Zdravo drugari zanam deka tuka ima golemi strucni lica sto mozat da mi pomognat so mojot problem na kolata
Se raboti za Opel Astra G 1.4 16v benzin i plin
E vaka stojat rabotite,koga ja vozam so 2 brzina koga ke ja pustam gasta kolata secka isto i na dodavanje gas izmegu 1500-2000 obrtai toa go pravi na benzin i na plin a na plin e po izrazeno ne mozam da ja smiram samo ako stisnam kumpluk se smiruva ili da natepam poveke gas a da drzam konstatno da receme na 1800 obrtai celo vreme secka isto kako( koga palis kola na turkanje) isto secka i na drugite brzini 3,4,5 na po golema brzina pomalku se oseka a koga ja vozam na otvoreno so 5 kolata normalno si odi ja gazam nema gajle samo ako pustam gas malce ke cimne i po nekogas ja osekam kako da e po tromava .
Na kompjuter e stavena ne pokazuva nikakva greska ne pali nikakva sialica na saltabla ,ovie raboti gi imam smeneto drzaci na motor site cetiri,svekici,bonbina pred 2 godini smeniv mi crkna i pak isto se ponasase,klapna cistena i motorce za ler gas restartirana na orginalen kompjuter,icisten EGR ventil,nova sonda smeneto, iciste senzorot za protok na vozduh,icisten senzor na radilica,ECU staven od druga astra za proba pak isto se ponasa,vo ler raboti odlicno
i stvarno neznam veke sto da pravam dali ima nekoj ideja do sto moze da bide da mi pomogne dolgo vreme me maci ovoj problem me nervira ne mozes da ja vozis na mali obrtai i gradska voznja gas ne smees da pustis ako mislis da pustis gas podobro vo isto vreme stiskaj i kupluka da se izbegne seskanjeto strasna rabota sum bil kaj poveke majstori pojma nemaat grcat ramenici ova e ona e na kraj ispaga site delovi da gi smenam samo za pari da zemat nikoj ne moze da go locirat tacno sto e
Jas se izvinuvam sto napisav pogolem tekst ali morava za da vi objasnam po dedalno, da imate prestava za polesno da se vidi do sto e problemot