Гласање

Каде ги паркирате вашите возила?

Во гаража
29 (37.7%)
На паркинг
15 (19.5%)
На тротоар
7 (9.1%)
На улица
9 (11.7%)
Во двор
17 (22.1%)

Вкупно гласови: 77

Автор Тема: Два или повеќе автомобили во домот, каде да ги паркираме?  (Прочитано 12393 пати)

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9099
jas vo debar maalo si imam odvoen parking za zgradata so edno mesto, a so dve koli ednata stalno bese nadvor. E sega od pred 10 godini od koga sum tamu gustinata na koli na ilica se zgolemi troduplo i imam komsii (visoko budzetni) koi od sosednite zgradi so po 3 koli nemozat da si najdat mesto pa mislat deka kola na ulica so ostaveno parking svetlo e vo red.

BTW kolite im se ogromni i skapi (ML, X5, CLS)

pred 5 godini si kupivme edna garaza za malce pari sto mi gi sobira 2te edna pozadi druga i si go resiv problemot, em mi e na toplo vo zima a ladno vo leto, em ne mu ja mislam dali nekoja nepismena dzukela ke mi ja izgrebe.

inace na mojata ulicka lugeto cigli si stavaat pred kuka da ne im parkira nekoj, ama dzaba..

P.S. Najmnogu se pizdam koga nekoj "SOS" ke mi ja ostavi kolata pred vrata od garaza iako imam staveno znak da ne se parkira i posle 15min svirenje uste e nakurcen so sum mu svirel tolku mnogu tuka bil on..

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3804
  • Боинг 747

P.S. Najmnogu se pizdam koga nekoj "SOS" ke mi ja ostavi kolata pred vrata od garaza iako imam staveno znak da ne se parkira i posle 15min svirenje uste e nakurcen so sum mu svirel tolku mnogu tuka bil on..
[/quote]Јас имав ситуација во Ново Лисиче кај про кредит банка позади на паркингот. Паркирам прописно си најдов слободно место имав тука работа 10 мин и се враќам до кола кога некој фраер се паркирал позади мене и ете ти проблем. Почнав да свирам отидов до дуќаните да прашам ама џабе. Чекав 20мин и ништо. За среќа помина патрола на полиција и ги замолив да викнат пајак(и него го чекав уште 20мин). И сирената на полицијата беше џабе никој не излезе. Пајак службата ја зема зема колата и се се заврши ама јас изгубив добри 40мин. Барем да оставел бројце или да ја избацел од брзина. Сељачана невидена

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9099

Јас имав ситуација во Ново Лисиче кај про кредит банка позади на паркингот. Паркирам прописно си најдов слободно место имав тука работа 10 мин и се враќам до кола кога некој фраер се паркирал позади мене и ете ти проблем. Почнав да свирам отидов до дуќаните да прашам ама џабе. Чекав 20мин и ништо. За среќа помина патрола на полиција и ги замолив да викнат пајак(и него го чекав уште 20мин). И сирената на полицијата беше џабе никој не излезе. Пајак службата ја зема зема колата и се се заврши ама јас изгубив добри 40мин. Барем да оставел бројце или да ја избацел од брзина. Сељачана невидена
[/quote]

pajak vikanje e resenie samo sto treba da cekas, nedaj boze da ti treba itno vozilo da izlezes si naebal poradi nekoj takov

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Во контекст на муабетот - еве еден сељак во душа, квалификуван копач:
http://www.time.mk/read/NONE/12a87771b4/index.html
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43916
  • Il Moderatore
Во контекст на муабетот - еве еден сељак во душа, квалификуван копач:
http://www.time.mk/read/NONE/12a87771b4/index.html
Хахаха Шампион е чоеков (а и на колата така му пишува) :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Така е! Да имаше во Атлетика дисциплина „Копање под мишка на 100 метри“ човекот ќе беше абсолутен шампион!
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3889
Најжално до сега во Скопје што имам видено околу паркирањето е 2 така постари жени при манервирање за влегување/излегување од паркинг закачија туѓа кола и ја изгребаа. Фала богу им реков, но на моето викање едната ладнокрвно одговори гледај си ја твојата работа твоја ли е колата, а другата по искулирана беше :D па си го затвори прозорот.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
не знам зашто некој од вас тука проблемот го гледа во тоа кој колку возила има. не е проблемот во кој колку возила има туку во паркинг местата и во тоа што сите кога ќе дојдат во центар гледаат да не платат паркинг и да му го фатат на некој местото пред зграда. еве на пример има една уличка во центар кај корчагин на која што има таман место за колите на станарите од околните куќи/згради но не и место за оние што дошле да се шминкаат кај дадар, оние што дошле да завршат работа во пензиско или што и да е тоа таму, за тие што дошле да си бркаат работа си има паркинг одма карши таа уличка кај дос кој што е 40 денари цел ден. и сега каде е проблемот што некој станар има 2-3 коли и зафаќа место кај него пред зграда или кај тие што дошле да завршат работа и не им се плаќа паркинг па решиле да фатат место на некој од станарите. банзаи извини што ти спомињам комшилук ама најконкретен пример ми беше за доловување на вистинската ситуација и проблем.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Ма треба рампа и ние да ставиме, па паркирајте кај стингете :)

Иначе и паркингот на Холидеј ИН е на 5 минути пешки, али не. Кој е будала толку далеку да паркира.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"

Иначе и паркингот на Холидеј ИН е на 5 минути пешки, али не. Кој е будала толку далеку да паркира.
па тие у подолната уличка имаат рампа стаено. интересно е што паркингот на холидеј ин кошта 40 денари за 3 саати, а за 3 саати можеш да завршиш 5 милиони работи у центар(идеален е тој паркинг). иначе порано у школо коа ми ја затвораа капијата ти паркирав у уличка кај тебе :D или пак некогаш навечер ми се случило да паркирам таму ама кога не се задржувам многу.

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
Гојдо нај добар паркинг има, на ќош од раскрсница ни му смета на некој ни некој може да го удри пошо од еден дел е заштитен со зграда од друг со бандери.
А Зеро кај тебе по тоа уличките сум свирел цел саат да излезе човекот да ја тргне колата за да можам ја да излезам...
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
Не е планиран простор за паркинг за претпријатија, не е планиран простор за паркинг за станари. Поентата е да се украде што е можно повеќе пари, при изградба или пренаменување. Тоа е проблемот. Градов се преполни со луѓе и со стока и сега нема чаре, епа нема.
Се додека не се донесе закон за СООДВЕТЕН број на паркинг места по квадрат деловен простор и стамбено место, џабе. А пошто веќе е све посрано, и тоа е џабе. Се испра што се испра и тоа е.

Се лупа зграда од 5 спрата со по 3 стана, на место од куќа и ич не ги заболе за колите. По улици... По тротоари... кој кај стигне. Што да се прави. Мора да изиграваш деген зошто немаш избор.

:) Ќути си трпи си, тоа е македонче. Му напикаа цела држава во еден град, оно си ќути. Тоа е.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29789
    • CARclub.mk
@NetworX: Дап, се случува и тоа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43916
  • Il Moderatore

па тие у подолната уличка имаат рампа стаено. интересно е што паркингот на холидеј ин кошта 40 денари за 3 саати, а за 3 саати можеш да завршиш 5 милиони работи у центар(идеален е тој паркинг). иначе порано у школо коа ми ја затвораа капијата ти паркирав у уличка кај тебе :D или пак некогаш навечер ми се случило да паркирам таму ама кога не се задржувам многу.

Јас знам дека тој паркинг важи за паркинг со најмногу обивања - па пазаете, не оставајте видливи интересни работи во кола, јакни, ранчиња, актовки, и сл, а уште помалку некој геџет :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
Kaj i da ostavis kola osven vo svoj dvor ili garaza go jades
1.skoro sekade se plaka i primer ako nemas kredit da pustis poraka ili slicno op lisica
2.na ulica parkirav ednas bev mangup i me zakaci kamionce sto sobira gjubre
3.kaj mene vo taftalidze ima 3 parkinzi ako se broi i toj kaj bivsa sistina taka da site se lupaat pred zgrada i na toj 2 parking ,a kaj sistina e prazen jas bev isto taka mangup gi pravev site cuknati sto ne se parkiraat tamu i na kraj ostanav bev zaden brisac mi go otkornaa.Otkako go bataliv i jas toa mesto i pocnav da se guzvam so ostanatite ne dobiv nisto osven pentarenje po trotoari, pcuenje ,ukradeno kapace za plin ili po novo si go menjaat stavi nikakvo zemi dobro i po nekoja grebanica na vratite. Taka da parking mestata se sranje i edvaj cekam da si idam vo pravata doma da si ja parkiram kolata vo dvor kako covek:)