Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 896909 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3182
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #450 на: 04 Октомври 2012, 21:22:15 pm »
kazete mi cena za honda civik 2000 godina

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #451 на: 05 Октомври 2012, 17:08:40 pm »
kazete mi cena za honda civik 2000 godina

Цената за поставување на плински уред на Хонда Сивик е 570 евра. Ова е цена за секвенционален плински уред Ланди Плус Макс со торусен резервоар од 47 литри.
Во продолжение се постирани фотографии од Сивик со плински уред

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 802
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #452 на: 07 Ноември 2012, 20:02:10 pm »
Pominati 11000 na sevrolet cruze 1.8  bez problem i verovatno e isplaten sistemot.Gradska 500-550 denari a otvoreno zavisi kolkav kef ke pravis.

Kolku ke me cini sistem  na  tiko od 1997 godina i dali vredi da se namesti.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #453 на: 08 Ноември 2012, 13:28:54 pm »
Pominati 11000 na sevrolet cruze 1.8  bez problem i verovatno e isplaten sistemot.Gradska 500-550 denari a otvoreno zavisi kolkav kef ke pravis.

Kolku ke me cini sistem  na  tiko od 1997 godina i dali vredi da se namesti.

Цената за вградување на плински уред во Тико е 16.000 денари. Дали ќе се исплати поставувањето на уред во возилото пред се зависи од тоа колку тоа возило ќе се вози. Исплатливоста може да се израчуна и преку калкулаторот кој е поставен на нашата веб-страна: http://plimont.com.mk/Zashteda.aspx
Тоа што не ми се допаѓа кај монтажата на уред кај Тико е неможноста да се постави торусна плинска боца. Се поставува само цилиндрична боца со мала должина, а во пракса најчесто тоа е  27 или 35-литарска боца. Потоа резервната гума ќе мора да се постави исправено, во просторот меѓу плинската боца и 5-тата врата.
На фотографијата е 27-литарска плинска боца поставена на Тико

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #454 на: 08 Ноември 2012, 14:04:08 pm »
Tiko na plin :) Pa toa benzn trosi 5 a tek plin :) ha ha ha ha ha sekoja cest na covekot :)

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #455 на: 08 Ноември 2012, 16:11:37 pm »
Јас имам тико на плин и сум презадоволен местен е во Плимонт пред 5 години и супер си е се исто вака со боцата и резервната гума  стои вертикално

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #456 на: 08 Ноември 2012, 16:23:10 pm »
Ај и ја да прашам нешто. Имам типо 94та карбураторски систем.
Ставен на 47,000 до сега има 102,000 сам си го штелувам троши од 8,5л до 10л.
Треба ли некаков сервис да се прави на системот или? немам никаков проблем само онака прашувам :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #457 на: 08 Ноември 2012, 16:35:07 pm »
пожелно е мембраните и филтрите да ги смениш

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 802
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #458 на: 08 Ноември 2012, 21:44:34 pm »
Tiko na plin :) Pa toa benzn trosi 5 a tek plin :) ha ha ha ha ha sekoja cest na covekot :)

Ti ne si poaren grgrggr

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3817
« Одговори #459 на: 08 Ноември 2012, 22:19:03 pm »
Zdravo Plimont!
Me interesira edno kratko mislenje od vasa strana. Imam Kia Picanto 2010 god, i ima instalirano sekvencijonalen plinski sistem AC od polsko proizvodstvo (mislam ). Plinot mi e mesten na 2000km, i do sega imam pomianto 30 000km, i redovno si e odrzuvan, menuvano mu se site filtri ( i za gasna i za tecna sostojba) na vreme, taduri i predvreme. Deneska mu bese instaliran naj noviot softver od AC plinskite sistemi, i bese iskalibriran uredot. E sega i pokraj seto toa mi se slucuva znaci zimno vreme koga e ladno na sabajle i koga ja palam kolata prv pat da secka da trokira, i dokolku ne davam konstantno gas vo privite minuti da mi gasi motorot. E sega eden majstor vika vreme e za steluvanje na ventilite, a drugiot od istava firma kade sto e instaliran plinskiot sistem vika svekicite se za menuvanje bidejki seuste se fabrickite. Vie vaka od iskustvo sto mislite, sto bi mozelo da bide problemot? ;D ;D ;D

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #460 на: 09 Ноември 2012, 14:46:39 pm »
Ај и ја да прашам нешто. Имам типо 94та карбураторски систем.
Ставен на 47,000 до сега има 102,000 сам си го штелувам троши од 8,5л до 10л.
Треба ли некаков сервис да се прави на системот или? немам никаков проблем само онака прашувам :)

Spored mene potrosuvackata e vo ramkite na ocekuvanoto za toj motor. Ako odgovoram cisto profesionalno bi rekol deka veke e vreme da se zameni filterot za tecna faza, no vo princip vozete slobodno se dodeka ne se pocuvstvuva otstapuvanje vo standardnata rabota na motorot, toa e del koj ne moze da predizvika negativni posledici na delovite na plinskiot ured ili na motorot.
« Последно менување: 09 Ноември 2012, 15:41:32 pm plimont »

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #461 на: 09 Ноември 2012, 15:36:29 pm »
Zdravo Plimont!
Me interesira edno kratko mislenje od vasa strana. Imam Kia Picanto 2010 god, i ima instalirano sekvencijonalen plinski sistem AC od polsko proizvodstvo (mislam ). Plinot mi e mesten na 2000km, i do sega imam pomianto 30 000km, i redovno si e odrzuvan, menuvano mu se site filtri ( i za gasna i za tecna sostojba) na vreme, taduri i predvreme. Deneska mu bese instaliran naj noviot softver od AC plinskite sistemi, i bese iskalibriran uredot. E sega i pokraj seto toa mi se slucuva znaci zimno vreme koga e ladno na sabajle i koga ja palam kolata prv pat da secka da trokira, i dokolku ne davam konstantno gas vo privite minuti da mi gasi motorot. E sega eden majstor vika vreme e za steluvanje na ventilite, a drugiot od istava firma kade sto e instaliran plinskiot sistem vika svekicite se za menuvanje bidejki seuste se fabrickite. Vie vaka od iskustvo sto mislite, sto bi mozelo da bide problemot? ;D ;D ;D

Situacijata koja ja obrazlozivte e tipicen problem koj se javuva pri nesoodvetna kalibracija na plinskiot ured kaj modelot Picanto od gamata na proizvoditelot Kia. Nas sovet e Vaseto Picanto da go vozite 50 do 60 km samo na benziski pogon, a potoa da se obratite do Vasiot instalater da napravi nova kalibracija na softverot na plinskiot ured. Dokolku sakate, takva kalibracija moze da se napravi i vo servisot na Plimont

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #462 на: 09 Ноември 2012, 20:08:19 pm »
ме интересира дали може да се стави плински уред на форд пума со мотор од 1700 кубни сантиметри со 125 коњи. Блокот на моторот е фабрички обложен со Nikasil, дали тоа би претставувало некој проблем. Ако може која би била цената и колку би траела постапката.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7417
« Одговори #463 на: 12 Ноември 2012, 14:37:03 pm »
Се работи за голф 5 1.4 2008, ~120ккм поминати, плинче ланди рензо... приметивме дека одвреме навреме почна да трокира помалце/
Свеќици или ?

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #464 на: 13 Ноември 2012, 10:47:03 am »
ме интересира дали може да се стави плински уред на форд пума со мотор од 1700 кубни сантиметри со 125 коњи. Блокот на моторот е фабрички обложен со Nikasil, дали тоа би претставувало некој проблем. Ако може која би била цената и колку би траела постапката.

Nema da ima problemi da se vgradi plinski ured, dokolku se misli na toa deka motorot nema hilzni, tuku e oblozen so Nikasil.. BMW 7-ca ima takov motor, dosega ne se zabelezani problemi. Cenata za vgraduvanje na plinski ured e 570 evra, potrebno vreme e eden raboten den