Автор Тема: Места на кои треба да бидеме претпазливи.  (Прочитано 238054 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13941
Одг: Места на кои треба да бидеме претпазливи.
« Одговори #225 на: 26 Ноември 2015, 16:16:40 pm »
Јас единствен знак што имам видено 130...е после Велес...друго место не се сеќавам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #226 на: 26 Ноември 2015, 16:36:14 pm »
Накај Србија нагоре.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #227 на: 26 Ноември 2015, 22:43:29 pm »
koga vlagas od srbija,tabanovce.ima golema tabla sto objasnuva pravila na drzavno nivo.ima slika na avtopat i 130kmh
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5048
  • The Spartan General
« Одговори #228 на: 26 Ноември 2015, 22:52:22 pm »
koga vlagas od srbija,tabanovce.ima golema tabla sto objasnuva pravila na drzavno nivo.ima slika na avtopat i 130kmh

Да, но освен ако не е означено со знак поразлично од тоа. Обично е означено. Освен ако Циго не се докопал до знакот. Па тогаш треба да запамтиш каде бил знакот постхумно.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43723
  • Il Moderatore
« Одговори #229 на: 27 Ноември 2015, 07:25:18 am »

Да, но освен ако не е означено со знак поразлично од тоа. Обично е означено. Освен ако Циго не се докопал до знакот. Па тогаш треба да запамтиш каде бил знакот постхумно.

Ако нема знак, тогаш 130 си возиш. Од сопствен пример, мене еднаш одамна, при мала сообраќајка со пијан таксист, ме казнија за непочитување правило на десна страна, а таксисто доаѓаше од улица на која поради градежни работи беше изваден знакот „СТОП“, кој одсекогаш беше таму, а и подоцна, после тоа, беше вратен на место.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5048
  • The Spartan General
« Одговори #230 на: 27 Ноември 2015, 07:40:46 am »
Ако нема знак, тогаш 130 си возиш. Од сопствен пример, мене еднаш одамна, при мала сообраќајка со пијан таксист, ме казнија за непочитување правило на десна страна, а таксисто доаѓаше од улица на која поради градежни работи беше изваден знакот „СТОП“, кој одсекогаш беше таму, а и подоцна, после тоа, беше вратен на место.

Брат ми го бутнаа на првото полагање заради изваден знак. После неколку години го  казнија заради изваден знак. Требало да знае дека знакот бил таму.  ;D ;D

Јебига... Не е филозоф како мене. Си ќути и потпишува.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #231 на: 27 Ноември 2015, 08:24:21 am »
Неможе да нема знак пошто поназад 2-3-5-10 километри има знак и тој важи до следниот знак. Единствено може за 130 да важи ако го има оној знак за престанување на ограничувањата и после да нена знак за ограничување - е тогаш цепајте 130 :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43723
  • Il Moderatore
« Одговори #232 на: 28 Ноември 2015, 11:11:27 am »
Сабајлево спроти „Симпо“ на партизанска џандарче со спаркче го опрчил радарот према сообраќајот што надоаѓа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #233 на: 28 Ноември 2015, 18:49:16 pm »
Сабајлево спроти „Симпо“ на партизанска џандарче со спаркче го опрчил радарот према сообраќајот што надоаѓа.

На партизанска во последно време многу чекаат со радар релација симпо до хотел карпош и сеа по ново си стојат на макпетрол кај букуреш клиниката дека се  реновира и си цепаат браќата, затоа очи отварајте колега го казнија што возел 55...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #234 на: 28 Ноември 2015, 18:53:48 pm »
Колегата те лаже, до 10 на час има смешна казна од 10 евра што никој ја нема напишано.

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
« Одговори #235 на: 28 Ноември 2015, 18:57:21 pm »
Колегата те лаже, до 10 на час има смешна казна од 10 евра што никој ја нема напишано.

Види он ми има кажано дека од семафор ја забрзал пошто зелено се упалило и му свиреле позади и оп на радар го фанале ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #236 на: 28 Ноември 2015, 18:58:01 pm »

Мене ме казнија за вртење лево од средната лента на Климент Охридски кога се врти лево на Партизанска. После две недели исцртаа стрелка на средната лента дека може да се врти лево. Идентичен случај ме казнија пред повеќе од десет години кога свртив од зелено пазарче лево према црвен крст исто од средната лента. После кратко време и таму исцртаа стрелка дека може лево да се врти.

Иначе јас два пати поминав преку радар, еднаш во авто команда и еднаш кај цементарница со 60 на саат и не ме застанаа. Јас мислам дека никој никого нема да казни ако вози не повеќе од 60, освен ако не се курчи или вози некој тежок крш од кола (некоја Алфа или некоја античка Хонда, Астра Ф ГСИ, Пунто МК1 Соле )  :P

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #237 на: 28 Ноември 2015, 19:21:29 pm »
сегде бидете претпазливи,крај на месец е,од први може да се опуштите :)

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
« Одговори #238 на: 26 Јуни 2016, 15:25:08 pm »
Пазете автокоманда после мостот во грмушките се спикани со радар мерат.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
« Одговори #239 на: 28 Јуни 2016, 16:03:55 pm »
Многу пазење на потегот Кичево -Охрид, особено од Издеглавје до пред клучката за накај Струга. Се работи на пат..има поставена сигнализација. Али бидете претпазливи...особено навечер.....