Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1851815 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10461
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7785 на: 01 Април 2017, 14:30:59 pm »
Не би требало.на паричната сигурно камата ќе му репнат али за дозволата првпат слушам мада све си бидува...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #7786 на: 02 Април 2017, 00:31:00 am »
ke vidime ni toj neznaese za sto se raboti, ke doznae valjda naskoro mozda ispadne + i nekoja snimka od radari ili slicno
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7787 на: 02 Април 2017, 01:22:36 am »

Eve i jas da spodelam edna slucka;
Na izlezot od Hrom na semaforot kaj novata ulica paralelno so mostot obedineti nacii sto e , iskacam jas na crveno od desno za da se priklucam na glavnata ulica mislejki deka samo na tie pravo im e crveno a ako vrtis desno e slobodno, i gazam jas i ete ti gi skrieni vo edni dzbunovi i me zastana dzandarot cel iznerviran "ej kako ti na crveno gledas li itn..."
A jas mu vikam smireno bez nervoza izvini neznaev deka e taka sum gledal drugi idele pa aj i jas.
On mi vika koi drugi?
Iu meguvreme ete ti uste dvajca od isto mesto iskacaat i niv gi zapira....ne pomina 2 minuti uste dvajca i samo se redat i redat i sega na dzandarov mu dojdoa mnogu...
I pazi logika pocna da gi kaznuva tie sto mu se kurcea nemalo znak nemalo pomosen semafor itn..jas fino si se izvininv pred toa i cikata mi vika cekaj tebe na kraj...
...aj posto bese iskren i ne me lazese ti teraj aj jas da gi opametam ovie pametnive sto se pravat...

Epa videte sega vie...
Ova mi e sovet od tatko mi i veruvajte mu pomognalo nego mi pomogna i mene. "Izvini se kazi ne si znael i najbitno ne se kurci na nivkolku i da te provociraat" toa mi go kaza koga zemav dozvola.

Abe i jas velam isto, ama mnogu popametni imalo od mene na forumov, pa povazno e da se narecat pandurite gjubrinja otkolku da se dade sovet za ljubeznost i za sansa da te postedat.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7788 на: 02 Април 2017, 03:09:37 am »
Ами за 50-че ќе му грева акциите на некого. Нека ја пише ич... е за поќе ќе се подума бога ми :D

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #7789 на: 02 Април 2017, 11:23:39 am »
Дали баба ти и дедо ти им покажале љубезност на фашистите? Не ми треба да ме штедат ѓубрињата, ѓубрињата треба да ги казнуваат сите еднакво, не да фаворизираат, ах добро овој ми го цицна курето ќе го пуштам, ах овој од штаб е ќе го пуштам, овој ми се курчи ќе му земам дозвола, овој ќути изгледа мутав е ќе му пишам. Фак да полис!
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7790 на: 02 Април 2017, 12:26:53 pm »
Работата е што се не праведни... да не продолжувам на така, залудно е.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7791 на: 02 Април 2017, 13:27:32 pm »
Работата е што се не праведни... да не продолжувам на така, залудно е.
Како бе не се праведни? Правиш ПРЕКРШОК и они после не биле праведни, ѓубриња биле.

Абе само пендрак и тејзер за вас колку сте безобразни.

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #7792 на: 02 Април 2017, 13:32:50 pm »
Ако сум направил прекршок нека ми ја пише казната и нека биде цивилизиран со мене. А не да ме прашува имаш ли некаде да вртиш. го знаеш ли оној, абе што се секираш татко ти ќе ти ја плати казната. Затоа се ѓубриња, а не дека ми пишале за прекршок Миле.
И ѓубриња се зошто мора да исполнуваат некакви квоти за казни, демек мора да има прекршоци за они плата да земат, ако никој не прави прекршоци што ќе прават, ке ги начукаат луѓето и ќе ги пуштат во сообраќај со сила за да ги казнат? А најголеми ѓубриња се зошто апсолутно ништо не прават да биде сообраќајот по безбеден, само се кријат како бетмени по грмушки за да пецнат некој, место да седат на критични семафори и кружни текови каде ништо не се почитува, арно ама таму премногу очигледни ќе бидат и нема да можат ни една казна да пишат па ќе им се дере началникот во станица.
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7793 на: 02 Април 2017, 13:38:02 pm »
Ако. Супер си се квотите. И така има премногу прекршоци. Треба да си благодарен што не ти ги наплаќаат сите казни што си ги направил. Он не смеел да те прашува. Па и ти не смееш прекршок да правиш па ин не те нарекува ѓубре.

Абе пендрак и тејзер за паметњаковичи што си ја имаат вината и уште се силни.

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #7794 на: 02 Април 2017, 13:45:14 pm »
Демек не застануваат онака од кур ќејф и да не си направил прекршок. Па да ти покажува авторитет имаш ли возачка книшка, резервни сијалички, гуми за пливање, вазелин за водоизолација, па кај си тргнал, кај ќе одиш, дали си пиел, дали си серел, за да не му биде за џабе застанувањето. И јас треба со него љубезен да бидам додека ми го троши времето беспотребно и ми докажува дека јас сум граѓанин од втор ред и мора да правам се што ќе ми каже зошто дома жена му нејќе да го пипне па се осеќа инфериорен, а во меѓувреме бог знае колку луѓе на црвено поминуваат.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7795 на: 02 Април 2017, 13:46:08 pm »
Кој рече да поминам неказнето ако напраам прекршок? Ама сите ист третман да имаат. Пред мнене имаат пуштано 16-годишњаци пошто биле од филан чојвек. Знае ако го репне него е ќе го прата усвет 2 месеци...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7796 на: 02 Април 2017, 13:49:42 pm »
Како мене никад не  ме прашал дали сум серел а?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #7797 на: 02 Април 2017, 13:55:07 pm »
Ако си имаш човек сам ќе си кажиш... Ете некој во темава мислам беше спомна кога му рекол на пајакот да ги крене возилата на одредена улица и овак од паркинг му рекол дека не смеат тука да чепкаат. Не се работи ако помине некој на црвено неказнато да поминиш и ти, туку да се законите исти за сите.. 

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #7798 на: 02 Април 2017, 17:56:24 pm »
Abe i jas velam isto, ama mnogu popametni imalo od mene na forumov, pa povazno e da se narecat pandurite gjubrinja otkolku da se dade sovet za ljubeznost i za sansa da te postedat.

Миленце, ај не го тупи те молам. Ѓубриња, копилиња се.  Ме имаат запрено на црвено што поминав со моторчето еднаш несакајќи, фино културно 2 реченици муабет (без повикување врски и слично), поминав со 15 казнени поени. Треба богови да ги сметам ? Не. Пиво сум пиел со сообраќајни патроли и нивни колеги, знам какви копилиња се. Ништо не може да ги испере, НИШТО. На една добрина-100 грешки прават. Нивната работа е КАТАСТРОФАЛНА и бројките кои произлегуваат од нивното работење се поразувачи и платени со многу човечки животи. 

Додека ние пишуваме тука, копилињата мерат тука и застануваат човек што вози 135 на удолница на обиколница- АВТОПАТ. И него му мрчат, додека во карпош-центар-аеродром луѓе гинат.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7799 на: 02 Април 2017, 19:03:13 pm »
Исто на удолница мерат кај Групчин, мереа на факинг излез од Гостивар, говна ретардирани. Кога наредбите од станица ти се да полниш буџет а не да спроведуваш безбедност во сообраќајот... ACAB се дешава.