Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 615016 пати)

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 675
  • Pixel Perfect.
Одг: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили
« Одговори #3000 на: 17 Февруари 2021, 18:36:07 pm »
Две зими со Гледринг уште мирисаат на ванила. Одлични за парите и лесно се чистат.
Летно стандард со оем теписони.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
« Одговори #3001 на: 18 Февруари 2021, 07:43:17 am »
@BraneMKD И од мене препорака за Гледринг, презадоволен, требаше уште од прв ден да си ги земам кога ја земав колата
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 941
« Одговори #3002 на: 18 Февруари 2021, 08:23:58 am »
Сакам да си купам гумени патосници. За Елантрата купив некаде на излез од Скопје некои шпански со мирис на ванила нешто. Сега гледам овие ГЛЕДРИНГ во Самад добри се ? Има и некои по 4000 - 5000 со 3д ефекти како корита. :D

Јас имам Гледринг 7 години тек сега почнаа да покажуваат знаци за менување. Топ патосница!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #3003 на: 18 Февруари 2021, 16:22:40 pm »
Сакам да си купам гумени патосници. За Елантрата купив некаде на излез од Скопје некои шпански со мирис на ванила нешто. Сега гледам овие ГЛЕДРИНГ во Самад добри се ? Има и некои по 4000 - 5000 со 3д ефекти како корита. :D

Земај ги, нема да зажалиш со гаранција. Вреди да се инвестира.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Не го бива „стариот“, квичи, иако под гаранција, не можам да се заебавам за 600ден погрешно по трет пат да ми го монтираат. Сам ќе си го сменам.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
А да си провериш ти дали алтернаторот или некој од затегачите/ролерите е погрешно наместен? Каиш сам по себе не квичи, квичи кога има неидеален контакт со површините по кои се движи.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Квичи, квичи..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
Момци,камера за во кола сакам да купам, е сеа не сум сигурен дали ги признаваат снимките на суд или осигурувањето... поим неам???
koa ke porasnam ke si go kupam - https://goo.gl/RdUpGL

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
Kolku shto znam posledno ne gi priznavaat

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
А да си провериш ти дали алтернаторот или некој од затегачите/ролерите е погрешно наместен? Каиш сам по себе не квичи, квичи кога има неидеален контакт со површините по кои се движи.

Би требало да е арен алтернаторот а и затегачот, автоматски е. Само од големиот сервис на грешни жлебови го ставија каишот на климата и алтернаторот, па можи се искриве а можи и таков е музичен фабрички, ќе видиме шо марка е ко ќе го извадам.

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1000
Си купив Asymmetric 5 само што не пазев на Load Index и е помал од што пишува на вратата ама по логика и со 91 би требало да е повеќе од доволно.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Си купив Asymmetric 5 само што не пазев на Load Index и е помал од што пишува на вратата ама по логика и со 91 би требало да е повеќе од доволно.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ама нели нема врска?
На Y е тој load index за повисока брзина... освен ако тераш над 200, оваа всушност е подобра од препорачаната или грешам?

Добар избор, патем :)))

Edit: Се изглупирав, а? :D
Засебни се, само заедно се пишуваат. :))
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1000

Ама нели нема врска?
На Y е тој load index за повисока брзина... освен ако тераш над 200, оваа всушност е подобра од препорачаната или грешам?

Добар избор, патем :)))

Буквата е Speed index. За бројката мислев јас. 95 пишува дека треба на колата, а гумите се 91. Реално не верувам да има некоја разлика освен за преполна кола со 5 души плус товар тежок.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Мала разлика помеѓу 91 и 95. Не би требало да е некој проблем: https://www.tyresizecalculator.com/charts/tire-load-index-chart

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме

Кумплуго путер (без поминат рок) :)