Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1851735 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7815 на: 02 Мај 2017, 23:12:27 pm »
go vide radar-kamerata kaj e, kakov se mobilen tronozec nesto ili na stolb fiksen? jas eve psolednive 2 godini vozam patot nesum primetil takvo nesto, nitu me imaat repnato... negde 140-160km\cas go vozam toj del...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #7816 на: 02 Мај 2017, 23:28:05 pm »
go vide radar-kamerata kaj e, kakov se mobilen tronozec nesto ili na stolb fiksen? jas eve psolednive 2 godini vozam patot nesum primetil takvo nesto, nitu me imaat repnato... negde 140-160km\cas go vozam toj del...
ne vidov. a 15 minuti pred toa me preleta eden srpski superb so 190/200kmh. i go stigam i gleam vozi kulturno(120kmh).
dur da mi tekne sto e rabota(tipot ocigledno znael za kamerata pred patarinata) bidna belja
ama ne bese povekje od 5km pred patarinata.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #7817 на: 02 Мај 2017, 23:37:21 pm »
Баш сега другари исто си платија 20че во Србија на истото место. Ми кажаа од некое необележано Југо ги сликнале :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #7818 на: 02 Мај 2017, 23:49:23 pm »
za koi brzini se to 20ce? :)
edit: inace jas sum vnimatelen i nikad ne se palam po nekoj uletn ili pak ko vozam pobrzo cim me pristiga nekoj i mi se lepi si se vrakam na bezbednoto 140ce i go pustam, ili cim go primetam deka e stranski tablici prodolzuem...
ama ne vnimavam na kolite pokraj pat...

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #7819 на: 03 Мај 2017, 00:41:15 am »
mislam deka e do 149kmh(+30 od dozvoleno) 20ce
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #7820 на: 03 Мај 2017, 01:44:08 am »
mhh mhh da si spremam jas edno 20ce, ako ne se samo za taja kampanjata togas mesteni sigurno ke me fakaat na taja brzna negde ... :)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #7821 на: 03 Мај 2017, 19:28:54 pm »
vo rok od 8 rabotni dena ti davaat nova vozacka vo koja sto pisuva od toj datum do slednite 3 ili kolku meseci ti se zabrana za vozenje... na idenje nekoj te vozi do granica (ili pod rizik si vozis so zabrana)
 i jassum vo slicna situacija treba da idam taka pred zaminuvanje ili prodavanje kolava i letoska negde na primorje mozokot na pasenje ...

Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #7822 на: 25 Мај 2017, 12:48:39 pm »
Другари ми треба совет. Вчера на моите дома им дошле 4 батки од алфите. Наводно некој пријавил дека некој со нашата кола направил сообраќајка и избегал. Наводно тоа се случило 15-ти мај околу 21 часот во Ново Лисиче. Имаме две коли дома, една Панда и Фиестата моја. Сега се работи за Пандата. Таа ја вози татко ми само по потреба и тоа не подалеку од Лептокарија. Човекот не излегол од дома навечер со кола, он да вози, со месеци. Пандата не е оштетена и е доле на паркинг. Баткиве дошле почнале со стандардните муабети, татко ми им рекол ене ја колата доле сликајте ја и му побарале да даде изјава при што дал. Дошла увиџајна ја сликале колата и не давале повеќе информации. Инаку сопственик на колата е мајка ми, а она нема возачка и не знае да вози.
Денес отишле моите во увиџајна пак со намера да добијат повеќе информации, кој пријавил, каква кола и слично при тоа што таму дегените биле ултра агресивни и наводно потресени од случката и ниту една информација не сакале да дадат. Рекле само ќе ве повикаат на суд. Уште еднаш моите дале изјави и морале да заминат.
Некој совет како да постапиме зашто за бегање од сообраќајка се одговара кривично?
Татко ми нема стапнато во Н. Лисиче со години, подалеку од Железничка не бил гарантирам и тоа со точак, а уште помалку па навечер во 9 саат, Најдалеку што отишол тоа време е до кладилница на 10 чекора од дома. Јас таа кола не ја возам, друг нема клуч. Оштетувања нема никакви. Фала многу.
@Banzai ?
« Последно менување: 25 Мај 2017, 12:58:41 pm Bojan j »

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
« Одговори #7823 на: 25 Мај 2017, 13:04:04 pm »
LAWYER!
New blood of old school

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7824 на: 25 Мај 2017, 13:12:31 pm »
па ваљда треба судење и вештачење. Да се види дека колата не учествувала во сообраќајката.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7825 на: 25 Мај 2017, 15:02:48 pm »
Не се потресувајте непотребно. Ако нема вина, не може ни да се утврди.
Не ни требало да отидат твоите во увиџајна.

Гомна унии како увиџајни и Алфи не фрлаш мрсол на нив. Нека си пишат и кој ги ебе.
Си имаш суд и адвокат. СУД, друг никој не може да каже. Друг е должен да обезбеди докази, утврди фактичка состојба и прибележи. Да суди се знае кој е.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #7826 на: 25 Мај 2017, 15:05:10 pm »
Особено со сфаровски судии има да поминеш топ :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #7827 на: 25 Мај 2017, 15:32:21 pm »
Може да се поднесе барање до СВР Скопје за да се побара известување во врска дадените изјави и настанот.

Едновремено може да се поднесе пријава до внатрешна контрола за однесувањето на тие од увидна.

Секако џандарите не може да те осудат, али може да ти направат доволно проблеми да треба да се вадиш после дека не си крив и да ме плаќаш мене да ти помогнам ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #7828 на: 25 Мај 2017, 15:40:45 pm »
Во ред е да извршат увид и да побараат изјава, не значи дека автоматски си крив итн, најверојатно некој со слично ауто направил беља па ги проверуваат тие што им се на список. Барем јас така поминав како детиште, ме распрашуваа за некоја скршена шофершајбна, на крај го најдоја тој што е скршил и тоа беше....

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #7829 на: 25 Мај 2017, 15:52:20 pm »
Никаков проблем нема во тоа што им земале изјава и што ја сликале колата. Но имаат право родителите на Бојан да знаат за што точно некој ги пријавил.