Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 888690 пати)

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #480 на: 24 Ноември 2012, 19:17:13 pm »
Неможев да најдам по соодветно место па затоа овде сакам да им изразам една голема благодарност до Атанас и целокупниот тим на ПЛИМОНТ за вградувањето на плинскиот уред во мојата Астра ГТЦ 1.4 и за најкоректниот и најпрофесионален однос!
Секое добро!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #481 на: 25 Ноември 2012, 12:16:27 pm »
Плимонт, утре ви идам на монтажа. Бев во петокот закажав но небеше таму ти (Ѕвонко) па со друг дечко завршив работа. Колку одприлика трае монтажата на плинскиот уред ? Да знам одприлика како да си го организирам губењето на време без кола ?:)  За сеат Ибица СЦ се работи инаку, 2010год. .
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #482 на: 27 Ноември 2012, 12:02:33 pm »
Неможев да најдам по соодветно место па затоа овде сакам да им изразам една голема благодарност до Атанас и целокупниот тим на ПЛИМОНТ за вградувањето на плинскиот уред во мојата Астра ГТЦ 1.4 и за најкоректниот и најпрофесионален однос!
Секое добро!

Blagodaram. A bese somnitelen da ne si forumas  :) , koga gi postavuvase site tie prasanja pred vgraduvajeto na uredot. Znaci Opelot e infected. Prijatno vozenje!

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #483 на: 27 Ноември 2012, 12:06:14 pm »
Плимонт, утре ви идам на монтажа. Бев во петокот закажав но небеше таму ти (Ѕвонко) па со друг дечко завршив работа. Колку одприлика трае монтажата на плинскиот уред ? Да знам одприлика како да си го организирам губењето на време без кола ?:)  За сеат Ибица СЦ се работи инаку, 2010год. .

Postot go vidov vo ponedelnikot, koga voziloto veke bese primeno, pa urgirav da bide prvo zavrseno za da mozes da go organiziras vremeto. Se nadevam deka ne Vi gi poremetivme planovite.
Pozdrav

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #484 на: 26 Декември 2012, 21:54:57 pm »
Плимонт

Се работи за Лада Самара, и карбураторски плински систем или како и да се вика.
Овој период кога е ладно, насабајле несака да запали, ако се повлече со друга кола, одма пали без проблем, како да мрзне расплињачата. Има ли некое решение за ова ??? Бидејќи други коли со таков систем немаат проблем да запалат.

Фала.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
Одг: Re: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #485 на: 26 Декември 2012, 22:09:06 pm »
Pali ja na benzin

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #486 на: 26 Декември 2012, 22:16:09 pm »
Pali ja na benzin
Не работи на бензин два три години. Тоа решение го знам и јас.

Ќе го чекам Плимонт да ми каже дали тоа е нормална појава со таков плински систем или има некое решение.

Отсутен Lamja

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
  • Pinki Jebo
« Одговори #487 на: 26 Декември 2012, 22:25:06 pm »
Pali ja na benzin

Ќе го чекам Плимонт да ми каже дали тоа е нормална појава со таков плински систем или има некое решение.

mozes da probas da stavis staklena volna na rasplinjacata, i uste poubavo ako imas garaza, bi trebalo da go resis problemot

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #488 на: 26 Декември 2012, 22:25:32 pm »
Подобро направи ја да работи на бензин, барем за палење (под саух). Имав самара 1500 на плин, знам како е да ти замрзне расплињача, а богами мрзне! Доволно е само да мрдне стрелката за температура, и веќе може да префрли на плин. Исто така, нека го провери и механичкиот термостат на моторот. Ако е заглавен на отворено, потешко постигнува работна температура.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #489 на: 26 Декември 2012, 23:08:18 pm »
Друже утре сабајле пробај да згрееш вода во едно ѓезве и тури по расплињачата и одма пали, ако тоа не е решение барај што друго може да биде.
Како и да е нека пишат и од Плимонт.
Кај мене ова некулку пати има работено кога е ладно да не верглам долго сум го искористил.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #490 на: 27 Декември 2012, 15:04:41 pm »
Osven sovetite koi prethodno bea navedeni, bi predlozile:
- da se proveri palenjeto, dali treba da se pomesti porano – pokasno.
- da se proveri dali ima potreba od zamena na membranite na reduktorot.
Prethodno kazanoto, deka pri butkanje pali vednas, upatuva na mozen problem so anlaserot, potocno toj da krade struja poveke od predvidenoto, a sto kako problem e najizrazeno pri ladno vreme.
Vo vremeto koga se rabotese pretezno so vozila so karburatorski motor anlaserot cesto bese predizvikuvac na problemi, koi posebno se zabelezuvaa pri palenje na plinski pogon. Pretpostavuvam deka dokolku Vasata Lada imase moznost da raboti na benzinski pogon, I so vakov problem sepak  ke startuvase na benzin.
Vo sekoj slucaj, preporacuvame po prvoto palenje nautro da se drzi motorot na povisoki vrtezi (2000-2500 v/m), za da se spreci mrznenje na reduktorot.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #491 на: 10 Јануари 2013, 00:35:31 am »
Фала Плимонт на уште една добро завршена работа!

Отсутен Toni101

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 87
« Одговори #492 на: 11 Јануари 2013, 00:29:14 am »
Pali ja na benzin

mozes da probas da stavis staklena volna na rasplinjacata, i uste poubavo ako imas garaza, bi trebalo da go resis problemot

Jas staviv plocka na karburatorot na Skoda Favorit i kukisteto na filterot za vozduh go izolirav da ne vleguva vozduh, kade sto vleguvaat crevata od plinot, i od togas ja palam na plin cela zima bez problem.

Отсутен mickeymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
« Одговори #493 на: 11 Јануари 2013, 15:56:37 pm »
Здраво Плинмонт!
Колку пари чини вградување на плински уред на Ford Focus Mk2 Facelift 1.6 100hp од 2010?

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #494 на: 11 Јануари 2013, 21:26:27 pm »
Прашање до плимонт:Сакам да прашам за Берлингото што го местевте уредот во средата, баш приметувам споредувајки со мојата кола а исти уреди LandiPlus max дека префрлувањето од бензин на плин иде доста поспоро пример на иста температура наутро ладни колите не возени цела нок мојата префрла на неполни 500 метри од дома а берлингово му требаат сигурно 1.5 км еве неколку дена истоот го приметуваме и друга работа кога е зареано берлингото никогаш не пали дирекно на плин му требаат минимум 20 секунди или да тргнеш едно 200-300 метри па потоа да префрли. Сакам да ми кажете дали ова се штелува не компјутерот нешто и дали може да се направи да иде тоа побрзо бидејки на кратки релации вози татко ми и доста повеке бензин ке троши. Инаку другото се си е супер како функционира колата на плин.