Гласање

Каде ги паркирате вашите возила?

Во гаража
29 (37.7%)
На паркинг
15 (19.5%)
На тротоар
7 (9.1%)
На улица
9 (11.7%)
Во двор
17 (22.1%)

Вкупно гласови: 77

Автор Тема: Два или повеќе автомобили во домот, каде да ги паркираме?  (Прочитано 12404 пати)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
Ајде малку да ја обновиме темава.
Кај мене пред врата (инаку живеам во куќа) новокомпонираниот комшија со Штипски таблици
ми е два дена паркиран пред врата на буквално 80-90 цм. од влез. Не вредат ни учтивите натписи,
да не се паркира пред врата, ниту ништо, он така решил и точка.
Сакам да дадам подршка на изразот СОС.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
Викни пајак
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7882
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #47 на: 27 Декември 2015, 10:32:27 am »
Барем ти оставил простор да влезеш  :-)

Кај баба ми и дедо ми више година дена се расправам со една жена (копито) со рено клио. Се паркира пред гаража ама така се лепи до вратата што неможеш ни пешки да влезеш во двор. На вратата од гаражата уредно си стои знак, ама кој да го види. Неколку пати ја културно ја опоменав со ливче на брисач, ама џабе, копито си е копито. Среќа бабава и дедово колата многу ретко ја паркираат во гаража инаку таа знае колата и по недела дена да си ја остави пред врата.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #48 на: 27 Декември 2015, 10:49:25 am »
Аман бе другари, еднаш кажано, два пати кажано, трет пат пајак - ако не дојде скалперот и 4 гуми кинење и ај у курац. Што повеќе глумите фини толку повеќе ви се серат на главата.

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #49 на: 27 Декември 2015, 11:02:15 am »
Абе да е кај мене пред врата знам како да ја решам, ама бабава и дедово не сакам да ги ставам во незгодна ситуација, башка не сакаат да се замерат со никого. Ама мене ужасно ми иде на нерви. За инат се паркира пред врата. Цел паркинг да е празен, таа пред врата ќе се паркира.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Епа земи и еби ја крвнички, тоа е лекот :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
Одг:
« Одговори #51 на: 27 Декември 2015, 11:10:51 am »
Стави саксија поголема со дрво како на пример борче. Ем ќе личи убаво. Веднаш до тротоарот. И готово.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
Ќе го украдат копитата дрвото.
Инаку, еднаш на комшијата му реков: комши те молам 30 сантима поназад колата, другиов комшија влегува тука во празнинава со моторот.
Важи бе комши нема никаков проблем и ја помести колата. Од тогаш него го слушам (пошто ја на прв спрат сум) како на другиве комшии им го вика истото и сега повеќето знаат и оставаат 30 сантима простор, а компијава со моторот се чуди како секогаш му е отворено местото ;D

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #53 на: 27 Декември 2015, 11:27:10 am »
Барем да ја бива , па да речеш да се жртвувам еднаш :-)

Дени пробав таква опција, ама џабе гуската излага од кола и ја трга малку за да може да се паркира.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Кога некој ми се паркира пред гаража или у двор ги блокирам и си идам дома. Моментот на едукација следи кога ќе ми заѕвонат на врата за да ја тргнам колата ...

Никој до сега го нема повторено делото ..

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
На тротоар пред мене паркираше еден комшија таксиста и секој ден колата пред куќа кај мене. Не ми пречеше на влезот туку немав никаква прегледност кога ја вадам мојата кола и му реков да не паркира тука. Е сега за инает паркира пред него (седи накрши мене) ама точно наспроти мојот излез од гаража и со 5 маневри ја вадам колата. Страшна работа ова инаетов. А пред него на тротоар има направено бетонски ступчиња за никој да не паркира таму, па дури ни неговата кола не можи да ја остави. Страшна работа е инаетот.

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #56 на: 27 Декември 2015, 11:48:39 am »
Добро е што имаш простор да ги блокираш. Јас ако ја блокирам гускава ќе ја затворам улицата за куќите нагоре. Тек тогаш ако се симнат сите да ми звонат за да ја трнам колата, сум го наебал :-)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29789
    • CARclub.mk
Има луѓе со кои можеш да се разбереш, има луѓе со кои не можеш.

Вчера се враќам дома околу 5 попладне. Ја ставам колата во двор и си ја затворам вратата од дворот. Како што ја затварам, еден ми паркира пред врата и го блокира излезот.

„Дечко, може вака да паркирам?“
„Па.. Не баш, влез во двор е.“
„Ама само 10 минути, набрзина едно кафе кај комшиите, а и со татко ти се знам.“
„...“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
Барем да ја бива , па да речеш да се жртвувам еднаш :-)

Дени пробав таква опција, ама џабе гуската излага од кола и ја трга малку за да може да се паркира.
Не си пробал. Јас реков голема саксија со борче, а не саксија со цвеќе. Оди во Хубо или во Меркур и види има саксии од метро на 40цм рецимо што е оптимално за дрво, а и се поприлично тешки. Исто опција е и да ставиш жардињера бетонска - има се продаваат. И исто пак ќе ставиш дрво во неа. Ем ќе ти личи убаво, ем ќе ти е влезот слободден и пред се широк како што треба.

Штом ти е влез мора да си го средиш, нема друг да дојде да ти го среди.

П.С. И да дојде инспекција зошто се работи за ВЛЕЗ си чист со тоа што неможеш да влегуваш кога ти се паркираат таму. Крај.

Присутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #59 на: 27 Декември 2015, 13:35:28 pm »
Абе тоа се убаво, ама и јас треба некогаш да ја тргнам саксијата за да се паркирам во гаража :-) Тоа е врата и за во гаража и за во двор