутен Tesla

• Редовен
« Одговори #146 на: 07 Јуни 2018, 14:32:41 pm »
@Inter1 колата е за постар човек, он ќе шета не јас. Крај краева има синови (дудуци за коли) нек шетаат они со него. Јас му кажувам рио да земе. Баленото отпаѓа. Се зависи од него и жена му, од мене толку. Ама како стареат луѓево се постиснати се. Сега му се врти половна од Словенија. Ама нее, ќе зимале половна кола, за да може синчето у Грчка да им оди со дел од парите. Ебемти македонче, ќе умре за фалење и чаталење.
Клабери ви благодарам на помошта.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #147 на: 07 Јуни 2018, 14:51:48 pm »
Сигурно им ја всадиле во глава "бизнис логиката", дека на новата кола, за една година ќе и паднела вредноста упола ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #148 на: 07 Јуни 2018, 15:04:14 pm »
Какво Фиат Уно пали-вози се зима за 400евра, ти ќе се опрчуваш 11000 за кола. Глупости.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #149 на: 12 Декември 2018, 14:35:17 pm »
Ми текна на темава.
Од понеделникот ми дадоа нова Дачија Сандеро, и тој инжинер таму далеку што рекол дека овој куп железо може да се вози по улици не бил со сите.
Дечки покатастрофална кола нема од оваа, може е ефтина ама стварно подобро половна отколку ова кантава нова.