Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 897048 пати)

Отсутен MIKAS

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1830 на: 12 Јули 2015, 13:14:21 pm »
Здраво плимонт ми интересира цена и време на монтирање на плински систем за форд мондео 1.8 2001 година ,и дали треба да се вгради систем за ладење на вентилите.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1831 на: 13 Јули 2015, 13:02:48 pm »
Здраво плимонт, да прашам што систем ќе ми предлижите за сеат ибица 1.4  85 КС 63 KW 2009 година и дали има некој попуст за плаќање во Кеш!?

Наша препорака за Seat Ibiza 1.4 од 2009 година е уредот Landi Omegas Evo во комбинација со торусен резервоар од 43 литри кој се поставува во просторот на резервното тркало, цената негова изнесува 570 евра. Уредот има 3 годишна гаранција.

Слики од монтирани возила како вашето можете да ги прегледате во галеријата:
http://www.plimont.com/galery4/index.php?/search/3268

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1832 на: 13 Јули 2015, 13:11:22 pm »
Здраво плимонт ми интересира цена и време на монтирање на плински систем за форд мондео 1.8 2001 година ,и дали треба да се вгради систем за ладење на вентилите.

Наша препорака за Ford Mondeo 1.8 од 2001 година е уредот Landi Omegas Evo, цената негова со цилиндрична боца изнесува 540 евра. Доплатата за торусна боца изнесува 30 евра, доплатата за капалката која служи за ладење на вентилите изнесува 40 евра, која е задолжителна кај овој тип на возила.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1833 на: 13 Јули 2015, 14:03:54 pm »
Здраво плимонт, да прашам што систем ќе ми предлижите за сеат ибица 1.4  85 КС 63 KW 2009 година и дали има некој попуст за плаќање во Кеш!?

Наша препорака за Seat Ibiza 1.4 од 2009 година е уредот Landi Omegas Evo во комбинација со торусен резервоар од 43 литри кој се поставува во просторот на резервното тркало, цената негова изнесува 570 евра. Уредот има 3 годишна гаранција.

Сте ја зголемиле гаранцијата од 2 на 3 години?

Отсутен Dzalissimo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #1834 на: 14 Јули 2015, 02:29:01 am »
Pocituvani, montirav Landi plinski ured vo Fiat Brava 1,6 sx od ovlasten serviser, atestiran i so 36 litarska boca. Bocata se polni so 1000 denari, i koga ja resetirav kilometrazata za da izmeram kolku ke pominam, pominav samo 200 km, znaci potrosuvackata e 20 litri !!! Voziloto e tehnicki ispravno, ima novi gumi so niska trakcija i redovno servisirano. Dali moze nekoj da mi objasni sto moze da bide problemot, mi treba i drugo mislenje pred da go reklamiram plinot. Pozdrav i se najdobro

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #1835 на: 14 Јули 2015, 02:43:54 am »
Филтерот за воздух. затнат ти е ? Лесно и многу покачува потрошувачка ако ти е. Колку ти троши на бензин ? Стави бензин за 300-400 денари и види колку км ќе поминеш со него...

Отсутен Dzalissimo

• Почетник
  • *
« Одговори #1836 на: 14 Јули 2015, 02:50:59 am »
Blagodaram Vlatzki, mislam deka mi go reshi problemot, samo filterot za vozduh ne mi e smenet, a naracan mi e denes treba da mi stigne. Znaci toa e problemot.

Отсутен Dzalissimo

• Почетник
  • *
« Одговори #1837 на: 14 Јули 2015, 02:54:28 am »
Imash nekoj sovet da mi dadesh za da znam kako naj-ekonomicno da cepam so plinot ? pozz

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #1838 на: 14 Јули 2015, 02:58:52 am »
Од кога ќе го смениш филтерот, иди на сервисер за плинот за одново да ти го наштелуваат. И сигурен сум дека ќе немаш гајле.

Иначе најекономично да цепаш со плин... Па генерално исто како и за бензин, да возиш пензионерски. :)

Знам имаше некои ствари што се тиче за возењето на плин, нешто со свеќиците, почесто да се менуваат. Исто така и филтрите редовно да си ги менуваш, тој за воздух и тие од плинот (ако ги има).

Отсутен Dzalissimo

• Почетник
  • *
« Одговори #1839 на: 14 Јули 2015, 03:02:21 am »
Ok, fala ti bratu. Pozdrav

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1840 на: 14 Јули 2015, 14:26:20 pm »
Pocituvani, montirav Landi plinski ured vo Fiat Brava 1,6 sx od ovlasten serviser, atestiran i so 36 litarska boca. Bocata se polni so 1000 denari, i koga ja resetirav kilometrazata za da izmeram kolku ke pominam, pominav samo 200 km, znaci potrosuvackata e 20 litri !!! Voziloto e tehnicki ispravno, ima novi gumi so niska trakcija i redovno servisirano. Dali moze nekoj da mi objasni sto moze da bide problemot, mi treba i drugo mislenje pred da go reklamiram plinot. Pozdrav i se najdobro

Како процени дека е празна боцата на 200км? Светна црвено? Ако е така, не е индикатор тоа. Треба да ја возиш додека не почне да титка и да префрли на бензин.

Кај мене црвено светнува скоро на пола боца полна.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43788
  • Il Moderatore
« Одговори #1841 на: 14 Јули 2015, 14:33:38 pm »
Потрошувачката е 17 литри колку што пресметав јас. Ако оваа потрошувачка ти е со клима и (кратки) градски релации, не е толку многу лошо. Колку бензин ти трошеше колата? Брава со 1.6 мотор, сигурно не е под 10-11л градска. Очекувана потрошувачка на плин би ми била некаде околу 14 литри плин.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Одг: Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1842 на: 14 Јули 2015, 15:34:22 pm »
Здраво плимонт, да прашам што систем ќе ми предлижите за сеат ибица 1.4  85 КС 63 KW 2009 година и дали има некој попуст за плаќање во Кеш!?

Идам вторник (22ри јуни) предпладне кого да побарам за контакт ???
 Или да се јавам на телефон  да закажам регулар.

Уше нешто  дали може да платам у евра или мора денари?

Отсутен Dzalissimo

• Почетник
  • *
« Одговори #1843 на: 15 Јули 2015, 01:07:17 am »
Го сменив филтерот за воздух, беше цел затестен, одма се осети и разлика во вожња, го однесов возилото кај сервисерот, допрва ке испитаат што е проблемот, не се сигурни што е точно деновиве ке утврдат, еден од мајсторите спомна или вентилите или нешто со воздухот... не се разбирам јас тоа нека си видат они :)  инаку градска 9 литри ги трошеше ама ја возам културно... Може да ми дадете некоја претпоставка, што може да биде проблемот?  Инаку за индикаторот, да ми светна црвено

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #1844 на: 15 Јули 2015, 11:55:45 am »
Ja bi ti preporacal da ja napunish do kraj bocata i posle 100-200km da ides na "Istata" pumpa i da ja napolnis pak do kraj i taka kje vidis stvarno kolku ti potroshila kolata.
Toa so svetnuvanje crveno nema vrska, kaj mene svetnuva crveno 100km pred da prebaci na benzin pa posle svetnuva pak edno zeleno na 50km da prebaci na benzin... Takada tie diodi se paushalno pakzuvanje na rezevoarot i ne se vodi po niv.