Јас сум исто во куќа, и го сфаќам членот... За жал ова е типично сељачко-провинцијалско однесување за кое да се сфатиш треба да се спуштиш на негово ниво, односно нека мава скалперот.
Јас живеам во мешана средина (етничка смисла) каде што за овие незнамколкугодини единствено кога ми паркирале пред мојот влез се моите комшии што домазетовци, што „Скопјани“ каде при прослава цела МКД е тука од македонска национална припадност. Ако паркирале од албанската, обавезно доаѓал прво комшијата да каже дека се кај него.
За иронијата да биде поголема, истите тие, имаат 3-4 коли, додека во дворот немаат ние една, едноставно нели, тешко е да го навикнеш сељакот дека во двор покрај зеленило се чува и твоето возило во интерес на маалската заедница.
За нив важи принципот, снајди се како моеш, али гомното нека не биде пред твој влез. Како таргети за паркирање ги наоѓаат баш ваквите, стари лица, сами жени и сл. Згора на се, еднаш чув коментар, дека мојот сосед си ги чувал, замислете, сопствените коли пред неговиот двор, а со тоа зафаќал паркинг места.
Немав коментар....