Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 176669 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #795 на: 15 Октомври 2014, 00:31:02 am »
Јас би ти препорачал да ја пробаш таа од Макс Маер. Единствено нешто на што треба да внимаваш, е чистотата на површините. Перфектно треба да бидат исчистени пред лепење, и обезмастени обавезно.

Прво со демолче нека ја извади бојата, на метал боље ќе му залепи 8)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #796 на: 15 Октомври 2014, 10:04:39 am »
Јас мислам дека нема да ти држи ниту една трака за лепење. Моментот е премногу голем за трака да држи. Која сакаш стави ја. Кога лепиш со дуплофан многу е битно површината покрај тоа што трба да биде чиста, да има соодветна температура. Во спротивно површината ке кондензира од топлината на прстите или од дишењето ако се приближиш доволно блиску. И крај. Неуспешно лепење. А и како што реков, ако не попушти дуплофанот одма, ке попушти после некое време.
Ако веќе сакаш да си играш, оди во HUBO, имаш дуплофан TESA кој држи тежина до неколку килограми. Испробај го него. Ако и тој не ти залепи откажи се.
Eве ти примери за тоа што ти зборувам колку да имаш претстава што да побараш:
http://www.conrad.com/ce/en/product/541098/TESA-Outdoor-Double-Sided-Tape-19mm-x-15m?ref=list
http://www.conrad.com/ce/en/product/813545/Pattex-PXMT2-Double-Sided-Tape-19mm-x-15m?ref=list
Оваа мислам дека ја имаш во ХУБО, претходните не сум сигурен. Од Теса да ама од Патекс тешко.
http://www.conrad.com/ce/en/product/050783/TESA-Indoor-Double-Sided-Tape-x?ref=list
Оваа јас ја користев и после 6 месеци пушти. Не е изложена на никакви варијации на температура, влага и што ти ја знам, ама ете. Не ја користев за огледало, за друго ја користев.
http://www.conrad.com/ce/en/product/540777/TESA-55734-Double-Sided-Tape-38mm-x-5m?ref=list
Чисто да знаеш што да бараш, барај да има килограми обележени...
http://www.conrad.com/ce/en/product/540935/TESA-Indoor-Double-Sided-Tape-38mm-x-5m?ref=list

Постојат три опции во твојот случај.
1. Да ја залепиш трајно со лепило, би ти препорачал некое од BISON
2. Да го стегнеш со штрафчиња (ова е варијанта кај што ке имаш бушење бла бла бла, верувам нема да ја прифатиш)
3. Воопшто да не го ставаш
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #798 на: 16 Октомври 2014, 00:35:14 am »
Sir Lancerot беше на третман за улепшавање и затегање на брчки, и да бидам искрен, не очекував дека толкава разлика ќе има... Колата изгледа прекрасно, и внатре и надвор, комплетно освежена, чиста, беспрекорна...

Преголема благодарност до Даме, за изузетно професионалниот однос и фантастично завршената работа! Симињам капа!

Сликиве се од телефон, ќе ги пребацам тие од апаратот и ќе ги закачам накнадно.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #799 на: 16 Октомври 2014, 00:55:43 am »
Папапа! Даме - свака часс! Велештрумф - свака часс! Така се глеа кола!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #800 на: 16 Октомври 2014, 08:00:20 am »
Велештрумф-аирлија нека е, блиста! Даме-свака част!

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Одг: Re: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #801 на: 16 Октомври 2014, 08:45:29 am »
Ete taka da si bide kako sto treba:)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #802 на: 16 Октомври 2014, 08:46:24 am »
Падна под притисок Веле,не издржа,џабе толку контра одеше околу перењето и одржувањето. :D :D :D
Со ќеф да си ја мирисаш.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #803 на: 16 Октомври 2014, 09:06:15 am »
Папапа! Даме - свака часс! Велештрумф - свака часс! Така се глеа кола!

Велештрумф-аирлија нека е, блиста! Даме-свака част!

Тенќу тенќу :)

Ete taka da si bide kako sto treba:)

А а а? Нели нели? :)

Падна под притисок Веле,не издржа,џабе толку контра одеше околу перењето и одржувањето. :D :D :D
Со ќеф да си ја мирисаш.

Не сум одел контра на перењето и одржувањето, сум одел контра (и ќе одам контра) на комплетно неоснованото, дрско, безобразно и неоправдано вреѓање народ.
Фала :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6667
  • Бенве сие бенве
« Одговори #804 на: 16 Октомври 2014, 09:21:12 am »
Нема никаква разлика од нова, Даме опасно момче си. Сите те напнуваат да ја спуштиш, да дигнам два прста и јас

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #805 на: 16 Октомври 2014, 09:26:21 am »
Нема никаква разлика од нова, Даме опасно момче си. Сите те напнуваат да ја спуштиш, да дигнам два прста и јас

Море и нова кога ја земав не беше волку убаа :)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #806 на: 16 Октомври 2014, 09:33:56 am »
Браво Штрумф, ко нова!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #807 на: 16 Октомври 2014, 10:35:34 am »
Бравото е за Даме, ја ништо не праев :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #808 на: 16 Октомври 2014, 10:37:10 am »
Си ја однел - битна работа ;)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6137
« Одговори #809 на: 16 Октомври 2014, 13:55:51 pm »
Аааа, така..

Заличела!