Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 615177 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Одг: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили
« Одговори #2985 на: 05 Февруари 2021, 21:51:59 pm »
Си купив навлаки за Матизот, да го освежам малку... :)

Пред:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Потоа :
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

No Offence, ама искрено, посвежо изгледаат оригиналните тапацири. Си требал такви шаренки навлаки да земеш ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #2986 на: 05 Февруари 2021, 22:17:54 pm »
Фала Симо, таман работа лутење. :)
Не мислев буквално да го освежам, туку да ги зачувам до некаде фабричките, па се решив да одам на потемно.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8964
« Одговори #2987 на: 06 Февруари 2021, 14:19:39 pm »
Za koj gi cuvash? Za toj so ke mu ja prodadesh kolata?

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
« Одговори #2988 на: 17 Февруари 2021, 14:04:56 pm »
Сакам да си купам гумени патосници. За Елантрата купив некаде на излез од Скопје некои шпански со мирис на ванила нешто. Сега гледам овие ГЛЕДРИНГ во Самад добри се ? Има и некои по 4000 - 5000 со 3д ефекти како корита. :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #2989 на: 17 Февруари 2021, 14:45:11 pm »
Сакам да си купам гумени патосници. За Елантрата купив некаде на излез од Скопје некои шпански со мирис на ванила нешто. Сега гледам овие ГЛЕДРИНГ во Самад добри се ? Има и некои по 4000 - 5000 со 3д ефекти како корита. :D
https://shop.ahw-shop.de/vw-passat-b8-original-gummifussmatten-komplettsatz-vorn-hinten-allwettermatten-gummi-fussmatten?c=3546

прашај во порше колку пари се - ако до 100 евра ти кажат цена ондак зимај.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #2990 на: 17 Февруари 2021, 15:24:45 pm »
https://shop.ahw-shop.de/vw-passat-b8-original-gummifussmatten-komplettsatz-vorn-hinten-allwettermatten-gummi-fussmatten?c=3546

Ги има кај нас оргинал 6400 мкд. А што предност имаат овие од оние 2000 денари ? Јас на Елантра што ставив и супер се покажаа. Имам моментално теписонски оргинал и тие ке се користат, овие гумени само за зима.

https://patosnici.mk/gumeni-stelki-volkswagen-passat-b8-sedan-kombi-alltrack-sled-2015-3g1061500a82v

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
« Одговори #2991 на: 17 Февруари 2021, 15:41:35 pm »

Немој не прашувај на форумов за гумени патосници, не му го спомнувај ни името оти ќе те стават на клада.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #2992 на: 17 Февруари 2021, 16:20:15 pm »
Nemi e jasen moabetov so navlaki za sedista
ZA KOGO KJE GI CUVAS SEDISTATA ZA IDNIOT SOPSTVENIK.
Pa dobro u koj svet ziveete vie nemi e jasno ? Sto treba za idniot sopstvenik pred da ja prodades kolata da mu isturis edna kofa pepel da mu povratis i so kal da izgazis sve i ako prasa idniot sopstvenik zosto vaka gomna i lajna sedistata kje kazes na carclub taka procitav deka netreba sedistata da gi cuvam za naredniot gazda boze sacuvaj moabetov.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #2993 на: 17 Февруари 2021, 16:40:50 pm »
Za koj gi cuvash? Za toj so ke mu ja prodadesh kolata?
Да ги зачувам зошто јас ја возам секој ден. Сакам да ми биде чисто мене првен, а овие се полесни за одржување.
Колата планирам да ја чувам, барем 6,7 години да си ја возам а не гледам зошто не би ги сочувал за тој ке ја земе после мене. :)

Sent from my Samsung S20 FE

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 692
« Одговори #2994 на: 17 Февруари 2021, 16:49:12 pm »
Јас земав ГЛЕДРИНГ во Самад пред недела 2, супер се.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6152
« Одговори #2995 на: 17 Февруари 2021, 16:56:23 pm »

Погледни и гумени на Петекс. Поубаво лежат од Гледринг и покриваат повеќе површина.

Маана им е текстурата, и се теоретски малку потешки за чистење за разлика од Гледринг, кои се мазни и лесни за одржување.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #2996 на: 17 Февруари 2021, 16:58:48 pm »

Погледни и гумени на Петекс. Поубаво лежат од Гледринг и покриваат повеќе површина.

Маана им е текстурата, и се теоретски малку потешки за чистење за разлика од Гледринг, кои се мазни и лесни за одржување.
Кај ги има овие петекс?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #2998 на: 17 Февруари 2021, 17:32:56 pm »
Gledring скоро десетта година кај мене,  никаков знак немаат на истрошеност,  уште имаат некој пријатен мирис.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #2999 на: 17 Февруари 2021, 17:33:41 pm »

Ги има кај нас оргинал 6400 мкд. А што предност имаат овие од оние 2000 денари ? Јас на Елантра што ставив и супер се покажаа. Имам моментално теписонски оргинал и тие ке се користат, овие гумени само за зима.

https://patosnici.mk/gumeni-stelki-volkswagen-passat-b8-sedan-kombi-alltrack-sled-2015-3g1061500a82v
Јас сум презадоволен додуша со такви патосновици дојде колата. Многу се квалитетни, лесни за чистење и за монтирање имаат дупки за прицврстување. После 5 години немаат никакви знаци на потрошеност. Нема да зажалиш тоа гарантирам.