Опел Астра:
Во ниеден поглед не ме привлекува, ентериерот можеби е убав но е крајно не практичен според мене, премногу копчиња, инофрмации, команди на едно место, треба да возиш а не да гледаш што и како да уклучиш и да не можеш да се снајдеш. еден член од форумов има астра и има порпилично не убави коментари во врска со колата, како на пример: многу троши, тешка е и трома(во однос на конкурентите), му крцкаа пластиките(да му ебам мајката на моено хјундаи, што е нели кореец и не чини и кур се тресе, 2 и кусур години ништо ми нема крцнато, ништо ми се нема поместено). јас би ја исклучил одма како опција, не би ни отишол во салон
Фиат Браво:
Се приметуе дека е италијанец, убаво изгледа како надвор, така и внатре, има најсилен мотор, но што знам не би ми бил прв избор, неам некое конкретно мислње за колата освен тоа дека е убава. хахха(како жена некоја искоментирав) кога би се запознал поубаво со колата, еве кога би требало да купувам би отишол во салон на тест вожња за да ја осетам што е и како е.
Рено Меган:
Купето ми е убаво интересна линија, само што овде правиме муабет за автомобил со 5 врати а, 5 вратниот меган не ми е воопшто убав, така што пре би браво него ли меган. И ич не ги можам колите со дигитален брзиномер, премногу ми е светло во кабината, што знам чудно ми е.
Форд Фокус:
За фокусов ама баш ништо не знам, само гледам дека има интересн мотор заедно со бравото, најсилен, ама на хартија. дизајнот шо знам уште треба да го навикнувам, но со оглед на карактеристиките и поверливоста на претходниците сигрно би го ставил во најтесен круг на избор.
ФВ Голф:
Ич неам некои си симпатии кон колава ама морам да признаам дека е добра и тоа и те како добра, едноставно се си е на свое место, ти дава некое посебно чуство, се си е стегнато, легнато, наместено како што треба, и верувам дека со ваков мотор колата би била полн погодок(иам возено 1.4 - ужас, во поглед на моторот). ниту еден детал не делува ефтино, напротив делува префинето, навистина кај голфот доаѓа до израз она германското.
Гласв за фокус, му дадов предност во однос на голфот само поради тоа што е понов модел, а и малку на стара слава, не дека и голфот ја нема таа стара слава, баш напротив тоа и ми се допаѓа кај голф си го држи она ниво, кое што треба да го држи на квалитет, поверливост... но многу исфурана кола ми е, и премногу е класика. сепак според мене го делат првото место со фокусот.
1. Фокус/Голф
3. Браво
4. Меган
5. Астра